Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете изпада в истерии на 8 години

  • 5 169
  • 76
# 15
Ми моят няма да поиска да отиде...ако го пратя ще се ядоса още повече.
Виж целия пост
# 16
Ми моят няма да поиска да отиде...ако го пратя ще се ядоса още повече.

Кое, детето ли? На колко години е?
Не е ли раничко да ни командорят Rolling Eyes
Виж целия пост
# 17
Наистина не е добре да ядосва всички вкъщи с истериите си. Поговори с него, като е спокоен, че това няма да стане. Може и някакво наказание, ако продължава. Аз на моя му спирам Интернета и не му давам телефона си да си играе Simple Smile Много бързо мирясва и става кротка душичка.
Виж целия пост
# 18
И това с говоренето не помага...изпробвано е...с наказание има краткотраен ефект.
Виж целия пост
# 19
Все пак опитвай спокойно и постоянно да не му даваш да се вихри с крясъци. Проблема е да не си остане така, че пубертета може да го влоши. А може и да е временно явление! Simple Smile
Виж целия пост
# 20
а спортуват ли тези деца?
някак не мога да си представя,здрави деца да изпадат в истерия
Виж целия пост
# 21
Аз училището на детето го избрах по един-единствен критерий - това беше единственото училище в града, в което има няколко вида спорт в самото училище. Не се налага да го взимам и водя някъде, там на място има футбол, карате и други. Супер удобно!
Виж целия пост
# 22
Каката ходи на танци и плуване...брат и на народни танци, шах и плуване.
Виж целия пост
# 23
Мисля, че много им се разширяват границите на някои деца. Да, има характери, склонни към избухвания и крясъци, но това следва да се тушира и изглади, доколкото е възможно от родителите, а не да се поощрява с "разбиране" и благост. Напротив, това не е нормално държание и детето трябва да разбере, че не е нормално, а не - че другите трябва да се съобразяват с него. Не трябва, и никой за в бъдеще няма да е длъжен.
Говоря от опит с второто ми дете. Да, роди се недоносена, стояла е в кувьоз и всички произтичащи от това трудности. Както и с наследство от баща си и баба си за избухлив характер. Обаче нито за миг не съм й давала повод да си мисли, че някой трябва да се съобразява с изблиците й. Още от детската градина й дадох да разбере, че е абсолютно недопустимо да крещи навън. Сега вече и вкъщи внимава с държанието, остана да поработим върху тревожност и чувствителност към критики. Знае, че това ще помогне на нея, не на мен или някой друг.
Виж целия пост
# 24
В момента имам същия проблем с дъщеря ми. Тя е с основна диагноза хиперактивност, но истеричните кризи се усилиха и зачестиха скоро след промяна в училище. С всеки изминал ден състоянието й се влошава. След осем дни имаме час в "Свети Никола". Не зная как ще издържа до тогава. При дъщеря ми е характерно, че ако получи желаното, веднага се успокоява, но често крещи и не може да се разбере какво иска или иска неща, които не мога да осигуря.
Виж целия пост
# 25
Timbi, едното е, че децата ни не могат да изчакват и да преживеят разочарование, другото, че ние, стремейки се да си спестим кризата им даваме желаното и така им създаваме грешен модел.

Коментирам от гледна точка и на дете, което също е изпаднала в криза от нищото (изхвърлена кутия от детски комплект паста и четка) или други подобни и непредвидими ситуации. Има два вида тръшкане. Единият си е чиста проба манипулация - детето се тръшка за нещо, но и знае, че така ще го получи и щом го получи прекратява истерията. Вторият случай - дете, което се разстройва наистина от нещо, (нещо в ситуацията го вади от равновесие). "Фитилът е къс" и то бързо преминава от спокойно в превъзбудено състояние. Възбудата обхваща по-голяма част от мозъка на детето. В този момент нищо не достига до него, няма разсейваш въпрос или задача за отклоняване на вниманието. Когато възбудата спадне, детето вече може да бъде успокоено. Готова съм да се обзаложа, че във втория случай детето има възбудно огнище в мозъка, т.е става въпрос за мозъчно увреждане. Тъй като за страничен човек не е ясно на какво се дължи това поведение/ кризата, често децата се етикират като "невъзпитани", "глезени", "презадоволени" и подобни.
Виж целия пост
# 26
Моето дете е с епилепсия и ето така от нищото изпада в криза и после все едно нищо не е било. Права е мама Ру.
Под нищото имам предвид, че съм отворила прозореца примерно.
Виж целия пост
# 27
Бео, аз също бях с епилепсия и дъщеря ми има огнище (без припадъци). Но и до ден днешен съм рязка на моменти. Бързо паля и да не си ми насреща, както казва майка ми, но и бързо ми минава и все едно нищо не е било. Възрастните се стремим да се владеем, да броим до 20 или до 100, да дишаме дълбоко преди да реагираме, но децата са първични и не са се научили още да овладяват възбудата. Отделно, че някои лекарства усилват, а не подтискат тази раздразнителност. Тук е мястото на психолога, но само ако се е специализирал в този област и знае как да научи детето да владее по-добре емоциите си. Иначе аз смятам, че това е вид пристъп/ припадък, който служи точно за това - да освободи натрупаното напрежение в мозъка.
Виж целия пост
# 28
във втория случай детето има възбудно огнище в мозъка, т.е става въпрос за мозъчно увреждане
Дали това увреждане може да се засече при изследване?
Когато състоянието на детето позволява, планирам да отидем при невролог.
Виж целия пост
# 29
Здравейте, синът ми е на 8 години ...от малък от време на време изпада в нервни състояние и истерии. Мислех си, че с годините ще мине, но ето вчера отново изпадна в истерия и то винаги е за някакви дребни неща. Защо приятелче показало на кака му паролата си на телефона, а на него не или защо друг натиснал копчето на асансьора, а не той и тн. И се почна едно реване, викане, тръшкане...40минути ни побърка. Не чува нищо какво му се говори...нито с добро нито с лошо става. Докато не му мине няма оправия. После изведнъж му минава и все едно нищо не е станало. А иначе е добро дете...котаго е спокоен. Има ли други мами с такива изпълнения на децата им? Някакви идеи...препоръки? Благодаря.
здравейте ако се от софия бих ви препоръчала Гергана прокопиева много добър специалност
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия