Не мога да ги направя тези картофени кюфтета

  • 122 685
  • 113
# 60
momi4eta az ne ma4kam kartofite s vilica,,,imam presa,i smesta se presira mnogo xubavo i nestava na bu4ki,a i stava mnogo barzo. bowuu
Виж целия пост
# 61
Моята тайна за неразпадащи се картофени кюфтета е, че взимам 1-2 белтъка и разбивам леко с виличката. Оформеното кюфте топвам в белтъка и пържа и не ми се е случвало да се разпадат скоро. Преди това бяха големи драми и цапане.
Виж целия пост
# 62
Ето ги и моите картофени кюфтета на фурна,винаги стават и не се разпадат. Simple Smile

Виж целия пост
# 63
четох, четох и стигнах до извода , че универсална рецепта за успешни картофени кюфтета няма, въпрос на късмет  Sunglasses  по един и същ начин ги правя винаги,  картофи, яйце, сирене, кашкавал, подправки/ , но напоследък не са ми много угледни  Embarassed

Взеха да ми загарят и вместо златистата коричка, се получава тежко, мазно, обгоряло кюфте...

от рецептите в темата, бих изпробвала това преди пържене да се  потояпт в разбит белтък, и няколко други варианат бих изпробвала.


Виж целия пост
# 64
Хич не е въпрос на късмет.....
В картофената смес трябва да има яйце,а когато се офорфят кюфтетата се потапят в брашно,след това в яйце(така не поемат мазнина) и се слагат в тигана с гореща мазнина(олио).


Аз лично слагам лук,чубрица,черен пипер(млян) и натрошено сирене вътре в картофената смес....Но това е въпрос на вкус....
Виж целия пост
# 65
Аз задължително варя картофите с обелките, още много горещи ги беля и пасирам. Добавям си подправките /червен и черен пипер, чубтица, малко кимион и сол, аз лично не обичам лук, но мисля че може/ и доста яйца /за около 1 кг картофи 4 яйца/. Омесвам картофената кайма и я оставям да предтои 1-2 часа. Оформените кюфтета овалвам обилно в брашно и пържа в силно сготещена мазнина.
Виж целия пост
# 66
да, имаше постове, където брашното беше задължително за перфектни кюфтета и други постове, където вината се хвърляше върху брашното  newsm78  за други продукти пак имаше остри притиворечия ЗА или ПРОТИВ.

Добре поне за за картофите всички сме единодушни  Joy
Виж целия пост
# 67
Pety, на вкус доближават ли се до пържените?
Нпоследък избягвам да ям пържено заради киселините  Sick, а много обичам  Blush
Виж целия пост
# 68
Pety, на вкус доближават ли се до пържените?
Нпоследък избягвам да ям пържено заради киселините  Sick, а много обичам  Blush
Единствената разлика е ,че не са мазни. Simple Smile
Виж целия пост
# 69
Pety, на вкус доближават ли се до пържените?
Нпоследък избягвам да ям пържено заради киселините  Sick, а много обичам  Blush
Единствената разлика е ,че не са мазни. Simple Smile

Днес мисля да ги направя и ще се отчета  bowuu
Виж целия пост
# 70
Ето ги и моите картофени кюфтета на фурна,винаги стават и не се разпадат. Simple Smile


За пръв път виждам на фурна.Май ще взема да ги пробвам..Изглеждат доста апетитно  thumbsup
Виж целия пост
# 71
правила съм пърженият вариант на картофените кюфтета, но и трите пъти не ми се получиха
сега ще ги пробвам на фурна дано се получи smile3508
Виж целия пост
# 72
Аз винаги ги правя като прибавям продуктите на око. Забелязала съм, че трябва картофите да изстинат, за да могат да се настържат по - добре. А формата на кюфтето правя със сферичната лъжица за сладолед, като леко я омазнявам. Тъй като не ми харесват мазни избягвам да ги пържа. Запичам ги на фурна или на микровълновата на комбинирана програма.

Стават чудесни топки.

 

Бях сложила снимки по- напред в темата, но сайтът, където бяха качени не се отваря.
Виж целия пост
# 73
Картофите ми се варят, но във водата ли трябва да изстинат или няма значение  newsm78
Виж целия пост
# 74
Тайната е,че не трябва да се слага яйцето докато картофите са топли.Защото от топлината яйцето стяга и после когато започнеш да ги пържеш се разпадат.Лично аз ги правя така и досега не са ми се разпадали.Сварявам картофите с обелките.След као се сварят ги настъргвам,слагам лук и подправки и чакам да изтине.Накрая слагам яцата-2бр и меся докато сместа стане еднородна и не се полепва по ръцете.Понякога слагам и кашкавал.Пържа в сгорещено олио и ги сервирам със зелена салата и кисело мляко.Успех! PeaceНе забравяй солта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия