Имам ужасно много яйца...

  • 23 888
  • 27
# 15
Белинда не е сладкишче, но давам идейка за яйчицата.
Първи вариант: яйца по панагюрски
Втори вариант: подлучени яйца
Трети вариант: миш маш
Виж целия пост
# 16
Marabu, решаваш ми проблемът, душа HugТова омлетче ми взе акъла  Twisted Evil
Ама шарлотката с много малко яйца SadДайте нещо с поне десетина бе Laughing
Виж целия пост
# 17
И е вкусно   Wink

Ами аз знам тази Шарлота.. даже наскоро правих с ябълки .. gertruda има предвид Тарта... и крем ...

иначе прави суфлета(спанак .. гъби и т.н) .. там поне може да правиш вариации всякви.. или свари яйца и почваш няколко вида салати

ето любимата на мъжа

Топла немска салата с бекон и яйца

Виж целия пост
# 18
Белинда, да ти пратя мъжо за изхранване? За една седмица няма да има и помен от яйцата.  newsm64
Виж целия пост
# 19
Белинда, да ти пратя мъжо за изхранване? За една седмица няма да има и помен от яйцата.  newsm64
Моят пък не им е фен, ама той и без това почти не се храни вкъщи напоследък...как ще ги изядем с бебето тия 50 яйца, не ми е ясно ooooh!Е, поне манджата за утре е решена - омлетче Mr. Green
Виж целия пост
# 20
не е торта, но е лека храна, подходяща за лятото - пълнени камби с яйца и сирене;
иначе макарони на фурна и баница с яйца и сирене - поемат доста яйца над рецептата
Виж целия пост
# 21
Белинда, в най-лошият случай може да ги замръзиш - разбити като за омлет (без добавки). Е, няма да може да ги ползваш за всички видове сладкиши, но за кексове или за готвене стават. Добре е обаче да ги замръзаш в кутия само по толкова, колкото са ти необходими за едно готвене.
Виж целия пост
# 22
Белинда, в най-лошият случай може да ги замръзиш - разбити като за омлет (без добавки). Е, няма да може да ги ползваш за всички видове сладкиши, но за кексове или за готвене стават. Добре е обаче да ги замръзаш в кутия само по толкова, колкото са ти необходими за едно готвене.


За пръв път чувам,че може да се замразяват яйца! Blush
Виж целия пост
# 23
Да и аз бях изненадана, като го видях за пръв път, но тук често го правят, както и замръзяването на хляб. Много е важно обаче да се разбият на пяна преди това (иначе се сгъстяват). Може да се замръзят и отделно белтъци и жълтъци, но винаги разбити.
Виж целия пост
# 24
belinda съжелявам, че вяера не написах и рецептата, но имах проблеми с компа.
Сега си поправям грешката. Wink

Шарлота

 1л прясно мляко
5-6 яйца
3 с.л. брашно (с връх, както си загребала от брашното)
6ч.л. желатин (2 пакетчета на "Д-р Йоткер")
1.5 ч.ч. захар за млякото
0.5ч.ч захар на кристали за белтъците
1.5-2с.л. какао
0.5ч.ч начупени орехи

На яйцата се отделят жълтъците от белтъците.
Брашното се размива в малко мляко на гладка смес и към него се прибавят жълтъците. Млякото с 1.5 ч.ч. захар се загрявяа и към него се прибавя горната смес (за да не се получат топчета млякото не трябва да е много горещо). Вари се до получаването на гъст крем и се оставя да поизтине малко.
Желатинът се разтваря в 6с.л. вода, оставя се да набъбне и се вари на водня баня, след което и той се оставя да поизтине.
Белтъците с 0.5ч.ч захар се разбиват като за целувки.
Кремът, желатинът, вече поитинали и белтъците се смесват. Част от получената смес (около1/3)се отделя и към нея се прибавят какаото и орехите.
Във фирма за кекс (кръгла с дупка в средата), предварително леко навлажнена се изсипвя 1/2 от белия крем, върху него кафявия и пак белия. Така тортата се оставя в хладилника, за да стегне желатина.
За да се отдели готовата тортата от формата последната се мокри с гореща вода от външната страна и се обръща върху поднас ( може да не стане от първия път, тогавя продължавате с нагряването.
Добре е желатинът и яйченият крем да са топли, но не горещи, за да не се утаи желатинът на дъното.
По желание на дъното на формата преди да се сложи кремят могат да се наредят парченца плодове (ягоди, праскови и др.) така след обръщането те ще са отгоре.
Ако нямате подходяща форма сместа може да се разпредели в чаши и така да се поднесе.

Надявам се да съм обяснила добре, но ако има въпроси питайте.
Приятен апетит.
Виж целия пост
# 25
Аааа, това ли било шарлотаааа WinkАз тази рецепта я правя от години, но под името парфе "Дипломат".Три слоя - бял, орехов и шоколадов.Много е добра Peace
Виж целия пост
# 26
Аз я знам само като Шарлота. Simple Smile
Виж целия пост
# 27
И аз редовно се заривам с яйца. Варени ги правя - на салатка. Може с майонеза, може с домати и краставица.
И като е лято и се яде по-малко - няма нужда от вечеря.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия