Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 221
  • 913
# 330

Добро утро момичета, показвам набързо с подръчни продукти стъкмена тортичка, спонтанна идея. Всичко започна от тая топка "Роше" най - отгоре... 🤣
Виж целия пост
# 331
Мамче бандит, много ще се радвам ако споделиш рецептата за тортата.... Гледала съм в нета и се чудя да не би да се получи прекалено сладка?
Виж целия пост
# 332
Мамче, освен всичко друго, ти се възхищавам и на това, че винаги успяваш да намериш време за нещо вкусно и красиво!  bouquet
Виж целия пост
# 333
Михаелка, Това е основната рецепта, но аз в тоя случай я "пипнах" тук-там, тоест позаместих със подобни продукти каквито ми се намираха. Simple Smile Не е много сладка точно тази- а аз като понамокря блатовете с кафе, то добавя чудесен леко горчив привкус ...

Скрит текст:
Tесто
6 яйца
200 г захар
120 г брашно
65 г нишесте
40 г какао
0,50 с. Л. Канела
1 щипка сол
1 чаена лъжичка бакпулвер
80 г смлени, печени лешници
40 г разтопено масло

За напръскване на блатовете:

50 ml течност (напр. Кафе, Baileys)

Крем за пълнене

150 г тъмен шоколад, разтопен
100 г лешници, печени, смлени
50 г пудра захар
400 мл сметана
6 TL Sahnesteif ами сега като не знам как е на български? Ползва се за да не течнее сметаната след разбиването а да си запази формата.Ще нарека "заздравител за сметана". Simple Smile
Крем за отгоре
80гр Nutella
1 щипка сол
50 г куверт с тъмен шоколад, разтопен
100 г маскарпоне
украса
200 г лешници, печени и грубо нарязани
12 Rocher топки
по възможност нарязани ядки


Разбъркайте яйцата със захарта до крем за около 5 минути. Смесете сухите съставки и пресейте. Добавете лешниците и маслото. След това изсипвам тестото в приготвената форма, 26 cm. След това тестото се пече на 170 ° С за около 35 минути. След това той се изважда от форма и трябва да се охлади напълно.

За крема ситно смлените лешници се смесват с пудрата захар,  добавете шоколада и охладете.

Нарежете готовия блат два пъти.Тоест да са три части. Поставете върху чиния за торта .Ползва се пръстен за торта за да е равно отвсякъде.  Всеки блат се порэсва с някаква течност (кафе, Бейлис, друг ликьор), маже се с крем и така нататък. Накрая се измазва с крем и се украсява по желание.

Нели, мила- благодаря! Похвала от майстор като теб направо ми полива разтопен шоколад по сърчицето... :Kissing Heart Heart)
Виж целия пост
# 334
Привет!
В крайна сметка направих ето такава торта.
За пръв път покривам с фондан. Има какво още да се желае, но като цяло се получи весела торта и децата много я харесаха.

Виж целия пост
# 335
Утро, абсолютно съм съгласна с теб! Получило се е шарено, празнично по детски, много се радвам, че се престраши.
Сега, след този опит, може би вече правиш тихичко планове и за някое следващо събитие?  Hug
Благодаря задето сподели с нас, било е хубав празник,

МамчеHug Hug
Виж целия пост
# 336
Здравейте момичета. Нова съм във форума. Супер много обичам торта Гараш, изобщо всичко що има орех в него и много шоколад. Не съм спец, но се научих да я правя, спорно коя е оригиналната рецепта. Аз използвам една от сайтhttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … hid=1574411473543, но с времето намалявах от захар или яйца, масло според вкуса.
  Та моята дъщеря скоро има рожден ден и до колкото прочетох може да се използва фондан като отдолу трябва  да е покрита с шоколад, маслен крем до колкото прочетох. И понеже моя крем с който я мажа и покривам е от шоколад, масло и жълтъци става ли да я покрия с фондан? Никога не съм работила с фондан, а за 1 проба взех някакъв от Lidl, ако сте го използвали заслужава ли си да си оплескам тортата с него?
  Ето я една от моите Гараш
Извинявам се за дългия пост.
Виж целия пост
# 337
Здравейте на всички,тази година много ми се иска аз да направя тортата за рождения ден на синът ми който ще стане на 2.Той все още не яде захар,а и чесно казано не си пада по сладкото като цяло,но все пак ми иска да е подходяща за него в случай,че изяви желание да я опита.Много ще се радвам ако някой сподели рецепта за торта която е подходяща за малки деца,но в същото време и вкусна.
Само да добавя,че той няма никакви алергии към дадени продукти до сега.

+ Надявам се сладкарски бои да са подходящи за малки деца,тъй като ми иска да и добавя малко цвят към украсата.
Виж целия пост
# 338
nelka.nelka, благодаря!
Аз не съм съвсем аматьор, но в сравнение с професионалните неща, които се показват в темата, направо съм нищо. Ще се поровя из архивите, за да ви покажа някоя и друга тортичка от моите. Работила съм с фондан, но не бях покривала цяла торта. То, не че сега я покрих - на два етапа е покрита, отгоре и отстрани.
Права си, планирам да направя торта с цветя от фондан за юбилея на свекърва ми навръх нова година.



narcissus, не знам доколко боите са безопасни за толкова малко детенце.
Мен по-скоро ме притесняват и не бих използвала.
Най-подходяща ми се струва за вас бисквитена торта с домашен млечен крем /този с жълтъците/. А вече украсата - по избор.
Виж целия пост
# 339

narcissus, предлагам ти тази торта:
https://www.kulinarno-joana.com/2014/09/torta-za-pyrvia-rojden-den-na-daniel/
Виж целия пост
# 340

не е лоша, но според мен е малко тежка и с твърде много захар. боите не са безвредни за големи, а какво остава за толкова малко дете.
може да се направи бисквитена торта с крем от ...по избор извара/цедено мляко/заквасена сметана/крема сирене/маскарпоне или някаква комбинация и по-сладки плодове или млечен.
Скрит текст:
аз лично бих модифицирала любимата си бисквитена торта с тиква, като махна подправките,  но да не досаждам все с едно и също.
Виж целия пост
# 341
Благодаря ви за бързата реакция,и за споделената рецепта.На мен също ми се вижда доста сладка дори и за моя вкус,но все пак е добра идея.

И все пак идеята която ми се върти в главата е доста "простичка" така да се каже.Иска ми се да направя ванилови блатове,подходящ крем в който да добавя цели боровинки и глазура разделена на две,като в едната част добавя някакъв цвят за да стане малко цветна.
Виж целия пост
# 342
спокойно може да добавите сок от боровинки, който ще оцвети крема.
Виж целия пост
# 343
Пасирани боровинки, малини, пасиран задушен спанак, тиква или морков или куркума стават за оцветяване.

Блата е със спанак, червено е от ягоди, малко захар и царевично нишесте. За крем може да използвате заквасена сметана, или сладкарска извара от Лидл.
Виж целия пост
# 344
Благодаря ти d0ra за страхотната идея, Flowers Bouquet оределено това би свършило страхотна работа.

Сега,ако някой се включи и с подходящ крем и глазура ще е супер.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия