Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Махане на памперс и биберон - 2

  • 11 635
  • 342
# 300
Според мен е успех, че детето стиска по-дълго и че констатира, че е пишкало. Четири дни не са много, пък и явно има някакво осъзнаване, та не се отказвай.
Виж целия пост
# 301
Заповядай 🤗
Нашето от олх го поръчвах с единия вид писоар.И аз не съм фен на поливането на тревата,затова и го взех от рано.
Розичка,напълно е нормално.Моят не съм го засичала в началото,но също имаше по няколко сядания на час,понякога и капки нямаше,ама той си искаше.Също така на пръцкането пак викаше ако в началото,но за няколко седмици се научи да ги разграничава.Ще се научи.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 302
Благодаря ти лещичка.  Интересно изглежда.  Ще потърся. 

Розичка,  може да пробвате да включите детето в почистването.  Така то ще осъзнае връзката между действие и последствие.  Имам предвид да обясните спокойно - ето сега трябва да почистим.  На никой не му е приятно да ходи в пиш/ако.  Ще ми помогнеш ли в това?  Другият път може да опиташ в гърнето.  Ще ти покажа как се почиства то -  много  по-лесно.  Или следващия път може да опиташ да пишаш направо в тоалетната  - на седалка или прав на столче.  След което ще пуснеш водата (и в трите описани варианта). 
Ясно е,  че детето няма да почисти както трябва,  но му дайте да опита.  Благодарете му писле,  че е помогнало.  И ако има възможност доизчистете сама без да ви вижда или извъртете отново нещата като кажете аз ще дооправя трудните за теб места.  При мен варианта аз ще дооправя не важи... И двамата се блъскат те да го направят... Така че им намирам бързо друго занимание и бързам да почистя.  Толкова съм ги въвлякла в това,  че ако се случи гаф единия тича с мопа и бърше веднага.  След ако и пиш все още държат сами да си хвърлят гърнетата,  да ги измият (е само с вода,  дезинфектанта е моя работа и не им я показвам засега).  След това сами си пускат водата на тоалетната.
Виж целия пост
# 303
Подкрепям, хубаво е децата да са въвлечени в процеса. Намокрените дрехи тя ги пускаше в кофа с вода и прах за пране. После ги пусках накуп за пране, а тя ми помагаше да пуснем пералнята.

Аз гърнето я разубеждавах да го носи, защото не ми се бършеше пътечката до WC-то. Но си имаше стимул да бъде търпелива да го изхвърля аз, първо защото на нея се падаше честта да пусне водата и най-вече следваше да получи стикер, който да залепи високо на една врата, защото е голямо момиче.
Виж целия пост
# 304
Нашето гърне не е мърдало от тоалетната,никъв компромис да го ползва където си иска.Иначе заедно го изсипваме,той пуска водата,аз мия гърнето,подсушавам го и той сам го връща на мястото му.В началото имаше няколко гафа,понеже Каю плаче в книжките като се напишка викаше Каю плаче.Преобличах,обеснявах и после същата работа като Попи слагаме мокрите дрехи в пералнята и я пускаме,после и ги простира и сгъва.Да види че няма нищо страшно,срамно и непоправимо.
Виж целия пост
# 305
Здравейте, изчетох темата и моля за съвет. Момченцето ми е на 2г. и 1. мес. реших изведнъж да махна памперса след като една сутрин се изпика пред мен и каза ако. Преди това е ползвал гърне около 1 год., но предимно за ако. Сяда на гърне, но държи да бъде занимаван през това време.
1 ден Нито едно попадение в гърнето - пиш през 20мин.
2 ден 7 пъти в гърнето, каза два пъти пиш, когато вече беше мокър.
3 ден само четири пъти извън гърнето. Въпреки, че слагам памперс на следобедният сън става два пъти преди да заспи за да ползва гърнето. Когато се напикае пищи и понякога разбирам по това.
Когато ползва гърнето става и казва ако на всичко, което смятам за моя грешка, тъй като една година наблягах предимно на това.
Моля да ме посъветвате за излизането навън, бил е за няколко часа навън през тези дни и изобщо не съобщава или не иска да ползва гърнето. Преобличам го, но това се случва на около 20 мин. И друго, което прави е като ползва гърнето и се изпиша веднага след това може да пиша пак, т.е след 5-10мин.
Благодаря
Виж целия пост
# 306
Здравейте, аз искам да споделя резултатите след първата ни седмицата без памперс. Значи първите дни както бях споделила, не искаше да сяда, последва сигнализация след свършване на действието. И така няколко дни. Нашето поведение в началото беше малко натрапчиво, но след първия ден започнахме да приемаме по - спокойно промяната и само обяснявах след напишването, без натиск със слагането на гърнето, защото видях че постигам обратен ефект. Книжки, хвърляне заедно на дрехи за пране, пускане на материала в тоалета, слагане на плюшките на гърнето, обяснение за сухите гащи.......всичко това беше вкарано в употреба.  Имаше няколко преходни дни - четвъртък и петък, когато сутрин и след сън оставяхме по голо дупе и когато започваше да пиша слагахме гърнето отдолу. До тогава обикновено казваше пис пис след напишването и ме търсеше ако не съм в стаята, явно се смущаваше че нещо е направил. И така в събота и неделя започна като казва пис да не е в момента на пикаене. Започнах при този сигнал да го слагам на гърнето и той тогава започваше да пиша. И така почти цели дни без пропуски. Тук пак ще посоча грешно свое поведение което бързо коригирах. Когато кажеше пис и аз се юрвах с възклицания "пиш ли имаш, бързо на гърнето", и го грабвах да свалям гащите, което сякаш твърде много насочваше вниманието на всички към действието и не беше ок. Като видях че е глупаво, започнах като чуя пис съвсем без говор почти внимателно и с бавни действия да го хвана за ръка и да отидем до гърнето и да му кажа със съвсем спокоен тон какво правим.
Акането все още сякаш не го сигнализира, но аз виждам кога му се ходи и го слагам на гърнето, хубавото е че остава и си свършва работата, а не бърза да стане. Според вас дали в момента му е интересно и да очаквам ли пак откази по - нататък. Освен това много се колебая как да постъпвам навън. Тази събота ще ходим на гости при баба и дядо,които са в друг град и се чудя какво да правя, да му сложа ли памперс или да взема гърнето?????
Виж целия пост
# 307
Вземай гърнето. Лично аз не бих слагала повече памперс, детето явно знае какво прави. Щом вече е усвоил пишкането вкъщи, може да го пробваш и навън. Носиш резервни дрехи и ако стане фал преобличаш, не му се караш, а го успокояваш. Моят син в началото отказваше да пишка навън, но с малко повече подкрепа, се съгласи.

Не е задължително да има регрес, при моите деца е нямало.

buba_84444, не виждам проблем, че детето казва ако на всичко, ти наричай пишкането с правилната дума, след време и детето ще се научи. За излизането навън, противно на повече мнения тук, аз смятам, че щом постоянно има фалове, трябва да се слага памперс. Така процедирах с моите деца, не са се обърквали. Пробваш периодично, след като затвърдите пишкането вкъщи, да е навън по гащи и като почне да стиска и да се напишква по-рядко, вече махаш и памперса за навън. Иначе е безсмислено мъчение.
Виж целия пост
# 308
Ние вече седмица успешно. Първите 1-2 дена си разбра веднага да пишка в гърнето, само дето ако не съм я събула, си сядаше сама и се изпишкваше там, но през клинчето, и даже ми го носи в кухнята да ми покаже Grinning След това на около третия ден вече разбра, че така се мокри и взе да казва "пиш" предварително и почнах да я държа вече без памперс вкъщи и няма проблем. Само още за акането не иска да сяда, като започне да се напъва, не дава да я пипнеш изобщо.
Виж целия пост
# 309
Розичка, поздравления. Имате страхотен резултат само за една седмица. В правилната посока се движите. При някои деца е малко по-трудно да се научат да съобщават за акото, но както ти сама казваш, обикновено се познава кога ще акат и могат да се намалят инцидентите с ако в гащите, докато свикне детето и започне да съобщава. Съвсем скоро ще имате и успех в тази посока.

Относно излизането, щом съобщава вече детето, спокойно може да излизате без памперс. Ще има инциденти в началото, но няма да са постоянни. И аз смятам, че навън е най-добре да се излиза без памперс, когато детето вече схване за какво става въпрос. Иначе ще е едно постоянно напишкване. Във вашия случай детето показва много добър напредък и разбиране на процеса, т.е. няма причина да излизате с памперс.
Виж целия пост
# 310
Здравейте.
Моля за съвет - детето ми е на 2г.8м., все още с памперс. Миналото лято пробвах три пъти да го махна, не се получи и се отказах. Тогава изобщо не му правеше впечатление, че е напикан.
През април пак пробвах. Понеже той изобщо не желае да доближи гърнето, а от тоалетната пищи истерично, направо реших да го оставя без памперс, да стои напикан, белким прояви желание за гърнето. Като се напишкаше, разкрачваше краката и викаше: Мамооооо!, идваше, хващаше ме за ръката и ме водеше в спалнята да го преобличам. Никакво желание за гърне, нито за тоалетна.
Един ден се събуди от обеден сън, напишка се и буквално изпадна в истерия. Стана ми жално и пак върнах памперса, той веднага се успокои след като му го сложих.
Септември тръгва на градина и директорът ме предупреди, че деца с памперс не приемат. Не знам какво да правя.
Поръчах книжката за Каю и тоалетната, но детето по принцип не се вълнува много от книжки, та не знам до колко ще има положителен ефект от нея.
Моля за съвет.
Аз иначе съм нетърпелива, изнервям се, говоря му...колко възприема, той си знае, но е факт, че все едно си говоря на вятъра.
Трябваше да вметна, че детето е със съмнения за аутистичния спектър, което не е никак маловажно.
Благодаря.
Виж целия пост
# 311
Направо съм в прага на нервна криза и не знам как да действам но няма връщане назад.Дъщеря ми е на 2г 8 м имахме проблем с изхождането и затова изчаках с приучаването на гърне иначе си го ползваме от 1г и 3 м за голямата работа .От около 8 дена махнах памперса с изключение на нощния, да но не тя си прави в гащите, първо обяснявах помолих показах имаме и по голяма кака и тя показа . Сега дори всеки път като отива на тоалетна вика ,че и се пикае но не малката се прави сякаш не чува.Направих грешката де и се развикам и стана по зле. Вчера за първи път каза и то на кака си ,че има пиш веднага и сложихме на гърне но естествено тя го направи в гащите ние доката го сложим и снощи това се повтори по 3 пъти .Обясних ,че трябва на изчака да го сложа първо на гърне което става светкавично наистина но не прави го веднага.И другото което ме притеснява ,че тя него прави изцяло прави малко и като стане от гърнето за минута две пуска това което трябваше да направи в гърнето .Иначе си говори и разбира и казва,че ще каже но не знам.Още сме в процеса на приучаване.Исках да попитам и вас нормално ли е това въпреки ,че мие второ при каката стана по лесно.
Виж целия пост
# 312
Включвам се и аз със скромен опит. Синът ми е на 2г и 1 месец. От 22 май е без памперс. Първите 4 дни правеше почти всичко в гащите през 15 мин. Следващите дни се регулира и нормално около час си се изпишква. Преди това няколко дни правеше точно това около и след като е бил на гърнето и е свършил работа се изпускаше по малко. Пробвах е с играчки да му показваме, говорихме много и без резултатно. Даже сам прецени, че ще си бърше по теракота локвите. Вчера направо ми идеше да му нахлузя памперса, стана сутринта и уж не говори много, но каза няма на гърнето и цял ден си се напикаваше с кеф даже. Минахме и през период в който даже си мислех, че му има нещо за да не разбира, докато проумях, че ни прави напук. Дадоха ми полезен съвет снощи, като се на пикае да го карам сам да се преубие и да сложи дрехите за пране. След като го накарах и двато пъти седна сам. От сутринта няма инциденти. Сваля си гащите и пиша на гърнето сам, разбирам по силните аплодисменти, които си дава. За акото обаче явно го е срам, защото си закрива очите с ръце и тогава къде сяда, къде се крие, а от година някъде го върши на гърнето.
Заедно със съветите ми казаха, че въпроса е сам да се убеди, че не е хубаво да се мокри. И седне ли сам нещата ще станат.
Виж целия пост
# 313
Най-важното е да няма стрес за детето или с други думи майката да не е нервна и да не чака резултати за два дни. Общо-взето и на трите ви ситуациите са съвсем в рамките на нормалното, просто продължавате с обясненията, дори и децата да не дават вид, че слушат/разбират.

Galina189, водете се по детето, а не по сроковете на градината. След като няма реакция до момента, въпреки опитите или продължавате в същия дух до успех или спирате за малко и после започвате опитите наново. Аз също дълго време се нервирах с голямото си дете, защото той твърдо отказваше да сяда на гърнето и не даваше вид, че изобщо разбира за какво му говоря, докато не разбрах, че няма никакъв смисъл да се ядосвам. Съвсем автоматично почнах да му говоря, без да имам очаквания и изведнъж се случиха нещата. Така, че Вие си говорете, пък каквото-такова. Всичко помага - книжки, ходене до товлетната с таткото, слагане на играчки на гърнето, напред други идеи се дадоха, така че успех!
Виж целия пост
# 314
Много благодаря!
Като се напикае или наака (в гащите, естествено), започва да реве, да крещи и на секундата иска да го преобличам. Днес не издържах и се разкрещях, а знам, че не трябва.
Отчаях се вече, честно ви казвам. Дано скоро имаме успех..книжката за Каю не помага. Иначе много я харесва, казва как Каю е на тоалетната, а мечо на гърнето, как Каю си мие ръчичките, но... до там.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия