Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 46 тема

  • 37 981
  • 775

Червила
Категорията е изписана отдолу на гилзата където е и името на червилото. Има богато разнообразие от завършек и степен на пигментираност подходящи за различни ситуации, нужди и вкус.

Amplified Creme - силно пигментирано, кремообразен завършек, без брокат.
Cremesheen - средно до силно пигментирани, много хидратиращи, кремообразен завършек, без брокат.
Lustre - слабо пигментирани, гланцов завършек.
Frost - средно пигментирани, леко изсушаващи, с блестящ  перлен завършек.
Glaze - слабо пигментирани, завършека е средно гланцов, някой са леко перлени.
Slimshines - слабо пигментирани, много леко оцветяват, силно хидратиращи (не са в стандартните гилзи).
Matte - силно пигментирани и много покривни, завършека е напълно матов, леко изсушаващи, много трайни.
Satin - средно до силно пигментирани, дълготрайни, полу-матов завършек, не са изсушаващи, но не са и овлажняващи, 'златна' среда.

Червилата  Viva Glam са  специални серии с благотворителна цел и формулата на всяко е различна.


Миксинг мидиъм е общо взето почти същия продукт като Фикс+, само с малко по-малко екстри, на една и съща основа са, спрея, понеже се пръска на цялото лице, има разни екстракти от лайка и такива ми ти хубости, за успокояване и освежаване на кожата. Смесването на вода и глицерин е много популярен заместител, и успешен също така, има и друг лесен начин - капки за очи, както споменах по-горе, немедикаментозни, или т.н. изкуствени сълзи, примерно Визин. Състава им е изключително подобен. Кой от всичките тези варианти ще изберете, няма кооой знае колко съществена разлика реално.
Самия спрей Фикс +  обаче за разлика от другите може да се ползва и за да се 'запечата' целия грим , едно две пръсвания отдалече удължават безупречния вид на лицето, освежават много, хидратират леко и миришка много приятно. Blush Ако ползвате пудра или ФДТ с пудрен завършек, 'отнема' от пудрения вид, прави го по-естествен, без да намалява трайността на грима или да кара кожата да 'лъсне'. Не е нищо особено като състав и затова много хора са на мнение, че е парфюмирана, скъпа вода просто и със същия успех може да се ползва термална вода-спрей. Мисля, че е въпрос на вкус, аз си го харесвам и не си го давам Blush


Четки - според мен абсолютно задължителните са 187 (за кремообразни продукти) и 129, която е многофункционална и просто перфектна за нанасяне на руж. Аз лично не мога и без 168. Четки за коректор, фон-дьо-тен - доколко са необходими зависи от това как човек е свикнал да нанася продуктите; аз без тях мога, а за пудра предпочитам пухче (не на МАС, но и техните стават, предполагам). Четки за сенки - зависи какво ползваш и какви четки вече имаш. 239 e  удобна за пигменти, 224 и 214 също според мен са много необходими, за останалото всеки сам си решава според нуждите.
Пигменти - Vanilla (може да се използва за почти всичко) и Teal (прекрасен цвят). Тези двата просто трябва да ги имаш, оттам нататък - каквото си харесаш.
Поне един MSF (Mineralize Skinfinish) и поне един Blushcreme (или прахообразен руж, зависи какво препочиташ; най-добре и двете, разбира се, за да имаш избор от консистенции).
Fluidline Blacktrack - класическа черна очна линия, лесна за нанасяне и с хубава консистенция.
Сенки - бих препоръчала купуването на палитра и постепенното й "попълване", тъй като сенките без кутийки (Refill Pans) са по-евтини и е по-удобно всички да са на едно място. Хубаво е да имаш и от кремообразните им продукти в неутрален цвят (Paint или Paint Pot, съответно в Bare Canvas и Bare Study), понеже действат като бази. Сarbon (матови черни сенки) също е добре да имаш, и някой от светлите перлени цветове за хайлайтър. Моливите им за очи също са добри, аз препочитам Kohl-овете.
За цветове сенки, червила, гланцове и прочие си е напълно индивидуално, всеки сам си знае какво харесва и какво му отива. Но тези им продукти си заслужават.
Clear Gloss е гланц, можещ да се използва за какво ли не, Matte пък е матираща база. С тях могат да се променят текстури и ефекти и са много удобни продукти.
Duo, лепилото за изкуствени мигли (ако ползваш такива), също е задължително. Инструменти от рода на миглоизвивачка, острилка, изкуствени мигли и прочие можеш да си купиш оттам, ако вече нямаш, но моето мнение е, че можеш да намериш също толкова добри на по-ниски цени.
Продуктите им за лице (ФДТ, коректор, пудра, бази), балсамите им за устни, спиралите им, бялата им козметика като цяло не харесвам.
За пигментите, надявам се да помогне на някой.
Цяло бурканче цял живот бих ползвала сигурно Laughing МНого са икономични,а и  по-капризен продукт са си просто. Купувам предимно мострени размери, и то най-вече от алчност, да си трупам да има Blush
Любимци са ми Vanilla, Naked, Golden Dusk, VizAViolet, Blonde's Gold - доста скучно, знам Blush
При ползване на клепача като сенки - избирам твърда четка, размера избирам според площа която ще покривам, но колкото по-твърда е четката, толкова по-лесно, меките четки разпрашват повече; винаги пръсвам леко отдалече на четката от спрея Fix+ (който за мен е от незаменимите продукти на МАС) и тогава потапям в пигмента, доста по-лесно прилепят към клепача и се разпрашват по-малко на останала част от лицето. Не потапям директно в бурканчето, а в капачето, за да поеме по-малко продукт четката, и след това леко я тупвам в ръба на бурканчето. Използвам и база задължително. Гримирам първо очите и след това правя останалата част от лицето, така че каквото падне да се почиства по-лесно без да развалям вече направен грим. МИнавам с четка ветрило, ако остане още нещо, направо с тампонче с тоник.
Апропо, ако все пак не се справи някой с прахообразната им консистенция, могат и да се пресоват и да се ползват като стандартни сенки, сравнително лесно е, има доста клипчета в нета.
Използвам често и като хайлайтър при контуриране.  С по-мокра четка с Fix + , или например капки за очи, могат да се полагат и като очна линия.
Подходящите цветове който прилягат добре  могат да се ползват и като руж, аз нямам такива. Друго често споменавано приложение е за ползване за лакиране на нокти - смесват се с прозрачен лак, пак лесно, не съм пробвала лично обаче. И като блясък за устни не съм ги ползвала.

Пробвала съм и пигментите на NYX (които имат като цяло сравнително успешни продукти за ценовата си категория естествено). Аз лично усещам разликата, най-вече в това колко финно са стрити, но са си ок. Подходящи са за хора, които искат да пробват пигменти, но не са съвсем сигурни дали ще им допаднат като тип продукт и дали ще могат да работят с тях, като стъпка преди инвестиране в МАС-ски. Въобще, за МАСските, най-добре да се намери приятелка за комбина че иначе просто няма изразходване.

За червилата, лично на мен са ми любимите от всички марки, особено като съотношение цена/качество. Това, което трябва да се има предвид, е че са с различна формула - имат няколко основни вида, които имат различна степен на пигментация, влажност и завършек. Та, мисълта ми е, трябва да се взема под внимание коя е формулата при купуване, за да няма разочаровани после.

Ще пиша и за контурирането после Peace

Да, точно по това се избира цвят, и вече след това напасваш с другите елементи, освен естествено хората, които са благословени с по-неутрални кожи и всичко им стои добре. Най, най, най- първото нещо, което всеки трябва да определи, преди да си купи какъвто и да било грим, е подтона на кожата. С това знание вече избора на ФДТ, коректор, пудра, сенки, руж и накратко, всичко, което се слага на лицето и има цвят, става много по-лесен и акуратен.

 ПОдтоновете на кожата се делят на два основни типа - топли и студени. Топлите кожи  изглеждат по-добре в прасковено, а вените на китката са зелени. Студените кожи изглеждат по-добре в розово, а вените на китката са сини. Смесените вени обикновено означават по-неутрална кожа (не че самите вени имат различен цвят, те са си просто до известна степен прозрачни съдове, които пренасят кръв, но оттенъка на кожата, когато са близо до повърхността, променя вида им).

След определяне на 'температурата' на кожата, вече трябва да се види какъв точно е подтона, което е по-трудната част. Най-лесно става, ако се застане пред огледало на естествена, силна светлина, непряка (т.е. да не  пече слънце в лицето) и се сложи голям бял лист до лицето, така подтона изпъква доста повече.
Топлите  например могат да бъдат златисти, бежови, маслинени, жълтеникави, като цяло в топлите има доста повече различни нюанси. Студените могат да са розовеещи, червеникави.
А за редовно посещаващите МАС, дамите там би трябвало бързо и акуранто да ви определят подтона (ходете без грим естествено Wink )

И такА оттук нататък става по-лесно. Но пак, няма твърди правила и трябва да има индивидуален подход. Например студената кожа изглежда по-добре с розов руж, а топлата - с прасковен. НО ако се вземе едно розово, с по-топла база, и то ще стои добре на топла кожа. Докато за студената си трябва синьо да има в основата най-добре.

Трика за поставяне на руж Ивана Лисак: поставяш дръжката на четката си за руж на една права с края на ноздрите към ухото. Правиш същото, само че отвесно с края на ириса на окото /не на самото око, а на ириса и то на външваната му част/, като гледаш задължително само напред, точно напред в огледалото и там където се кръстосват двете прави, правиш кръст /християнски кръст/ с ружа и после започваш леко да го разнасяш нагоре към скулата. Никога няма да сгрешиш мястото на поставяне по този начин и стои супер добре. Най-интересното е, че всички хора са със различни скули, бузи, мазнина и костна структура, но на всички се получава добре и естествено този начин. Супер лесен е, нанася се малко продукт и свежестта е като на бузките на 16 годишна изчервена Лолита.
Важи за прахообразен руж, с кремообразния не съм пробвала, но не мисля че ще се разнесе толкова добре нагоре и може да стои като петно.
Пробвайте сигурна съм, че дори дете би се справило с този начин на поставяне. Ще ви хареса! Heart Eyes

Гримове правени от Jackie Lynne
Скрит текст:Старата тема.[/size]

Телефон MAC      028787845
Телефон Сефора 028787055


Меню за професионален грим

Makeup Application
(60 мин. 100 лв. под формата на закупени продукти)
Безупречно и страхотно. Всeки ден и при специален повод. От основата до устните и миглите. Влючва Face Chart, така че да можете да го направите  и сами вкъщи.

Makeup Lesson
(90 мин. 150 лв. под формата на закупени продукти)
Стъпка по стъпка, черта по черта на лицето. Пълен урок по грим, в който научавате перфектно да владеете лицето си.

Поставяне на изкуствени мигли
(15 мин., безплатно при закупуване на изкуствени мигли)http://karlasugar.net/2009/05/mac-brushes/


Моля, вместо "Запис", споделете - Какво харесахте от летните колекции?  Hug
Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема bouquet
Пробвах вчера Chanel Les Beiges Water Fresh Tint. Скъп, безполезен продукт за мен. След 20 минути буквално изчезна на ръката ми.
И да кажа, че съм влюбена в палитрата на Наташа Демона, струва си всяка стотинка  Heart Eyes
Виж целия пост
# 2
Денси, благодаря за темата!

Коя палитра на Денона? Аз напоследък не мога да разделя любовта си между Голд и Анастасия-Ривиера. А с настъпването на лятото ще става все по-сериозен този триъгълник.
Виж целия пост
# 3
Nia, Bloom Blush & Glow Palette.

Ползвам я и за скули, и за очи, на устните още не съм я пробвала.
Виж целия пост
# 4
Блсгодаря за новата тема! Flowers Hibiscus
Гледах някакви сенки тройки на Диор,но цената ми се стори висока.

Цитат
author=welcometoheaven link=topic=1093237.msg38593551#msg38593551 date=1555865593]
Тук вече се излагат много сериозно. Unamused Купих си мини опал (през септември) и беше 31 лв. Преди две седмици се върнах от Париж с една камара продукти от Сефора. Един от тях беше мини ванила кварц, който струваше 16 евро. Не намирам логично обяснение защо има такава надценка?!
Това е онази хватка, за която говорихме в предната тема - вдига се цената, така че като направят 20% отстъпка, да се върже редовната цена.
Виж целия пост
# 5
Nia, Bloom Blush & Glow Palette.

Ползвам я и за скули, и за очи, на устните още не съм я пробвала.

О да, на снимката, която прати, стоеше страхотно. А лятото на тен ще е жестока.
Виж целия пост
# 6
Определено новите скинфиниши на Диор ми грабнаха вниманието.
На Шанел само опаковката ми харесва.
Виж целия пост
# 7
И аз носих два дни Chanel Les Beiges Water Fresh Tint. Не е моят продукт. Много незабележимо покритие, а аз нямам нищо за прикриване. Който търси дори леко, не е за него. Не прави абсолютно нищо на лицето, освен то да излъчва блясък, което на мен грам не ми е нужно. Добре, че не го купих без да пробвам сериозно с проба.
Виж целия пост
# 8
veka, в такъв случай си просят сигнал до КЗП. По-добре да си продължа с пазаруването онлайн където намаленията наистина са намаления. Иначе аз също се присъединявам към почитателите на новата палитра за лице на Наташа Денона. Доста й се чудих, че даже се и страхувах от нея. Grinning Ревюто на любимата ми Мел Томпсън в ютюб наклони везните и я поръчах. Сега обмислям и мини палитрата blush and glow. Обожавам и сенките й, в даден момент бих инвестирала в голяма палитра, защото смятам, че си заслужава.
Виж целия пост
# 9
Традиционно си харесах цялата Les beiges колекция без балсамчето. Купих си и тинта с четката, допадна ми засега като идея. Цената на пудрата е по-висока само заради опаковката, което намирам за пълна глупост  Crossing Arms Говорейки за цени, тази колекция също е със завишени цени на фона на тези в чужбина.
Палитрата със сенки също е красива, но и доста банална.
Виж целия пост
# 10
В продължение на темата за запечените продукти днес правих инвентаризация на гримовете вкъщи и открих една запечена пудра на Шанел ако не ме лъже паметта от миналото лято. Изстъргах горния слой с една погрешка закупена твърда четка за зъби. Пудрата направо заблестя и разбира се веднага започна да пуска пигмент. Факт е че с това стържене се губи продукт, но пък от друга страна без него нямаше как да ползвам пудрата.
Виж целия пост
# 11
welcometoheaven, мисля че КЗП нищо не може да направи. В този случай единствено може да се обърне потребител с жалба на https://www.ecc.bg/bg/submit-complaint , но трябва да се приложи касова бележка за сравнение. При конкретния казус и в момента на сайта на френската Сефора, продуктът на BECCA е 16 евро.
Аз нищо не си купих от "намаленията" и предпочитам онлайн пазаруването от чуждестранни сайтове, където намаленията са реални или при пътуване в чужбина. В крайна сметка нито една козметика не е лекарство от спешна необходимост, а и надали някой има само един единствен продукт от дадена категория грим или грижа за кожата.

Моят любим руж на Том Форд никога не ми е правил подобни проблеми.
Виж целия пост
# 12
Шанелската палитра от първата снимка дали е заредена при нас? Много мои изглеждат цветовете на снимката.
Виж целия пост
# 13
 Влизам тук, за да реабелитирам магазина на Mac във Варна. Днес попаднах на момиче, което беше много в час с нещата и я попитах защо палитрите Art  Library са двойно по- скъпи при нас. Оказа се, че не е така.Палитрата струва около 100 лв, искаше да провери точната цена, но аз отказах, защото беше пълно с народ и ми стана неудобно. Цената от 199лв. е била за друга палитра с повече цветове, която я няма в момента.
 Поднових някой неща, които са ми любими и цените са си същите, като в София.
 Така че момичета от Варна, спокойно, не сме прецакани  Crazy
 А и всички нови колекции ще бъдат зареждани и във Варна в деня в който са и в София.

densi, благодаря за новата, любимата ми тема  Hug


Сетих се сега, че писахте за ружове които се спичали.Нямам нито един такъв на Mac, но имам няколко четки за руж и си ги сменям постоянно, както дойде , според настроението.
Това обаче ми се случва с бронзъри на Герлен и с Бахама мама на the balm. За тях си имам любими четки и ползвам само с тях. Така че в това за четката и еднаквите движения може и да има някаква логика.
Всички седят на едно място и не са на влага със сигурност, ако това за влагата може да се твърди изобщо за Варна  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Има я палитрата на Шанел. Супер обикновена и скучна, но струва към 175 лв. Паднах като чух. Много съм разочарована от тази колекция, обожвавам Беж, винаги искам да си купувам и не мога да си харесам. Просто няма какво да си купя поредна година от нея. Много ме разочароват Шанел, много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия