Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на болница за раждане, Бургас

  • 1 044
  • 6

Анкета

В коя болница смятате да раждате мили мами?

Опции:

* Гласуването приключено: пн, 08 апр 2019, 21:55

Здравейте, терминът ми е през юли. Коя болница ще препоръчате за раждане?
Виж целия пост
# 1
Здравей
Кой ти следи бременността?
За мен беше много важно АГ-то, което ме следеше да бъде и израждащ, защото се чувствах спокойна с човек, който ме познава. Така и стана, имах много хубаво раждане при д-р Татарова в Девата.
За съжаление обаче хубавият ми престой беше помрачен заради "правилата" в родилно отделение, по-специално гениалният мозък, решил, че трябва бебчетата да се събират през нощта в неонатологията, вместо да са при майките си (с цел да не ги притесняват?!?!)
Преди раждането бях обсебена от мисълта за самото раждане и си мислех, че каквото и да е след това- ще се справя. За съжаление обаче не беше така. Нощно време с мъниците е изключително важно за кърменето и лактацията, но и за това да свикнеш, че след 3-5 дни когато се прибереш у вас ти си човека, който ще се грижи за малкото човече, защото тогава няма кой да идва и да го взима нощем, а ти да си поспиш, а това е голям шок за младата майка.
Ако днес трябваше да избирам отново, след вече натрупания опит, бих се поинтересувала как стоят нещата преди да отида да родя, за да няма неприятни изненади както имаше в моя случай.
Иначе болницата е добра, чисто е, всички са мили и любезни. Ако не беше драмата с това ,че ми взимаха нощно време бебето щях да ги препоръчвам на 100%.
Ако имаш конкретни въпроси ми пиши, но моите съвети са:
1. Отиди на отворените врати във всяка болница и питай всичко, което те интересува, като не забравяй да питаш и за периода след раждането 😄 защото то приключва бързо в сравнение с времето, което ще прекараш с бебето там
2. Говори със следващия ти, ако не изражда какво би те посъветвал и къде би те насочил.

Успех и леко раждане 🤗
Виж целия пост
# 2
Първото си дете родих в окръжна и сега второто пак там ще отида. За мен е важно , че там ще има най-адекватен отговор, ако не дай си има каквото и да е усложнение. Все пак не отивам на хотел , вярно в частните болници стаите много по-добре, но не това е важното . На всякъде има персонал, който е груб или нещо което да не се хареса на родилката. Важно е да има бърза реакция ако нещо се обърка , а не да родите някъде а да ви карат бебето по спешност в окръжна примерно. Нали знаете, че всеки доктор и всяка болница изглеждат перфектно и се препоръчват от родилката, когато при нея нещата са протекли нормално, това не е много обективно мнение.
Аз примерно отидох при който беше на смяна , за щастие всичко стана бързо. Сега пак ще отида без избор на екип, защото за мен повечето доктори там са добри и добре хвалени не от един и двама, но това съм решила за себе си.

Всеки ще си каже неговия опит и мнение, което може да не се окаже най-правилното за вас.

Може да влезете в във фейсбук групата Мамите на Бургас и да потърсите с търсачката. Там има хиляди мнения по тази тема с болниците, но не виждам пак как това ще ви помогне.
Решете за себе си и дано всичко мине без усложнения, бързо и лесно. Успех!
Виж целия пост
# 3
Здравей, RainDanceMaggie! Здравей, Jubiles!
Моя АГ работи в Дева Мария, но все още не сме говорили как ще раждам.
Първото ми дете също родих в Дева Мария, нормално, без избор на екип и останах много доволна от отношението независимо, че не избрах предварително екип. Може би е чист късмет! Сега няма почти нито един от старите лекари, които бяха в периода 2012, а и условията от към финансовата част са се променили много.
Виж целия пост
# 4
Не, че защитавам девата, но не е вярно, че транспортират бебетата в окръжна ако има по-сериозен проблем с тях.
Лежах в патологията и момичето, което беше в стаята преди мен роди, а беше между 27-29 седмица, не помня точно, бебе тежащо под 1 кг. Беше си в болницата в кувьоз и не са го местили където и да е.
Не вярвам някоя жена да избира болницата заради условията, които предлагат за нея, а и в девата не е чак такъв лукс 🙄 ходих на отворените врати в окръжна и не ми се видя никак зле. По мои наблюдения всеки избира според докторите и грижата за бебетата след раждането, ако има нужда от такава.
Виж целия пост
# 5
Аз избрах "Дева Мария" не само заради следящият ме, ами и заради това, че някакси усещах по-добра комуникация между мен като пациент и болницата. Хората се интересуваха как се чувствам, какво ми е, имаше разговор. Не знам в Окръжна как е, покрай оплакванията на момичетата за грубо отношение съм останала с впечатление, че никой не минава да ги проверява как се чувстват и дали имат някакви оплаквания от персонала.
Престоят ми беше страхотен, много съм доволна.Струваше ми около една моя заплата, а предвид факта, че тия пари иначе ги давам за почивки, телефони, честно казано и за козметични истории за няколко месеца, а пък раждането ми е веднъж- два пъти в живота, мисля, че си заслужава. Абе от раждане бях решила да не пестя. И сега да е, пак ще го направя. 800 лв. са ниска цена за отличните спомени от раждането, честно.
Виж целия пост
# 6
Особено в сравнение със софийските цени 😁
А и в окръжна също се плаща ако искаш избор на лекар/екип. Единственото предимство на окръжна пред другите болници е ак. Велина Василева, и то пак е късмет дали ще ти се падне на раждането или не Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия