Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Упорита хрема при бебе

  • 514
  • 6
Здравейте,имам син на 8 к.м и 10 р.м.Бяхме с температура и антибиотик и на седми ден се появи хрема.Продължихме антибиотика  десет дни.Хремата продължава ,като се появи и кашлица от стичащите се секрети.Правя инхалации три пъти на ден с физиологичен разтрор и сода.Бяхме на капки виброцил,след консултация с УНГ сме на макситрол и фенистил сол ,но няма подобрение.Така е вече 12 дена .Кажете нещо ефикасно за тази хрема на моменти е течна на моменти гъста Sad
Виж целия пост
# 1
Пробвайте с назални промивки. При хрема винаги ги правя на детето ми, още от бебе.
Може да купите от аптеката еднократни ампулки физ разтвор. Слагате бебето да легне, главичката на една страна, след което изстисквате половината ампука в ноздрата, обръщате глава и повтаряте.
Може да вземете и направо една банка с физ разтвор и да извършвате процедурата със спринцовка от 5мл. Хубаво е да се правят на често.
Виж целия пост
# 2
Чистене на нослето с babyvaс.и каквото капеш в нослето да е след изчистването. Само бейбивак-а спасяваше положението при нас и за два-три дни беше доста по добре.
Виж целия пост
# 3
Чистене на нослето с babyvaс.и каквото капеш в нослето да е след изчистването. Само бейбивак-а спасяваше положението при нас и за два-три дни беше доста по добре.Него ползваме,изкарва всичко добре,но след 2минути отново е запушен носа.Сега ми изпратиха рецепта от лайка и мед ,да се свари и прецеди.Знам ,че мед не е много добре да се дава.Сиропа ни е grintuss,съдържа мед.Дали мога да му ги направя тези капки? Притеснява ме много да не слезе на долу от тези сополи.Утре ще се опитам да отидем и при хомеопат ,дано ни приеме.
Виж целия пост
# 4
Проверете за бактерии, след като спрете Макситрол-а. Дотогава промивайте с физиологичен разтвор, морска вода и подобни.
Аз не бих слагала мед и лайка в носа на толкова малко бебе - и двете са алергени.
Виж целия пост
# 5
Здравейте!
Имам бебе на 1м и 20 дни. Забелязвам, че има хрипове и подсмърча. Температура няма. Питането ми е - мога ли да давам, и има ли изобщо капки за носле за толкова мъничко човече?
Виж целия пост
# 6
Педиатър. Иначе- промивки с физ разтвор.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия