За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 30 288
  • 741
# 735
Как готвите замразените скариди, размразявате ли ги, стават ли да се правят на тиган.

За предпочитане е да са размразени, защото пускат много вода и до като изври тази вода за да се запържат ще Ви станат сухи и твърди. Скаридата иска съвсем кратка обработка, като готвене или запържване за да си остане мека и сочна. 🦐
Виж целия пост
# 736
имам доста от тези тиквички

какво да ги правя,та да не се развалят?
супа вече правих,не са й много фен домашните
Виж целия пост
# 737
Такава сметана ползвам аз, но не съм я разбивала честно казано - само за готвено ядене или кремове за торти, ганаш съм я ползвала и съм доволна... В състава пише "сметана от краве мляко, стабилизатор", надявам се да няма други боклуци вътре.



Та да питам и аз - днес правих крем на котлона с мляко, сметана, яйца и нишесте. Обаче доста бързо ми се сгъсти и го махнах от котлона и се питам дали е било достатъчно времето да се сготвят жълтъците - около 3 минути (4 на брой). Може да ми е глупав въпроса, но за всяко ядене имам някаква фобия, че ми е останало сурово.. Най-вече за месо и яйца се притеснявам. Simple Smile
Виж целия пост
# 738
имам доста от тези тиквички

какво да ги правя,та да не се развалят?
супа вече правих,не са й много фен домашните

Това е тиква Хокайдо,нали?Ако имаш място в хладилник/фризер най-добре ще се съхрани почистена и нарязана или насъргана.В прохладно мазе също би трябвало за издържат,ако са здрави и няма натъртвания и наранявания.Със сигурност една забравена тиквичка ми беше издържала близо 3 месеца без поражения.

Виж и тези идейки,може нещо да харесаш

Печена солена тиква за гарнитура
https://uhaena.blogspot.com/2018/10/blog-post.html?m=1

Пълнена тиква с камембер и песто
http://www.yoli.bg/entry/pumpkin-camembert-pesto

Пълнена тиква с месо
https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_29.html?m=1


Пълнена тиква с карамелени ябълки
https://fashioninside.bg/lifestyle/gourmet/desert-v-oranzhevo-py … arameleni-qbylki/

Крем карамел с тиква
http://didi-mybook.blogspot.com/2016/12/blog-post_14.html?m=1
Виж целия пост
# 739
Може ли да ми кажете как да направя телешко с грах и карртофи като яхния.
Правила съм със свинско, ама това теле дето е във фризера  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Готвих веднъж и стана доста жилаво уж прясно от човек взехме телето, ама или е калпаво или аз не мога да го направя.
Сега има 2/3 плика още замразено и се чудя какво да го правя. Едното май ще отиде на кайма, ама друго мъж ми иска яхния,и малко ме е страх да го започна да не стане пак жилавооо.
Та приемам всякакви съвети и идеи  Hug
Виж целия пост
# 740
Такава сметана ползвам аз, но не съм я разбивала честно казано - ................
..........
Тази сметана е чудесна, но тук, около мен, където живея я няма за съжаление. Ползвай я за всичко става, чудесна е!
Кремът ти е готов точно за 3 мин, толкова е.
Виж целия пост
# 741
заповядайте в новата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1116746

kimbolina За граха  - когато имахме домашно телешко го готвех като това https://pep-4o.blogspot.com/2016/09/blog-post_11.html домашното месо е различно от отглежданите само за месо породи.

За тиквите  Хокайдо https://pep-4o.blogspot.com/2018/12/blog-post_29.html ето с месо от мен - пилешко и свинско
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия