Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пробиотици - тема 2

  • 3 149
  • 48
Това е линк към старата тема Пробиотици?

https://www.bg-mamma.com/?topic=349656
Виж целия пост
# 1
Споделете има ли някой, който да е успял с пробиотици да пребори Хеликобактер пилори.
Виж целия пост
# 2
За пробиотик не знам, но знам че сок от зеле убива Хеликобактера, защото сока от зеле нормализира и спомага за по-добър стомашен сок, който убива това нещо

http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 3
Абсолютно всички таблетки с т. нар. "пробиотици" са прост маркетингов трик. Докато стигнат до стомаха 99 % от бактериите умират, обезвредени от стомашни и слюнчени киселини, а останалите единични бройки докретали до стомаха, загиват там. Но вие си давайте парите за глупости, поне не вредят.
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/7043458
Виж целия пост
# 4
Извън всякакво съмнение най-добрият пробиотик е пробиотичната храна. Hands V
Виж целия пост
# 5
Не мисля, че са глупости. Най-елементарният пример- след пиене на антибиотик, много от жените получават вагинални инфекции (гъбички), при мен се получава всеки път. Когато пия качествен пробиотик- никога. Аз съдя по себе си- по физическото си състояние и по резултатите след употреба- разбира се, всеки има правото да си мисли, каквото иска, говоря от собствен опит.
 В момента съм на ProFloraX, много силен пробитоик за есктремни ситуации. Не съм спирала да взимам пробиотик повече от година и след привършване, веднага сменям с друг. За храната подкрепям на 100%. Един добър режим, който спомага за стопирането на развитието на кандида, е незаменим.
Виж целия пост
# 6
Пълни глупости. Ако имате елементарни медицински познания, ще знаете защо. Няма как изкуствени бактериални колонии да превземат чревната флора, че даже и на вагиналната лигавица да повлияят Flushed. Освен ако не са с някакви магични сили.  Само някои антибиотици причиняват разпространение на гъбички, и то не при всички (зависи от състоянието на имунната с-ма в момента). Може би затова сте си внушила, че в единия случай имате проблем, а в другия не. Ако все пак се получи проблем - има достатъчно противогъбични препарати - локални и орални.
Но иначе, пак повтарям - не пречат. Макар че....и това не е сигурно:
https://lifestyle.bg/health/probiotitsite-mozhe-bi-ne-sa-bezobidni.html
Виж целия пост
# 7
'Кафе с мед' ,  благодаря за мнението.
Виж целия пост
# 8
Да се запиша при вас и аз.
Свършиха ми проиотиците на Аквасорс и  няма кога да ходя до там да взема нови, мисля сега да взема Синкватон. Чудя се дали това е по-доре от Линекс форте.
Виж целия пост
# 9
Педи 20 години на мъжът ми поставиха диагноза язва на базата на хеликобактер. Вече имаше два кръвоизлива и два престоя в Пирогов. Та от там му поставиха диагнозата и понеже беше преди 20 и малко години предписаното лечение беше за около 800,00 лв. Направете си сметка как ни се стори и дали веднага се метнахме да купуваме лекарствата. След два -три месеца ни препоръчаха Лесно начало на Аквасорс + ЕМК. Цената му беше около 130 лв. и го направи последователно два пъти.
За наша изненада го съкратиха от работа и влезе в болница, отново с болки в стомаха. Оказа се на нервна почва   при прегледа и в епикризата пишеше, че няма язва.

Изводите оставям на тези, които ще прочетат това. Kissing Face   Споделяла съм вече това и няма да пиша  отново.
Виж целия пост
# 10
Здравейте, от почти две години съм с непрекъснати вагинални инфекции. Откриват ми основно ентерококи и ешерихия коли. Тъй като ни предстои АРТ процедура, трябва да се излекувам, но вече повече от година и половина не мога. Нямам никакви симптоми- нито течение, нито дискомфорт, нито неприятна миризма. При съпруга ми също нещата са наред. По прегледите всичко изглежда идеално, но на микробиологиите излизат бактерии, а вече и липсващи лактобактерии. Изпих много антибиотици по антибиограми. После реших да спра. Слагах различни вагинални пробиотици, наскоро изхабих 24 апликатора с продукт, съдържащ млечна киселина, но пак не мога да възстановя средата. Отнова имам бактерии и отново липсват лактобактерии. Назначиха ми да приемам Лактофлор- пробиотик+ пребиотик. Имаше таблетки за смучене и капсули за пиене с вода. Аз купих капсулите. Продължавам и с останалите неща. Имам изписан и антибиотик, който не знам дали да пия.
Някой слблъсквал ли се е с подобно нещо и кой пробиотик е помогнал?
Виж целия пост
# 11
Здравейте искам да питам някой дали знае как се диагностицира дисбактериоза че имам подозрение за такава. Също така понеже познати на познати похвалили Нарине за дете което ходи на градина че спряло да боледува се зачетох в техния сайт и видах че освен орален прием за пресонална употреба  работят с някакви медицински центрове които предлагат директна имплантация в дебелото черво на тези пробиротици и това ми се струва че ще е по-добър вариант т.е по-надежден. Някой правил ли е има ли отзиви?
Виж целия пост
# 12
Нис, за чревна или влагалищна питаш?
Виж целия пост
# 13
За чревна Lemy
Виж целия пост
# 14
А защо трябва да се имплантират, като можеш да ги глътнеш? ImpОт любов към оперативните интервенции или искаш да подпомогнеш някой финансово?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия