Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 16 312
  • 248
Предлагам ви рецептата за един кекс, по която семейството ви буквално ще полудее! Вкусът и мекотата му са уникални! Опитайте го и със сигурност ще го повторите! Освен това е изключително лесен за приготвяне. Необходимите продукти са:

3 бр. яйца
300 г захар
300 г брашно
10 г бакпулвер
150 мл зехтин
1 бр. портокал
пудра захар за поръсване

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.



 Добавя се зехтинът,



 а след него и пресятото брашно с бакпулвера.



 Портокалът се измива и подсушава. Обелва се тънко горният слой на кората. Бялата част се отделя и се изхвърля. Месестата част от плода се смила в блендер заедно с кората и се добавя към тестото.







 Разбърква се добре и се изсипва в намазнена и набрашнена форма за кекс с диаметър 26 см.



 Пече се на 180 градуса около 40 минути.



След като изстине, кейкът се поръсва с пудра захар.





Да ви е сладко!



Източник: youtube.com

Виж целия пост
# 1
Браво за така добре унагледената рецепта. Пробвала съм подобна рецепта , само че с мандарина и пак се получи много вкусно. Бих добавила и шоколадова глазура отгоре ! Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Благодаря, Palmichkaaa! И аз съм правила с мандарина, но този вариант ми хареса повече.
Виж целия пост
# 3
Направих го,стана страхотен. Много пухкав и мек и точно накрая се усеща портокаловия вкус.
Благодаря за рецептата!!
Виж целия пост
# 4
__MM’s, много се радвам, че си направила кейка и ти е харесал!
Виж целия пост
# 5
Това е единствената снимка , която успях да му направя.
Виж целия пост
# 6
Важното е, че се вижда крайният резултат, а той изглежда чудесно!
Виж целия пост
# 7
Благодаря за рецептата, а може ли да се направи във формички за мъфини? Дали ще станат?
Виж целия пост
# 8
Благодаря за рецептата, а може ли да се направи във формички за мъфини? Дали ще станат?

Ще станат разбира се, но това тесто ще е много. По-скоро използвай част от него, а с другата изпечи кейк в по-малка форма. За мъфините разбира се, времето за печене се намалява.
Виж целия пост
# 9
Благодаря! Мога ли да сложа кафява захар вместо бяла?
Виж целия пост
# 10
Благодаря! Мога ли да сложа кафява захар вместо бяла?

Може, но ще се промени цветът на кейка, а и вкусът му ще е по-различен. Може би портокалът няма да се усеща толкова добре.
Виж целия пост
# 11
Ясно,ще го направя по рецептата.Още веднъж благодаря!
Виж целия пост
# 12
Потвърждавам, че кексът е уникален Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Задължително ли е да е със зехтин? Той все пак мирише на маслини/имам страхотно обоняние /.
Виж целия пост
# 14
Ще го пробвам - изглежда супер! И само да попитам -  как изглежда идеята да се добавят и счукани орехи?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия