Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Колко кг качихте до 14 г.с?

  • 3 945
  • 48
Питам от любопитство, защото се чудя 3 кг нормално ли е като наддаване?
Виж целия пост
# 1
Здравей! До 14 г.с качих 4 кг.
Имах много тежък 1ви триместър в който само тестяно ме подобряваше.Не ми се ядяха никакви плодове и зеленчуци.А аз от 5 години бях намалила драстично тесто и брашно.
Те се притеснявай като чуеш бременни да казват че са почнали да качват чак в 6 месец и за цялата бременност са качили 8 кг.
Все пак от мига в който видим двете чертички, някак подсъзнателно мислим че не бива да стоим гладни и хапваме по-често.
Виж целия пост
# 2
Много или малко, за норма за цялата бременност дават 12-15кг, като 4-5 от тях са бебе, води и други красоти.
Не вярвам да си натрупала 3кг чисти мазнини за толкова кратко време, може да задържаш течности, но все пак не прекалявай с храненето.
Виж целия пост
# 3
Аз бях отслабнала с 2 кг първите 3 месеца, после започнах да качвам някъде в 5 месец.

ПП: Пише се "тестЕно", а не "тестЯно".
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви. Аз стартирах с тегло 43.700 . Силно гадене имах,но за да го подтискан ме избиваше на въглехидрати, в частност хляб, Пици, спагети и се чудя не прекалих ли. В първия месец наистина задържах много течности, коремът ми беше топка. Сега пак сякаш нарасна За дни. Дано съм в норма. Втора бременност ми е, може и да кача повече,картонът ми не е при мен ,за да сверя Grinning
Виж целия пост
# 5
Зопочнах да качвам след 20 г.с.
До тогава 0 кг.
Виж целия пост
# 6
Уаууу
Виж целия пост
# 7
Аз бях минус 5 кг. До 12-13 г.с. много повръщах. До края качих общо 10 кг.
Виж целия пост
# 8
И аз 3 качих до 14 г.с., а за цялата бременност- малко над 20 Simple Smile Стартирах на 46 кила.
Виж целия пост
# 9
И двата пъти по 2 кг. първи триместър.
До края и двата пъти 20+.
Бях ходещ глобус като цяло.
Виж целия пост
# 10
Питам от любопитство, защото се чудя 3 кг нормално ли е като наддаване?
Съвсем нормално ми се струва. И аз бях качила 2-3 кг първия триместър, до края на бременността общо 10-11.
Виж целия пост
# 11
Качването на кг по време на бременност невинаги е равномерно, т.е. не можеш отсега да предвидиш колко ще качиш, но всичко зависи от начина на хранене, стартовото тегло и хормоналните промени.

С първата бременност започнах да качвам в 13-14г.с., но започнах бременността с около 4-5кг над обичайните ми и предполагам, че това е оказало влияние.

С втората бременност започнах да качвам от самото начало и до 14г.с. бях с около 2кг повече. Тази бременност, обаче, стартирах с 6кг по-малко, отколкото стартирах първата бременност. Отслабването преди забременяването беше съвсем целенасочено, защото не исках пак да стана слонче. Grinning

Имай предвид, че през втория триместър много жени започват да качват малко повече заради хормоналните промени. Ако искаш да контролираш теглото си през бременността, е добре да ограничиш сладкото, тестото, газираните напитки и сокове. Бременният организъм има нужда от енергия, която можеш да си набавяш от пълнозърнести продукти, например. Също така, е добре да се вечеря по-рано и след 18ч да се хапват само по-леки храни, например плодове, кисело мляко и пр.

Много жени смятат, че през бременността качването на кг не зависи от тях, но истината е, че по-голямата част от наддаването зависи от храненето на бременната. Дано съм била полезна.
Виж целия пост
# 12
До 12-13 г.с. бях минус 8 кг. В момента съм в 34 г.с и съм + 4 кг от началото на бременността. През цялото време съм спазвала балансиран режим на хранене и съм се движила много. Продължавам така и се чувствам прекрасно.
Виж целия пост
# 13
Супер,А от колко кг.тръгнахте и какъв ръст сте? Мерси.
Виж целия пост
# 14
До 14г.с. бях качила 1кг, а до края на бременността бяха общо 10.
Нормално и в рамките ма здрвословното е да сте + 10-15кг, но имайте предвид, че качването не е равномерно - най-много обикновено се качва в трети триместър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия