Любител сладкар съм и една приятелка ме помоли да направя торта на дъщеря й за рождения ден. Иска да бъде френска селска, а украсата - на морска тема. По принцип не обичам да работя с фондан, защото не ми харесва вкусът му и за тази торта мисля да го избегна. Само дребни детайли като мидички, водорасли, опашка на русалка и т.н смятам да бъдат от фондан, останалото крем. Представям си нещо подобно като краен резултат. Много ми харесват нашумелите напоследък "fault line cakes"
Въпросите са ми следните:
1. Френска селска торта понася ли да е по-висока и тясна? Аз съм я правила с 7 тънки блата (3-4 мм), с голям диаметър (26-28 см), така че винаги е била стабилна. Сега искам да е по-висока и тясна за да се получи ефекта от снимката. Може би 12-14 блата, по-дебели за да е стабилна. Ако сложа подложка по средата и пръчки дали ще бъде достатъчно?
2. Какъв крем е подходящо да използвам за измазване отвън предвид, че искам да закрепя фонданените фигурки за него. Заквасената сметана не ми се вижда удачна. Мисля, че ще отдели вода и ще се разтекат цветовете на фондана.
Ще съм благодарна за всякакви съвети и препоръки