Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пътуване с коте до САЩ (паспорт/здравно състояние/билет)

  • 550
  • 5
Здравейте!
След 5 месеца ми се налага да пътувам с котето си от София до Ню Джърси, САЩ.
Възможно ли е да извадя нов паспорт на котката си, където да мога да въведа моето име и името на мъжа ми, понеже в стария паспорт фигурира и друг собственик, който от години не е неин и ме притеснява дали няма да ми направят проблем, че този човек не пътува с нас или нямам пълномощно от него.
Ако това е възможно какво става с ваксините и цялата информация от стария паспорт: кастрация, ваксини, чипиране, понеже са правени от различни клиники или трябва да нося и стария паспорт с мен.
До колкото разбрах 2 седмици преди да замина трябва да заведа котето при ветеринар да го прегледат и да напишат, че е напълно здраво и може да пътува, а ваксината му трябва да е валидна (не повече от 12 месеца от поставяне и не по-рано от 20 дена след поставяне на нова ваксина). Има ли стъпка, която пропускам, за да няма изненади на летището?
И как се взима билет за котето. До колкото знам трябва да се обадя на авиокомпанията да питам дали имат свободни места за животни на този полет и да запазя, но други хора казват, че направо отиваш на летището, плащаш 150 евро и натоварваш котето с теб. 
Благодаря ви! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Имай предвид, че не всички авиокомпании превозват животни. Значи, преди да си купиш билет, звъниш, проверяваш и правиш резервация. Моят личен опит е, че цената на билета е според теглото на животното.
Отделен въпрос е, че това е ужасно дълъг полет и ще е огромен стрес за животинката. За останалите формалности около паспорта не мога да помогна... Ние нашата писана преди вече доста на брой години спряхме да я таралянкаме с нас по летищата, намерихме вариант наш близък да се грижи за нея през дългите ни отсъствия. Така че, помисли и над този вариант.  Peace
Виж целия пост
# 2
Трябва да е Европаспорт. В него има място за двама собственици. Ако Вие сте единият, не би трябвало да има проблем.  Трябва да има чип и противобясна ваксина. Ако си е редовна противобясната, не е нужно да е 21 дни преди пътуването, това е само, ако е първа валидна ваксина.
Другият вариант е правите изцяло нов паспорт и нанасяте всичко отначало, котките ги няма в базата данни, така че не е като при кучетата.
Прегледът при ветеринар за ЕС е в рамките на 48 часа преди пътуването.

Ето Ви изискванията за внос на животни в NJ: https://www.nj.gov/agriculture/divisions/ah/pdf/catdogimportregs.pdf

А относно самото пътуване, задължително се прави резервация за животното заедно с тази за човека. Трябва да одобрят, че има място. Плаща се на летището, но резервацията е предварително. Също и таксата е различна за различните авиокомпании. Гледайте при възможност да си е при Вас в кабината, така не е чак толкова стресиращо.
Виж целия пост
# 3
Мисля че, ако е свестен твоя вет, може да направите нов паспорт на твое име и да нанесе всички ваксини наново.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви! Simple Smile
Котето е на 2 годинки и половина и има редовна ваксина. Притеснява ме единствено, че трябва да я подновя в периода на заминаване, но едвали ще бъде проблем.
Заминавам да живея за постоянно там, следователно опцията за хотел/приятели отпада. Знам, че полетът ще е стресиращ за нея, но тя е най-спокойното коте на света, което стига да има гледка навън не се чува и едно мяу и само мърка в клетката докато се вози. Не искам да я оставя в България, тъй като си е моето коте, а е и алергична ( факт, който семейството ми отказва да разбере и като обсъждахме опции искаха да я сложат в стая с друга котка, което е абсурдно, понеже моето коте не бива да яде чужда храна, а нейната е скъпа и следователно, никой не би се грижил достатъчно добре за нея). В Ню Джърси вече я чака нейна собствена стая с гледка към птичките и тон играчки и катерушки и смятам, че там ще се чувства най-добре.
Да се надяваме, че ветеринарката ще се съгласи да издаде нов паспорт (понеже в стария аз не съм единствен собственик), а аз ще си нося и стария. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Когато се прибирах за БГ в салона имаше малки кученца.Пренасяха ги в пътна чанта за животни дори не беше и клетка.Пътувах с ЛХ.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия