Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разчитане на резултати от медицински изследвания

  • 22 462
  • 524
# 495
Мерси за отговорите! Долната граница е
 3.5. Просто те ми се набиха в очите. Постоянно се чувствам уморена, все нещо ми прималява и в един момент се стреснах, че може да не си въобразявам, а да имам реален проблем. Иначе не съм боледувала, преди повече от месец да съм пила антибиотик за 5 дена.
Виж целия пост
# 496
Здравейте! Моля за коментар за следните изследвания:

anti TPO ( MAT )   ↑266.10   IU/ml   До 34.00
anti Tg ( TAT )       14.91   IU/ml   До 115.00
FT 3 ( свободен Т3 )     3.89   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )    16.85   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH                     4.440   mIU/l   0.300 - 4.200

С Хашимото съм, не пия лекарства. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 497
Здравейте! Бременна съм в 22 седмица, направих стандартни кръвни изследвания и виждам, че някои неща са извън референтните стойности. Според вас нормални ли са?
Виж целия пост
# 498
Здравейте! Бременна съм в 22 седмица, направих стандартни кръвни изследвания и виждам, че някои неща са извън референтните стойности. Според вас нормални ли са?
аз не виждам резултати извън реф. стойности ?
Виж целия пост
# 499
Здравейте! Бременна съм в 22 седмица, направих стандартни кръвни изследвания и виждам, че някои неща са извън референтните стойности. Според вас нормални ли са?
При бременност е напълно нормално някои стойности да са повишени или под нормата. Хемоглобина и еритроцитите са малко под нормата, което най-вероятно означава, че имаш някаква лека анемия. Но пак казвам, при бременност си е нормално. СУЕ също при бременност се повишава доста. Не се притеснявай и все пак за да си по-спокойна се консултирай с АГ.
Желая ти лека бременност и едно сладко, здраво бебе на финала.
Виж целия пост
# 500
Здравейте! Бременна съм в 22 седмица, направих стандартни кръвни изследвания и виждам, че някои неща са извън референтните стойности. Според вас нормални ли са?
Всичко е в норма. Хемоглобинът е леко занижен заради бременността, ако пада още вероятно ще ви изпишат желязо. Лека бременност желая.
Виж целия пост
# 501
Здравейте, днес си взех резултатите от изследванията, но личната лекарка е в отпуск до другата сряда. Та, ако може някой да ми разчете резултатите. Благодаря предварително!

Хемоглобин 126      g/l   120.00-160.00
Еритроцити  3.69     t/l    3.90-5.90
Левкоцити    6.0       G/l              4.00-10.50
Хематокрит  0.337   %                0.37-0.44
Тромбоцити 199      G/l              140.00-440.00
MCV                91.3     fl                 76.00-96.00
MCH                34.1     pg               27.00-32.00
MCHC             374      g/l               320.00-360.00
LYM%              40.7     %                 20.00-40.00
MXD%             8.3       %                 0.20-18.00
NEUT%           51         %                 40.00-70.00
LYM#              2.4        x10^9/L      1.00-4.00
MXD#             0.5       x10^9/L       0.20-1.80
NEUT#            3.1       x10^9/L       2.00-7.00
RDW-SD          44.2     fL                 37.00-54.00
PDW                11.8     fl                   8.00-23.00
MPV                 9.8       fl                   6.00-12.00
P_LCR              0.234   %                  0.13-0.43

ДКК-Щаб                            -            %                            0.06
ДКК -Сегмент                   0.48      %                   0.40-0.70
ДКК-Моноцит                   0.06      %                   0.01-0.11
ДКК-Лимфоцити              0.42      %                   0.20-0.48
ДКК-Базоцити                   -             %                            0.02
ДКК-Ео клетки                  0.04       %                            0.06
ДКК-Плазмоцит                -             
 
СУЕ                                       7               mm/h          15.00
Желязо                                17.20       µmol/l                  6.60-28.00
Виж целия пост
# 502
Пуснете си изследване на витамин В12, доста от показателите (ниските еритроцити, намален хематокрит, високи MCH , MCHC ) говорят за такъв дефицит или т.нар. мегалобластна анемия.

Много лекари не обръщат внимание на това, ако трябва проверете се сама или отидете на хематолог, защото има много последствия. Тук има тема за В12 във форума.

Виж целия пост
# 503
Пуснете си изследване на витамин В12, доста от показателите (ниските еритроцити, намален хематокрит, високи MCH , MCHC ) говорят за такъв дефицит или т.нар. мегалобластна анемия.

Много лекари не обръщат внимание на това, ако трябва проверете се сама или отидете на хематолог, защото има много последствия. Тук има тема за В12 във форума.


Благодаря ви много за отзивчивостта.
Виж целия пост
# 504
Здравейте ,моля за малко разсяснение,това са изследвания от пакета за бременост,1ва бременост 12гс съм ,притеснява ме ,че пише “епител с възпалителни промени ,възпалителни клетки и слуз “.Някой с подобно резултати ,имам ли от какво да св паникьосвам ,резултатите шв ги види лекарката ми в петък Cry

Виж целия пост
# 505
Здравейте ,моля за малко разсяснение,това са изследвания от пакета за бременост,1ва бременост 12гс съм ,притеснява ме ,че пише “епител с възпалителни промени ,възпалителни клетки и слуз “.Някой с подобно резултати ,имам ли от какво да св паникьосвам ,резултатите шв ги види лекарката ми в петък Cry



От нищо не се притеснявайте, вероятно ще ви изпишат някакви свещички или нещо съобразено със състоянието ви, защото изглежда имате някакво леко възпаление. Често срещано при жените. Не се паникьосвайте, няма страшни работи.
Виж целия пост
# 506


Здравейте,

Може ли да ми съдействате при прочета на изследванията.

Благодаря предварително! 🙂
Виж целия пост
# 507
Здравейте ,моля за малко разсяснение,това са изследвания от пакета за бременост,1ва бременост 12гс съм ,притеснява ме ,че пише “епител с възпалителни промени ,възпалителни клетки и слуз “.Някой с подобно резултати ,имам ли от какво да св паникьосвам ,резултатите шв ги види лекарката ми в петък Cry



От нищо не се притеснявайте, вероятно ще ви изпишат някакви свещички или нещо съобразено със състоянието ви, защото изглежда имате някакво леко възпаление. Често срещано при жените. Не се паникьосвайте, няма страшни работи.

Много ви благодаря ,просто ми е 1ва бременост и съм шашната Simple Smile
Виж целия пост
# 508
Добър ден!

Правих си изследване за Кандида, чрез урина. Можете ли да ми кажете какво означава резултатът?
https://imgur.com/a/sAB8tZJ

Мерси!
Виж целия пост
# 509
Добър ден!

Правих си изследване за Кандида, чрез урина. Можете ли да ми кажете какво означава резултатът?
https://imgur.com/a/sAB8tZJ

Мерси!
ами не четете ли ? липсва микробен растеж. демек нямате бактерия?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия