Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 335
  • 913
# 45
Здравейте. Някой ползвал ли е гел боите на слайс комерс, добри ли са? Аз използвам на уилтън , но вече не ги намирам никъде. За това се спрях на тези, но не знам дали си заслужава, дали са добри цветове. Интересува ме за лимонено жълто, лайм зелено, оранжево, праскова, лилаво, и шоколад кафяво
Виж целия пост
# 46
Аз имам няколко от тях, доволна съм. Добре покриват и цветовете са наситени. Имам жълто, зелено, синьо и виолетово, но трябва да погледна точно кои са. Даже наскоро гледах сайта им, за да видя какво още да взема.
Виж целия пост
# 47
Аз имам няколко от тях, доволна съм. Добре покриват и цветовете са наситени. Имам жълто, зелено, синьо и виолетово, но трябва да погледна точно кои са. Даже наскоро гледах сайта им, за да видя какво още да взема.

Благодаря ти. Стават ли за оцеляване на кремове, сметана, защото за това ми трябват? Моите на уилтън са пак гелови но на тях си пише че стават и за кремове, пък на тези поше само марципан и фондан, но предлагам ще станат и за кремове. Не съм ползвал досега от тях и за това не знам, на тази фирма ползвам само есенциите, и съм доволен. Но твоят отговор като каза че цветовете покриват добре и са наситени, задоволи очакванията ми, точно това идках да чуя. Притеснявах се да не са някой в бледи нюанси и да не покриват хубаво
Виж целия пост
# 48
Досега съм ги ползвала при оцветяване на захарна дантела, рисуване на цвете, крем при мъфини и оцветих роял айсинг.
Скрит текст:
Ето това се получи:




Виж целия пост
# 49
Досега съм ги ползвала при оцветяване на захарна дантела, рисуване на цвете, крем при мъфини и оцветих роял айсинг.
Скрит текст:
Ето това се получи:





Зеленото е невероятно красиво, моля те сподели кое точно зелено, защото те са май няколко вида , горско зелено, тревно зелено, авокадо, и лаим.  А това оранжево върху звездичките, кое оранжево е? Много тъмно ми се вижда
Виж целия пост
# 50
Ето тези са боите, които имам:

Жълтото повече ми оранжевее.
Виж целия пост
# 51
Ето тези са боите, които имам:

Жълтото повече ми оранжевее.

Много ти благодаря. Значи твойте са кралско синьо, лилаво, и яйчено жълто, и лаим зелено. Точно за това зелено ме интересуваше, значи определено то ще е , решено е. ☺👍
Виж целия пост
# 52
Здравейте може ли да ми обясните боите за торти до каква степен оцветяват. Останах много разочарована от сватбената торта която поръчах,  нормално ли е боята да не се измива, пере ли се ?гостите ми бяха с сини устни и езици..В сладкарницата като я поръчвах ми казаха че е разстителна боя но не ми се вярва. Никой не ме предупреди да очаквам чак такъв ужас. Чудя се да ходя ли да се разправям с тях но първо ми кажете това нормално ли е, или имат няква грешка
Виж целия пост
# 53
Мунлайт, имаш ли снимка на тортата, по-точно на нейн разрез? Стана ми интересно да разбера дали боята е от еърбръш или това е предварително оцветена маса.
Виж целия пост
# 54
. Единствения вариант беше да се обере синьото за да има се пак някаква торта за гостите
Виж целия пост
# 55
О, разбрах. Благодаря за снимките.
Преди да ги видя, предположих, че декорацията е фонданова и затова не схванах откъде е цялата тази боя.
Във вашия случай украсата е от по-експресните, правена с шприц.
И да, силно оцветеният крем цапа.  Confused
А освен това той поддава; лесно може да падне върху маса, дреха и др., както сте го изпитали и вие.

Интензивните на цвят сладкарски бои оцветяват езика по същия начин, както се получава оцветяване при ядене на боровинки, например.
Боите, които се ползват в сладкарството, са продукт, който е годен за консумация. Някои от тях са растителни, поне според декларираното.

Във вашия случай мисля, че се касае до неудачно избран/уговорен дизайн. Всичко би могло да бъде направено по-различно. За жалост, точно за сватбена торта поправка няма.  Confused
Виж целия пост
# 56
Благодаря за отговора
Виж целия пост
# 57
Здравейте. Аз използвам гел бои на wilton, и нямам никакъв проблем с тях, измива си се лесно без значение колко количество, освен това досега не съм забелязал да ми се оцветява езика.
Виж целия пост
# 58
…... Аз използвам гел бой ...
Исмайле, ще ядеш бой!
(Не можах да се стърпя.)

---------

Прав си, че боите се измиват лесно. Но не толкова лесно от ръце, след замесване на фондан/паста.
Факт, че веднъж имах поражения върху бял плот, тъкмо от една синя боя. Мина много време (много!) преди петната да се заличат.

Голям брой хора не са наясно, че украсите върху една торта са преди всичко тъкмо това - украса. Т.е. не са храна, в най-общия смисъл на думата.
И все пак си мисля, че може би толкова тъмен крем, шприцован вертикално върху бяла основа, може би не е най-доброто решение, особено през летните месеци. Дори на тези снимки се вижда протекла синя вадичка в резултат на конденз…

Но за жалост, не може всеки, който отива да си поръча торта, да има такава доза кондиторски познания, че да е наясно какво е удачно, красиво и възможно (и всичко останало) покрай една празнична торта.
Виж целия пост
# 59
…... Аз използвам гел бой ...
Исмайле, ще ядеш бой!
(Не можах да се стърпя.)

---------

Прав си, че боите се измиват лесно. Но не толкова лесно от ръце, след замесване на фондан/паста.
Факт, че веднъж имах поражения върху бял плот, тъкмо от една синя боя. Мина много време (много!) преди петната да се заличат.

Голям брой хора не са наясно, че украсите върху една торта са преди всичко тъкмо това - украса. Т.е. не са храна, в най-общия смисъл на думата.
И все пак си мисля, че може би толкова тъмен крем, шприцован вертикално върху бяла основа, може би не е най-доброто решение, особено през летните месеци. Дори на тези снимки се вижда протекла синя вадичка в резултат на конденз…

Но за жалост, не може всеки, който отива да си поръча торта, да има такава доза кондиторски познания, че да е наясно какво е удачно, красиво и възможно (и всичко останало) покрай една празнична торта.

 При мен се мият лесно, но аз имах предвит ксто се намажа съвсем малко по пръстите. Но за целите ръце не знам, аз не използвам фондан, марципан, маслен крем, защото не ги харесвам, използвам предимно сметана или шоколад. Но на мен по кухненския плод, тези на wilton , се чистят само с едно потъркване с микрофибърната кърпа. Но аз не слагам твърде голямо количество, освен ако не искам по тъмен цвят . Но всъщност и от целите ръце се мият лесно, сега се сетих, че аз не меся фондан и марципан, но съм месил тесто за масленки и др. С тези бои, и после се изми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия