Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бебето ми яде много малко

  • 1 861
  • 35
Здравейте, мами! Бебето ми е родено с тегло 2100 кг., 47 см. в 38 г.с. хипотрофично бебе -  причина малка плацента, която не го е хранила достатъчно. Лежахме 23 дни в болница заради инфекция. Изписаха ни 2240 кг. Още в болницата изцеждах кърма, за да го храня (нямаше сили да суче). Ядеше по 60 мл. Вкъщи постепенно започна да суче. Купих си везна, за да следя колко изяжда. Все така си ядеше по 50-60 мл. За месец от изписването качи 1 кг. Сега е  3300 на 50 дни. Все така си яде по макс. 60 мл. Понякога 30-40 видимо задоволен. Яде по 8 пъти на ден. Докторите казват, че щом наддава всичко е наред. Да, наддава но все по малко. Вместо са увеличи количеството по скоро го намаля. Ака през ден. Мокри достатъчен брой памперси. Притесняваме малкото количество кърма, която приема и бавния темп на растеж. А, има какво да наваксваме. Изцеждам се след всяко хранене защото кърмата ми постоянно намалява, почти беше спряла. Ако има мами с подобен проблем, ще съм благодарна да споделят опита си.
Виж целия пост
# 1
Дъщеря ми беше така. Без желание да суче, после да се храни. родена 2,750, на година 8,400 на две 9,500 на три 10,200 ... на 7  беше 17 кг, дребна и много злояда. Оправи се през пубертета но си беше мъка. Аз бях млада майка , притеснителна,ж нощи не съм спала от притеснение.  Е, мина-замина. Само да сте здрави, в наддаването няма точни граници.
Виж целия пост
# 2
Кърми бебето на поискване. Особено когато е сънено. Задължително и през нощта. Така се справям вече няколко месеца с моя син. Бебетата сучат за приспиване, за успокоение, защото имат колики и т. н. Използвай това и бебето ще наддава повече.
Виж целия пост
# 3
nadiaq2 това го прилагах с  каката и действително наддаваше повече от добре. Сега обаче има моменти ако не го събудя и да му дам да суче няма да поиска сам. През ноща му давам да суче на 3-4 часа - аз го будя. През деня от време на време се сеща, че е гладен, но в повечете случаи аз го будя. Иначе е жизнено бебе. Когато има колики се дърпа от гърдата и не иска въобщи да суче. Кърмим се само, за да се нахрани. Ето днес до сега яде 40-50 мл. И не мога да го накарам да изяде повече.
Виж целия пост
# 4
Това колко изяжда бебето не се определя от това колко кърма се изцежда. Според мен и моя опит. Това дали бебето се храни достатъчно се съди по това дали наддава. Имаше някакви норми на наддаване, които разбира се са ориентировъчни и не следва да поставяме всички бебета в калъпа. Мисля по спомени че теглото от раждането трябваше да се удвои, обаче до третия месец ли беше, не съм сигурна. И аз не можех почти нищо да изцедя от себе си, но бебето си сучеше достаътчно, защото наддаваше.
От около втория месец започна да отказва по едно нощно хранене а н третия мисля че искаше да яде чак в 6 сутринта. Ако будите бебето да го кърмите през нощта, имайте предвид че му създавате траен навик да яде през нощта, стомаха му да не почива и да се натоварва. Който навик когато бебето стане на година е много трудно да бъде премахната, още по трудно-на две годинки.
Не искам да натрапвам някому мнението си, всеки сам избира какво да прави според ситуацията. Но според мен все пак ако детето наддава, не мерете какво е изяло по изцеденото.
Виж целия пост
# 5
Ако будите бебето да го кърмите през нощта, имайте предвид че му създавате траен навик да яде през нощта, стомаха му да не почива и да се натоварва. Който навик когато бебето стане на година е много трудно да бъде премахната, още по трудно-на две годинки.
Ще ме прощавате, но това е абсурдно. Стомахът няма какво да почива, работата му е да преработва храната. Малко бебе пък, родено с поднормено тегло, да се слага на режим от втория месец е престъпно. Нито ще му се създаде навик да яде през нощта, нито ще му се претовари стомахът от нощното хранене, напротив - задължително трябва да има едно хранене през нощта поне, ако искате да кърмите успешно, защото нощното кърмене стимулира лактацията най-силно. Моят син ядеше по няколко пъти на нощ, което не ми попречи на година и три месеца да го отбия без никаква драма и да прекрати всякакво събуждане през нощта от същия момент. Затова пък имам познати деца с махнати нощни хранения, които си искаха бутилката с мляко през нощта до 3+ години.
Виж целия пост
# 6
Някъде споменах ли режим? Извинявай но тона с който ми говориш е леко нападателен. Не говоря за махане на нощно хранене насила! И се чудя защото дете, което очевидно не иска да яде, се буди "насила". Не мисля че някъде споменах режим и пренахване на хранене, вие добавяте хранене там, където не го е имало. Както и да е, явно не ме разбирате.
Виж целия пост
# 7
Дами, проблема е не, че не иска да яде а в количеството, което изяжда. На всяко кърмене го тегля преди и след. Изяжда в най-добрия случай 60 мл. И то със зор. Бебе на почти 2 месеца по таблиците трябва да яде 120 мл. Бебо е роден с ниско тегло и не очаквам да изяжда 120, но 40-50-60 мл. ми се струва малко. Толкова ядеше и при 2 кг. И не е увеличил сега когато е над 3 кг. Няма щак да не го будя през нощта с това малко ядене. Имахме трудно начало и се притеснявам, че не приема достатъчно кърма. А, кърма има.
Виж целия пост
# 8
За един месец е наддало много добре бебето. С електронен кантар ли го мериш? Моето бебе също не наддаваше добре. Бях се филмирала с кантара. Имаше дни в които кантарът не отчитане никаква разлика. В един момент просто спрях да го меря всеки ден. Веднъж седмично само. Ако е спокойно, ско има мокри памперси е ок. И досега наддава в долната граница, на близо 4 месеца е и тежи 5 и 400. И досега му давам често да суче, макар и понякога да се дърпа. През нощта спи при мен и само да се размърда и му давам гърдата.
Виж целия пост
# 9
Да, с електронен кантар за бебета го тегля. Наистина се изнервям много с това непрестанно теглене, но има дни, в които дори спада в теглото. Понеже ака през ден и деня след това винаги е с по ниско тегло. Не мога да го накарам да яде повече по никакъв начин. Пробвала съм с изцедена кърма, но повръща.   
Виж целия пост
# 10
Ако кърмиш на поискване и бебето е спокойно и наддава нормално, мокри пелените и ака, значи всичко е наред! Не се тревожи излишно и мери бебчето веднъж седмично. И аз като теглих преди и след хранене уж не ядеше достатъчно, ама всичко беше наред.
На поискване ли кърмиш?
Виж целия пост
# 11
Ами опитвам се да го храня на поискване, но ако направи по дълга пауза го събуждам, най-вече през нощта. Горе долу на 2,5 - 3 ч.яде. Не суче за успокоение или преспиване. Иска само когато е гладен. Иначе се дърпа и мръщи ако не е гладен.
Виж целия пост
# 12
Не тегли всеки ден, а веднъж-два пъти в седмицата, защото теглото варира и само се вкарваш във филма и притесняваш. Ако детето е жизнено, пълно памперси и си наддава, няма проблем. Не може всички бебета да ядат едно и също количество и да наддават по калъп. Знам, че това ти звучи много абстрактно, особено при първо дете, но всеки е минал по този път. Успокой се, имал увереност в себе си и в детето.
Виж целия пост
# 13
Благодаря за окуражаващите думи 😊 Второ дете ми е и може би защото правя сравнение с каката, се притеснявам толкова. Знам, че всяко дете е различно, но просто сега още отначалото нещата са много трудни. Надявам се постепенно да си увеличи количеството и да наддава задоволително.
Виж целия пост
# 14
Таналия както са казали момичета, щом пълни памперсите, спокойно е и е весело, значи всичко е наред.
Горе си написала, че бебето е качило първия месец килограм, това е добре. Постепенното ще почне да качва все по - малко.
Моето бебе е вече на 3 месеца и 10 дни ии сз все я меря, дали яде, колко яде, дали наддава.
Меря я все още от време на време, преди и след кърмене (но смятам скоро да спра, съветвам и теб!) и не изяжда повече от 70,80 мл, а трябва да яде по 140 ужким,но тя не яде толкова. Дори когато се изцедя(ако имам работа и я храни мъжа ми например) не яде токова.
Онзи ден изцедих 140мл, защото нямаше да ме има повече от 2 часа и не знаех кога ще огладнее и тя пак беше изпила 80-100 мл. Толкова иска, толко пие.
Роди се 3000гр, вече е 6000гр.

Бебетата не са по калъп, няма как всички да са еднакви!

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия