Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Махане на памперс и биберон - 2

  • 13 389
  • 389
# 285
Излизането навън е отделен момент в цялата история, защото много се разсейват. Резервни дрехи трябват, да. Ако ползвате още количка или се налага да се ползва столче за кола, трябва да се обезопасят от мокрене. Ние изизахме след пишкане и навън нямаше инциденти. Но когато започнах процеса с махането на памперса, физиологически беше достигнала пауза от часове. Ако интервалът на уриниране е 15-20 минути, не знам как се случват нещата.
Виж целия пост
# 286
Аз процедирах с дъщеря ми по следния начин и успешно махнахме памперса за около 3 седмици(с уговорката, че вече от няколко месеца си вършеше някои от нуждите на гърнето, защото я слагах след сън и след хранене). Първо започнах да я оставям без памперс само у дома за по няколко часа. В началото пишкаше на много кратък интервал и беше абсурдно да се напишква нон стоп навън преди да е разбрала изобщо за какво става въпрос. Още след първите няколко дни разреди пишкането на интервал 50 мин до час. След някъде 8-9 дни вече разбра за какво става въпрос и започнах и навън да я извеждам без памперс, като на всеки час я подканвах да се изпишка. Инциденти навън имаше рядко, защото незнайно защо, тя навън стискаше повече отколкото у дома. След още няколко дни вече започна да си търси гърнето у дома при нужда, а навън започна да дава знак като се хваща за гащите. След 1-2 дни обаче изведнъж спря у дома да съобщава и пак започна напишкването, а навън съобщаваше. Тогава реших и вкъщи да я изпишквам над тоалетната, а не да я слагам на гърнето, което явно вече й беше безинтересно, и от този ден окончателно започна и вкъщи да си казва. Така успешно махнахме дневния памперс за около 3 седмици на възраст 18 месеца.
Виж целия пост
# 287
Ние имаме регрес през определен интервал, засега уж се оправи положението дано не се повтаря вече. Нощния памперс не съм махнала все още на 3г и 3 месеца е. Искам да пробвам, но незнам как да процедирам страх ме е, че ще се напикае и няма да се събуди, което през деня се е случвало. Понякога на сутринта е сух памперса, но понякога не. Според вас трябва ли да я събуждам да пикае или да я оставя просто без памперс за да осъзнае сама след време. Искам просто да опитам ако цяла седмица се напикава през нощта няма да я насилвам много ясно.
Виж целия пост
# 288
Събуждането за изпишкване е безумна практика, която няма нищо общо с узряването на организма на детето.

Махането на нощния памперс е много индивидуално, там съвети е трудно да се дават. Голямото ми дете нито веднъж не се събуди със сух памперс, преди да му махна нощния. Докато се чудих, как да процедирам, реших да го оставя без такъв и той много бързо спря да се напишква нощем. При инциденти го преобличах набързо, сменях чаршафите и завивките и той заспиваше. Махна нощния преди 3 годишна възраст. Малкото ми дете често се будеше със сух памперс и аз реших да не му го слагам повече. Обаче при него инцидентите бяха повече и аз реших да го върна. Само, че детето вече не го искаше и отказваше да спи с памперс, та почти година се видях в чудо, да пера и преобличам. Чак на 3 години и 8-9 месеца престана да се напишква и си отдъхнахме всички.

От опит - не е проблем, че детето спи напишкано, особено сега лятото. При нас се е случвало да не го усетя, още повече, че той не се будеше, а спи в отделна стая. Отделно доскоро спеше отвит, не е било проблем. Зимата го слагах да спи с пижамки тип бебешки гащеризони, за не му е гол кръста и дотам. Удачно е да се ползват и бебешки чувалчета, ама моето проклетниче не искаше. Бях му взела даже с крачета едно, ама намаза племенничето ми.
Виж целия пост
# 289
За махането на нощния памперс по-скоро е добре да пишете в темата за нощно напикаване. Първо сотхвърлят физиологически проблем, след това трябва да се има предвид,  че процесът не е съзнателен, а свързан с узряването на нервната система. Буденето помага, колкото да кажете, че сте махнали памперса. При голямата ми дъщеря започнах да го практикувам на 4.5 г., защото бях силно притеснена. Дневният памперс го махна преди да навърши две, без регрес и без инциденти. В крайна сметка спрях да я будя при едно влизане в болница с жестока пневмония. Реших, че достатъчно плащам за вип стая в болницата, че да тормозя овързано на системи дете с кислородна маска и че ще ги викам да сменят чаршафи. Нямаше нужда обаче и оттогава спряха инцидентите с нощното напикаване.
Виж целия пост
# 290
Аз махнах нощния памперс, когато синът ми беше на 3 години и 3 месеца, като дотогава почти винаги се будеше с пълен памперс сутрин. Първите нощи се пробвах да го будя, но за себе си разбрах, че е груба грешка. Оставих го да се напишва, като той веднага се будеше и искаше да го преоблека, да сменя чаршафите. Така за няколко вечери сам почна да се буди и да казва, ако има пиш, а вече и рядко се буди, стиска си фо сутринта и не е имало гафове. Но тук пак е индивидуално.
Виж целия пост
# 291
Nunu17, опитай да оставяш детето без памперс няколко нощи да видиш как ще е. Щом има сутрини със сух памперс, значи вече успява да овладее пикочния си мехур през нощта. Да я будиш за пиш е безсмислено, защото с нищо няма да помогне. По-скоро, като се напишка няколко нощи, може да започне да се събужда и да си казва.

Наистина нощният памперс е по-сложен за махане. Някои деца доста късно успяват сами да си контролират нуждите през нощта. Моя позната с трудно махане на нощния памперс(и с дневния трудно се справиха), накрая реши да оставя детето без памперс нощем, макар че то пишкаше много през нощта. Започна се едно често напишкване, но накрая вече детето спря да се напишква в леглото. Много трудно й беше с това преобличане нощно време, но искаше да се приключи с нощния памперс, защото детето беше вече на 4г.

При дъщеря ми си беше жив късмет. Няколко сутрини се събуждаше със сух памперс и просто го махнах. На практика сама си го махна на много ранна възраст. Но четох, че момиченцата по-лесно се справят с това, така че опитай да видиш какво ще се получи. Те и в просъница усещат, че са със или без памперс и ако се усети, че няма памперс, може много бързо да свикне и да съобщава и през нощта.
Виж целия пост
# 292
Имам около 10 памперса като свършат ще пробвам да видим какво ще се случи. Просто ще ѝ обясня,че вече няма да слагаме памперси, защото е голяма и ако има чиш да ми казва и така. Иначе спи с летен чувал, което ще затрудни преобличането ама ще видим. Другото, което искам да се съветвам е ако се напишка и не се събуди, а аз я усетя да я преобличам без да я събуждам ли, то така пак няма да разбира какво става според мен или да изчакам няколко дена за да видим как ще потръгнат нещата.
Виж целия пост
# 293
А бе как ги преобличате тези деца без да се събудят.?!?!? Аз ли съм некадърна или моите спят леко... Няколко пъти ми се е налагало ами колкото и леко да го правя все се събуждат. 

А иначе и сега децата спят с чували,  но още са с дебелите зимни.  Просто  отдолу са само по боди с дълъг ръкав и евентуално с някакви къси панталонки (синът държи да е с "джама" с "палони").  Ама ние спим на широоооооко отворена врата и прозорец.  И ало вечер е жега 20-23 градуса,  към два през нощта става 16-17,а сутрин в 6 пада и до 14 градуса. Чак ставам да се завивам с още едно одеяло.
Затова и още не съм стартирала с махането на нощния "пан",  но другия или края на другия вече ще пробвам.
Виж целия пост
# 294
Много зависи кога ще се напикае , ако е да кажем до 3 часа спи като пън понякога не винаги де, местила съм я от една стая в друга, сменяла съм памперс не се събужда ако е към сутринта сигурно ще се събуди просто обмислям вероятностите такъв човек съм Joy
Чувала ни е с крачоли и е по трудно обличане събличане.
Виж целия пост
# 295
Влизам да споделя опита с моето момче,дано е полезно за някого.На 2г. и 4 месеца е,махна си дневния памперс преди 3 седмици.Преди това бях пробвала какво ли не различни гърнета,писоар,седалка,още откакто беше на 7-8 месеца,но без никакъв резултат.Периодично на месец два го пробвах,но не искаше.Препоръчаха ми книжките за Каю и ги взех,почнахме да ги чете и след 2 седмици сам реши.Явно вече е бил готов.Много лесно стана,сам си казва и сяда,а за навънка се научи на подвижно гърне тип чаша с мече.Нощем все още е памперс,сменям го по един или два пъти,в зависимост колко вода или мляко е пил преди сън.От бебе го сменям нощем,а и спи дълбоко,така че с това нямам никакви проблеми.
Бибата също я махна сам преди около половин година.Имаше някъде 6-7 защото постоянно криеше и прибираше някъде някоя.И вечер като лягахме,понеже само за сън я ползваше последната година ги слагах под възглавницата.И той си знаеше,като искаше биби вдигаше възглавницата и имаше там.Никога не съм му я предлагала,освен в началото,с коликите много му помагаше и го успокояваше.И една вечер вдигна възглавницата,видя ги и не си взе.Седяха още няколко вечери,но така и не ги потърси и накрая ги хвърлихме заедно и им казахме чао.
Скрит текст:

Виж целия пост
# 296
Не съм виждала такова гърне. Какво представлява?
Виж целия пост
# 297
Това е момчешката версия има и за момичета.Води се гърне за път мисля.Пишка в него вместо в храстите,отгоре има клапа която затваря долната част и нито може да се излее,нито мирише.Кръстили сме го Мечo Пиши и съм му измислила история 😁
Скрит текст:

Виж целия пост
# 298
Лещичка,  аз ги гледах тези и се чудех да вземем ли.   Ама за момичешка версия не съм виждала,  от теб чувам.   Я дай линк или снимка,  ако имаш. 
Някак не върви на едното да взема,  а на другото не... То само това ми остана да мъкна в раноцата,  но все пак не съм голяма фенка на "поливането"  на храстчета. А при разходка в града вършат работа.
Виж целия пост
# 299
И аз взех книжките за каю, четем ги и обясбявам, че не е хубаво да сме с мокри гащи и още и още, слагам периодично някои плюшки и подпъхвам кафяв пластелин или вода....но вече четвърти ден си пиша на земята и казва пис пис, но след като е направил работата. Дори съм видоизменила една песничка, че сякаш песничките го впечатляват:

От днес имам вече нови панталонки,
от днес имам вече нови панталонки.
В джобчето ми дрънкане семки и бонбонки
в джобчето ми дрънкат семки и бонбонки.

Ще си пишам и ще акам на гърнето,
Ще си пишам и ще акам на гърнето,
За да не е мокро панталончето,
За да не е мокро панталончето.

Мисля следващ куплет Grinning
Струва ми се че избързах нещо, но ще изчакам още. Иначе пишането му е през 2ч и половина, за разлика от преди два месеца когато бях пробвала. Тогава пишаше през 20 мин. Мисля че има контрол над самия процес, но все още не може да намери аргумент за себе си, защото да го прави там където му се посочва, аз така го разбирам. Аз спрях със слагането през определено време, защото мисля че така му отнемам възможността да вземе самостоятелно решение, а дефакто се прави налучкване на момента на изхождане..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия