За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 346
  • 741
# 390
Включвам се за варене на овче мляко_ дядо и баба го варяха във водна баня- съд с вода/по-дълбока тава/ и в нея слагаха тенджерата с млякото. Правеха го после на сирене.
Виж целия пост
# 391
Има.В китайския на Пиротска.
На самата Пиротска ли е или в пресечка?
Виж целия пост
# 392
В пресечката до сладкарница Атене, вижда се от Пиротска.
Виж целия пост
# 393
Купих си хартиени форми за козунак, обаче се замислих...има ли някакво правило колко сурово тесто трябва да се сложи във формата, за да се получи 0.500 кг готов козунак?
Виж целия пост
# 394
Ще имаме гости тази вечер.
Пека пиле. Искам да направя гарнитура от червена, жълта и зелена чушка.
Ще правя и камембер с мед и орехи и мъфини с крема сирене.
Тези чушки не знам как да ги приготвя.
Мислих си да ги нарежа на жулиени и да ги мина през тигана със зехтин, балсамико, малко соев сос, мед и мъъничко сусам. Thinking
Виж целия пост
# 395
Звучи идеално...за чушките!
Виж целия пост
# 396
Направи така и с няколко моркова, но ги мини през тигана отделно от чушките.
Виж целия пост
# 397
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?
Виж целия пост
# 398
Аз курабии май никога не съм правила, но поне ако по рецепта са 2 яйца, би могла да сложиш 1+1 жълтък...но изцяло да махнеш белтъка...недей.
Виж целия пост
# 399
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?

Seengirl, тези *Слънчеви* сладки ти преедлагам да направиш с жълтъците. Няма да съжаляваш, уникални са и са точно за случаи като твоя.
Моята рецепта за курабии е без яйца: Курабии от тефтера на мама. Ако искаш опитай ги, изпробвана е и одобрявана многократно!
Виж целия пост
# 400
Привет, кулинари! Идвам с въпросче. Предстои ми голямото Великденско готвене. Ще правя торта Гараш и ще ми останат жълтъците. Ще правя и курабии. Та, мога ли вместо цели яйце да сложа само жълтъци в тях? Или ще ги разваля?

Това за жълтъците
https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile
Виж целия пост
# 401


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile

Какви жълтъци при Гараш, ни в крем, ни в платките??? Това не е торта Гараш с жълтъци, а импровизация на тортата.

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г.
Виж целия пост
# 402
Скрит текст:


П.П. Би ли споделила по коя рецепта правиш торта "Гараш", че ти остават много жълтъци. При мен белтъците отиват за блата, а жълтъците за крема. Нищо не ми остава. Simple Smile

Какви жълтъци при Гараш, ни в крем, ни в платките??? Това не е торта Гараш с жълтъци, а импровизация на тортата.

https://recepti.gotvach.bg/r-82571-Оригинална_торта_Гараш_от_1885_г.

Всеки си има своята рецепта за торта Гараш.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html


Торта "Гараш"
https://cake-garash-bg.alle.bg/
Виж целия пост
# 403
Благодаря на всички за бързите отговори!
i_peych, до сега съм я правила по една рецепта подобна на твоята (вместо шоколад,какао се слага).Ако имаш интерес,ще ти я напиша цялата. И реших този път да пробвам по оригиналната, със сметаната.
Курабиите,които правя също са много сполучливи, та май няма да рискувам да ги разваля.
Ще видя какви ще ги забъркам накрая Wink
Весели празници на всички!
Виж целия пост
# 404
Здравейте! Не знам дали питам в правилната тема, но имам нужда от изпитана рецепта за козунак. Не съм правила от поне две години. Знам какви са съставките, но някакви са пропорциите, бихте ли ми казали? И съвети? Искам да направя хубав козунак.  Praynig
П.П. Тавата ми е 26см.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия