Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трябвали да се търси контакт с братя/сестри

  • 1 083
  • 12
Какви се падат децата на БМ или ББ?
Правилно ли е,погледнато от където и да е,да се запознаем с тях?Нахлуваме ли,без да сме канени,в един свят,където не предполагат за нас осиновените?Ясно е,че сме ,,тайна".Моля ,за мнения,
Виж целия пост
# 1
Мисля, че не бих търсила контакт. Бих си следвала предопределената съдба. Също и нямам желание да бъда търсена от братя/сестри ако евентуално имах такива. Да, една кръв, но когато не сме расли заедно, нямаме общи спомени, преживявания, не мисля че би се изградила здрава връзка. Все пак не съм в тези обувки, но това чувствам.
Виж целия пост
# 2
Смятам, че търсенето на биологични братя и сестри е въпрос на личен избор и усещане. Не бих дала определението  "трябва" или "не трябва" - някои имат желание да търсят, други не. Моето дете е осиновено и определено ще го подкрепим, ако има желание да открие биологични роднини, дори е възможно да го насърчим, без да го притискаме и това решение ще бъде само и единствено негово.
Ако аз имам биологичен брат и/или сестра, бих искала да ме потърсят. Причината - имаме общ родител (макар и за него да е само биологичен) и това по някакъв начин ни свързва. Дали ще се създаде друг тип връзка, няма как да се предполага - това е въпрос на възприятия у всеки един. Възможно е въобще да не се "харесат" и не искат повече срещи. Възможно е дори въобще да не се осъществи среща.
Именно заради това е добре, търсещия да съзнава защо търси и какво очаква от отсрещната страна. Също така да бъде подготвен, че тя може да го отхвърли, независимо каква е биологичната им връзка.

Виж целия пост
# 3
Благодаря ,на включилите се.!!!
Ако може още отговори!
Виж целия пост
# 4
Не е ясно дали сте тайна. Ако знаете кои са, над 18 г. сте и имате желание да осъществите контакт, потърсете ги.
geni_stil  ви е дала много добър съвет - бъдете готова и за приемане, и за отхвърляне от тях.

Ако сте се регистрирали в базите с ДНК и те са там, твърде е възможно и те да ви потърсят.

От позицията на осиновител, нямам нищо против да поддържам контакт с родителите на осиновените братя и сестри на детето ми.

Ако детето реши да ги търси, бих препоръчала следните стъпки:
1. ДНК тест - обикновено на промоция са 59$. Не са малко пари, но не са и непосилни.
2. Проучване по информацията, която имам до момента и премисляне дали иска да осъществи контакт. Ако иска, първоначално представяне и разговор през фейк профил във фейсбук, създаден специално за тази цел.
3. Евентуална среща с тях, но с придружител. Ако е над 18 г., бих препоръчала да отиде с приятели.

Ако някой ви е казал, че търсейки ги, нахлувате в техния живот, така е. Но това не означава, че нямате право да го направите. В най-лошия случай няма да поддържате контакти с тях, но поне ще сте опитали. Успех!
Виж целия пост
# 5
Ясно е!Имал съм разговор с биол.майка и ми е казано,че съм тайна.Черешката на тортата е ,че нейните деца ,не знаят и не трябва да узнаят по-нейни думи.Тя не желае да им каже,защото аз съм нейната грешка,нейното срамно минало.Всичко свързано с мен(нейната кръв и плът) е един срам,за който аз плащам!!!!Вонаги осиновения плаща,нас ни сочат с пръст,а те са в неизвестност.Докога?
Виж целия пост
# 6
И защо в такъв случай смятате, че ѝ дължите нещо? Дала ви е живот, както и на другите си деца.

Според мен ги потърсете. В най-лошия случай ще ви отхвърлят и ще сте в същото положение като сега. Няма какво да губите.
Виж целия пост
# 7
Много внимавайте,ако решите да търсите биологични роднини.Не знаете на кого ще попаднете.
Аз имам приятелка,която е осиновена.Семейството и е доста заможно.
Никога не са крили от нея,че е осиновена и има 4 братя и сестри.
Когато тя реши да ги открие,родителите и помогнаха финансово.
Тя се обърна към частна детективска агенция .След  месец-два и дадоха информация къде  може да намери единия брат , двете си сестри.Третата била в чужбина-в затвор.
Метнахме се двете в колата и хукнахме.
Попаднахме в едно ужасно село,което и на картата е трудно да го намериш.
Открихме брата и сестрите.Братът пасеше животни в планината,а сестрите-едната се търкаляше пияна на двора посред бял ден.Другата работеше .
От тогава минаха 5 години,но тия хора не са спрели да просят пари , да вдигат скандали и да я тормозят.Приятелката ми има огромни проблеми с тях.Виж целия пост
# 8
А защо и в било нужно на вашата позната да ползва подобна детективска агенция?
След като осиновителите я подкрепят има си друг начин ,къде-къде по-сигорен от работата с детектив.
   Мисля,че ако работех с детектив щях  след като ми посочат търсените хора да си направя и ДНК тест.Незнам защо,но не им вярвам особенно.
  Проучването е направено вече😀 от моя страна.Няма да открия такива роднини.Проверено😀!!
  Но ,аз не мога да се реша поради това,че като се появиш в нечий живот,първото което си мислят е че търсим материална облага.А това изобщо не е вярно.Адски много се боря със себеси.Да се свържалк или не?При условие,че БМ ме отхвърли за 2път,си мисля какво ще открия при сестри\братя?Нали тя ги е възпитавала?!
Дали и за тях ще съм чужд човек
Виж целия пост
# 9
Намерете братята и сестрите си и говорете с тях.За собствено удовлетворение.
Дали ще сте чужд човек за тях?
В началото-да,разбира се.
Човек се привързва към някого след като общува с него известно време.
Зависи що за хора са.Ако пожелаят да потдържате някакви отношения и да се опознаете,може и да се получи нещо.
Но ако ви отрежат-поне ще знаете ,че сте направили всичко възможно.

Виж целия пост
# 10
И друго-тя,като ме е изхвърлила от живота си иска анонимност.Имам убеждение,че ще се намеси в отношенита ни(ако изградим такива де😀)Ще брани със всички средства децата си от навлеци като мен😥
Виж целия пост
# 11
Това с тайната от настоящето семейство много ме дразни.И изказвания от рода на "ти беше една грешка".
Виж целия пост
# 12
Дразнещо е ама реалност.Изградила е имидж в обществото и в настоящото си семейство.Кой ще предположи ,че преди еди-колко си години е забременяла ,родила и изоставила първото си дете.
  Господ да съди
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия