Не мога да ги направя тези картофени кюфтета

  • 122 634
  • 113
# 30
Относно съставките не мога да добавя нищо. Мога да кажа само, че картофите и лука ги меля в машинката за месо. Сместа става еднородна, без нито една бучица и никога не са ми се разпадали после. Този чалъм го знам от майка ми, тя прави най-разкошните картофени кюфтета, които съм яла.
Виж целия пост
# 31
Аз мисля ,че номерът да станат е в това да свариш картофите с обелките да ги обелиш като изстинат ,да се пържат в не много мазнина .Това е моят опит ,тъй като през постите ги правя често /разбира се без яйца и сирене/. Hug
Виж целия пост
# 32
И аз правя кюфтетата, като първо варя картофите с обелките и ги настъргвам на едрото ренде още топли. Настъргвам и лук, яйцата, сирене, брашно не слагам, слагам малко кимион и черен пипер за вкус. После най-често ги пека на фурната за по-здравословно и бързо.
Виж целия пост
# 33
Моят номер е,че винаги ги замразявам във фризера преди пържене.
Никого не са ми се пръскали.
Виж целия пост
# 34
номера на кюфтетата според мен е сварените картофи да са добре изстудени защото иначе стават на лепило когато тръгнеш да ги смесваш с яйцата  Confused ...и още нещо, сиренето прибавям най накрая и не и се престаравам с бъркането на сместа
Виж целия пост
# 35
номера на кюфтетата според мен е сварените картофи да са добре изстудени защото иначе стават на лепило когато тръгнеш да ги смесваш с яйцата  Confused ...и още нещо, сиренето прибавям най накрая и не и се престаравам с бъркането на сместа
Така е, права си! Аз ги пека, не ги пържа!
Виж целия пост
# 36



 newsm10Номера наистина е само и единствено в яйцата.

И аз съм на това мнение, преди два дни правих с пресни картофи, при това сварени обелени, тъй като знаете каква коричка имат. Аз ги мачкам докато са още горещи, и минимум 3-4 яйца, но добавям яйцата след като изстинат .

За ранообразие добавих от замразените зеленчукови смеси ( царевица, моркови и грах), хайде и малко колбас наситно нарязан, съответните подправки. Моите са чер пипер, сол, чубрица, пресен магданоз. Овалвам ги само в брашно, пържа в много горещо олио и станаха, въпрехи моите опасения.

Поднесени с смесени кисело мляко и майонеза, моите хора казаха, че това е пържена руска салата Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Ето и нашата скромна и най-сполучлива рецепта:

-1 кг. картофи
-2 средни глави лук
-150гр. сирене
-3 яйца
-Магданоз(повечко)
-Олио-3 лъжички
-Сол,черен пипер на вкус

Приготвяне:

Картофите се сваряват добре,обелват се и се намачкват с вилица(или преса).Прибавят се лука,магданоза нарязан на ситно,олиото и подправките.Оставяте забърканата смес в хладилника за половин час за да се стегне сместа.После я изваждате и прибавяте яйцата(само ЖЪЛТЪЦИТЕ!!!).Оформяте средно големи кюфтета,след което ги потапяте в добре разбитите белтъци(или може само да ги овалвате в брашно) и пържите в сгорещено олио докато придобият златист цвят.Рецептата е изпитана много пъти и винаги е била много сполучлива!   chef
Ако някой има някави въпроси относно кюфтетата или някоя друга рецепта нека пише на miloto_zlo@abv.bg или ivona87@mail.bg

                                                                                   Приятен Апетит!
Виж целия пост
# 38
най-важното е картофите след като се смесят със подправките,тази смес да престои във хладилника
Виж целия пост
# 39
аз ги правя с варени картофи и подправки които са ти изброени но винаги слагам малко  варен ориз /в микровълновота става за минути/пробвай и няма да съжаляваш вкуса е супер
после да кажеш Peace
Виж целия пост
# 40
И аз ги правя със яйца,сирене,черен пипер,лук(задължително-по вкусни са)магданоз копър.Това което знам е че се потапят в разбити белтъци а преди това в брашно(панировка им правя винаги) и никога не се разпиляват.
А и да кажа че съм ги правела и с варени обелени картофи и пак стават по този начин Peace

Топенето в белтъци се оказа спасението за мен макар, че с недоверие опитах, но наистина ефекта беше красиви и стегнатои кюфтенца, а не разкашкани както обикновенно.
Радвам се че са ти се получили,наистина за мен това е номера.И никога не правя по строго определени продукти - слагам от което по колкото имам и винаги ми се получават
Виж целия пост
# 41
еее най-накрая и аз да се похваля.И на мен винаги ми се полу4аваха все едно правех пържено картофено пюре,но този път успях newsm44.Нека да ви кажа как ги направих - зна4и сварих картофите,обелих ги,настъргах на едро ренде,сложих нама4кано сирене,3 яйца,4убрица,4ерен пипер.Омесих вси4ко и оставих в хладилника за 1 4ас да дръпне добре тестото.След това оформих кюфтетата и ги топих в брашно,яйце,галета.Изпържих в силно нагорещено олио. newsm10
Виж целия пост
# 42
На мене обаче, понеже ми писна да си играя и да се плескам с пустите му кюфтета, минах на по-мързелив вариант - картофени гнезда. Сместа за кюфтетата я разстилам в намазнена тавичка, заглаждам и с дъното на чашка правя дупки в сместта. Слагам да се запече леко, после в дупките чуквам по едно яйце, настъргвам отгоре сирене или кашкавал и допичам. Много по-бързо и лесно става, а и е вкусно.  chef

Како.....супер си! Благодаря ти за мързеливата рецепта!Сигурно става и ефектна!  bouquet
Виж целия пост
# 43

Да, красиво става, реже се като пица. Подходяща е и за гарнитура към някакво месо.  Wink
Виж целия пост
# 44
хи,аз правя моите така:
сварявам картофите с обелките,обелвамги,след това ги рендосвам и им слагам подправките: малко 4ерен пипер за вкус,съвсем малко 4ервен пипер,на 1 килограм картофи слагам една средно голяма глава лук нарязан на много ситни и сирене по желание и 1 яйце ,то спомага самата смес да се спои, слагам и 4убрица  и сол на вкус.
И ги размесвам,след като сместа е ве4е замесена загрявам мазнината и си разбивам 1 или 2 яица според коли4еството на картофите.яицата са нужни за да може, след като се оформи кюфтето да да се намажат с помотта на пръстите но савсем леко.това спомага самото кюфте да не се пръска и след това леко се овалят  в брашно.
стават много хубави.
добър апетит!!!!!!!!!!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия