Неустоим портокалов кейк със зехтин

  • 29 204
  • 273
# 30
Изобщо не се усещаше. Може и да зависи от зехтина , аз използвах Екстра върджин на Коста Д’Оро, ако това е от значение. Този е от малкото , които не горчат.
Виж целия пост
# 31
Никакъв зехтин не усетих! Само мекота и портокали! 😍😍😍
Виж целия пост
# 32
Може би зависи от зехтина, но едва ли при тоя аромат на портокала ще се усети. Използвах студено пресован Athlon, такъв имаше вкъщи в момента, не се усещаше изобщо.
Виж целия пост
# 33
А аз ползвах най-обикнивен от Лидл. Но както Лабрекс каза, портокалите така доминират, че не се усеща нищо от зехтин! Цялото жилище ухаеше на портокали, а изпечения кекс и той на масата както си стои разнася аромат!
Виж целия пост
# 34
Благодаря за бързите отговори. Така и предполагах. Hug
Виж целия пост
# 35
Никакъв зехтин не усетих! Само мекота и портокали! 😍😍😍
И при мен така! Няма помен от вкус на зехтин. Все пак той е само заготовка за тесто. Peace
Виж целия пост
# 36
Благодаря за рецептата.
Мен повече ме притеснява голямото количество захар отколкото зехтина. Не е ли прекалено сладък?
Виж целия пост
# 37
Аз сложих поне с 50гр по малко захар и пак е сладичък Simple Smile. Според мен тук се тушира с повечкото захар горчивината на портокаловата кора и киселият сок от портокала.
Виж целия пост
# 38
Вероятно е въпрос на вкус.. Не беше прекалено сладък, сложих си 300 грама. Портокаловите кори дават леко горчивина, но сладкиша си е точно наред както е по Рецептата. Може да се изпробва мисля с по-малко захар, не мисля обаче, че е нужно. Аз на шега казвам винаги: това е сладкиш, той е за подслаждане, не за наяждане. И в него се слага захар. На който му е много захарта да си прави пица! Joy

Виж целия пост
# 39
Благодаря за рецептата.
Мен повече ме притеснява голямото количество захар отколкото зехтина. Не е ли прекалено сладък?

На мен ми е точно! Кексът става голям (написала съм в какъв размер форма се пече). И защо гледаш само захарта? Виж я в съотношение с другите продукти. Единствено яйцата са по-малко. И с този портокал става съвсем различна рецептата. Просто трябва да се спазва точно.
Виж целия пост
# 40
И според мен е нормално количеството захар. Правя един, който ми е най-най-любимият, със 7 яйца, 2 ч.ч. захар/чаша  250мл/ и 2 чаши брашно и ми е нормално сладък, но зависи, има хора, които не обичат много сладко, иначе и аз така казвам - сладкиш, като не е сладък........пък и не се правят всеки ден все пак.
Виж целия пост
# 41
Точно защото видях количеството на другите продукти и ми се стори много.
Да, явно е въпрос на вкус. Аз правя кекса с 6 яйца, 2 ч.ч брашно и една захар и ни е предостатъчно като сладост.
Виж целия пост
# 42
Захарта е доста. Аз го правя с по- малко. По моите правила брашното винаги трябва да е повече от захарта. Ама вкусове различни.
Виж целия пост
# 43
Да. Опитах да правя един сладкиш с ябълки с малко по-малко захар от рецептата. За мен чудесно, ама всички в семейството рекоха, че не им е достатъчно сладък.
Виж целия пост
# 44
Захарта е доста. Аз го правя с по- малко. По моите правила брашното винаги трябва да е повече от захарта. Ама вкусове различни.

Интересно какво ще кажеш за този:
Кекс "Шоколадово кадифе"

Ето го онагледен:





Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия