Избор на качествен Extra Virgin зехтин

  • 52 491
  • 516
# 30
Полезно е изследването, ясно пише какво да не си купуваш и защо.
Btw сред изследваните видях един друг от хубавите зехтини, които ползваме, и съм забравила да го спомена с добро - Ionis Kalamata.

За домашния, който се купува по време на пътувания (най-вече в Гърция). В повечето региони всяко семейство има маслинови насаждения и пресова зехтин за лична употреба и малко алъш-вериш без данъци. Там е като с домашната ракия - има и страшни боклуци, и велики открития. На късмет е малко Simple Smile
Уловката е, че в повечето случаи го наливат в страшни найлонови шишета... ако не купи човек цяла тенекия.
Виж целия пост
# 31
Винаги са ми харесвали дребните производители и миналата година на пазара в Касаднрия съм се радвала като малко дете. На 20 сергии за зехтин спрях да разгледам и на всичките ми предлагаха да дегустирам, ама аз като неразбирам не видях смисъл да се наливам със зехтин Stuck Out Tongue А местните си пийваха.
Виж целия пост
# 32
Този зехтин...в тенекия. Купуван е от лидл за 37 лв....4л


Ми се сгъсти така:






Трябваше му повечко време от една нощ обаче. Сложих го вечерта..на следващата вечер не беше още така.
Мисля че е качествен.
Виж целия пост
# 33
Днес видях пътьом Критски зехтин. На бутилката е описано всичко и сякаш намерих моя зехтин. Сорт - Коронейки. Тия дни ще си го купя, като мисля да взема сета от 3х250мл., за да пробвам гамата. Дано ми допадне.
Става дума за марката Terra Creta, като това магазинче мисля да го посетя :

https://zorbas-creta.com/terra-creta/
Виж целия пост
# 34
Купуваме зехтин от Гърция, когато сме на почивка. През останалото време, които често пътуват до там ни купуват и ни носят. От България зехтин не купувам, имам предвид от нашите супермаркети. Мъжът ми е живял 4 години на остров Крит и зехтинът, който купуваме е критски в 90% от случаите.
Виж целия пост
# 35
Последният който сме купили у дома е Filippo Berio дали е хубав в хладилника се сгъсти.Биляна Гавазова наскоро прави тема за зехтина в поредицата ;чети етикета; но не разбрах точно ако станел в хладилника на малки топчета дали е ок или Не?Някой не е ли гледал.
Виж целия пост
# 36
Правих го този тест в хладилника с качествен зехтин, домашно производство, донесен ни от Гърция. И хич не се сгъсти. Сега се чудя, тестът ли не е 100% гаранция, или зехтинът не е читав.
Виж целия пост
# 37
А на Borges добър ли Е?
Виж целия пост
# 38
Правих го този тест в хладилника с качествен зехтин, домашно производство, донесен ни от Гърция. И хич не се сгъсти. Сега се чудя, тестът ли не е 100% гаранция, или зехтинът не е читав.

По-вероятно е зехтинът да не е читав Simple Smile
Виж целия пост
# 39
В зехтина е проблема 😉
Виж целия пост
# 40
Зехтин Cirio от Кауфланд помътня в хладилника за 1 денонощие, но не се образуваха гранули, както на показания от Тета. Мисля, че все пак е читав.
Виж целия пост
# 41
Зехтин Cirio от Кауфланд помътня в хладилника за 1 денонощие, но не се образуваха гранули, както на показания от Тета. Мисля, че все пак е читав.
И при мен така се получи, след него сложих една бутилка De Cecco, той помътня доста по-бързо и почна да става на гранулки.
Виж целия пост
# 42
Вчера сложих в една чаша в хладилника от този:

https://stefanika.com/olive-oil/extra-virgin/ (не е купуван от тук)
И нямаше никаква промяна. За потъмняване не съм 100% сигурна, но гранули нямаше.
Виж целия пост
# 43
Изчакай още едно денонощие поне....
Виж целия пост
# 44
Тета, ако е качествен за няколко часа се сгъстява и помътнява, не са му нужни две денонощия.
Този също е ОК, тествах го.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия