Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 52 956
  • 913
# 30
Момичета,страхотни торти показвате Heart Eyes

JanaDG много благодаря,мисля някой ден да се пробвам,въпреки че не сме по шоколадови торти .

tanaq_91благодаря,и аз така го правих но ми се свличаше надолу и отгоре не ми стана право. Дори намерих снимката на въпросната торта да ти я покажа .Голям зор видях ,направих няколко рога и взех най-хубавият уж Grinning ето я тортата .Мисля че съм я пускала и преди тука в групичката.


Между другото днеска детето спечелило в училище една томбола и си харесал милият ми една книга за правене на  бисквити и формички има към нея . Сега ме кара да сме правили а нещо не ми се занимава след тортаправенето ,но ще се заемам с  някои по лесни бисквитки .
Виж целия пост
# 31
svetla99 тортата е страхотна, много хубави наситени цветове си направила, моите бои нещо не станаха. И шприца не стана, а уж сложиш и фарситура.... Ама нещо не стана.... С фондан ми се получава по - хубави торти
Виж целия пост
# 32
Първи опит за гола торта. Малко крива, но не остана

https://
Виж целия пост
# 33
Първи опит за гола торта. Малко крива, но не остана

https://
Отвътре изглежда много вкусно и красиво, професионално направено
Виж целия пост
# 34
svetla99 тортата е страхотна, много хубави наситени цветове си направила, моите бои нещо не станаха. И шприца не стана, а уж сложиш и фарситура.... Ама нещо не стана.... С фондан ми се получава по - хубави торти

Благодаря,ами аз слагам боя докато получа необходимият цвят. На мене много ми харесва твоята,изглежда по-нежна .Може би ако искаш по- наситени цветове трябва да пробваш да сложиш повече от дадената боя или да смениш боите с друга марка .
Виж целия пост
# 35
Привет, момичета!
Покрай работата съм стопирала малко тортите,  но сестра ми ме изненада преди месец,че ще се жени в средата на юни.. и естествено иска тортата да е от кака🤣
И тук идва трудното... тортато не трябва за е с фондан..Тру бва ми съвет дали да избера мадлен крем или ганаш с бял шоколад.
До сега съм ползвала за измазване американски маслен крем, но не ми допада, защото и най-фината захар ми хрупа..
С кое се работи по-лесно - суис меренге или ганаш? И кое ще стои по-стабилно.. и има ли скрити опасности при измазване с ганаш... и, ии.. ииии..Помооощ!:)
P.S. гоня подобна визия, но ще е цялата в екрю:


И друг важен въпрос- при такива високи етажи, достатъчно стабилно ли ще е да набия дървени подпори, или трябва и картонена подложка?( говоря за горния етаж, иначе вежду 2та е ясно, че е с подложка) Тази конструкция ще търпи ли повече крем между блатовете?

Другия уикенд ще пробвам една тестова,малка и висока, но предпочитам да имйм и някой зруг съвет, отколкото да се уча само от грешките:)

Благодаря сърдечно за подкрепата!!
Виж целия пост
# 36
Глухарче, от тази красота съм сигурна, че ще ти се получи една вълшебна торта!  bouquet

За дилемата маслен крем vs. ганаш малко е въпрос на вкус, а донякъде и на състава на самата торта.
Чисто технически, на мен ми е по-леко да работя с маслен крем, заради усилието с ганаша, да го поддържам в оптимална температура през целия процес.
Права си, че суров маслен крем скърца между зъбите, та там определено суйс меренгето е правилният избор.

За подложка вътре в етажите пак зависи. От височината и диаметъра - как се отнасят едно към друго. И от състава на тортата. И, не на последно място, от това къде ще бъде сглобена тортата  и на какво разстояние ще се пренася. Фонданът (зависи от фондана, де) все пак има една крепяща функция, която в твоя случай ще отсъства. Ако етажите са доста високи, а вътре си сложила повечко крем, може би една вътрешна подложка е най-сигурният вариант. А и то в крайна сметка така е най-удобно и при рязане и сервиране, защото се получават нормални порции.
Ако кремът ти е на млечна, а не на маслена основа, може би не е зле да го оградиш с диги, си мисля?

––– Ще чакам да разкажеш за експеримента  Hug
Виж целия пост
# 37
Е добре де този маслен крем не го ли правите с пудра захар?На мене никога не ми е скърцал между зъбите .
Виж целия пост
# 38
Нелка, благодаря за детайлите! На кратко разстоятие ще я транспортираме - километър-два по голям булевард, мислех сглобена, но още се чудя кой риск да поема -да изпусна част от събитието , ако сглобявам на място и нещо се изпорти или да рискувам с превоз на висока двуетажна торта...  иначи кремът ще е маскарпоне, дулсе  де лече, сметана и кярамелизирани лешници. Нацелих преди време без да искам чуден ефект на мус, като стабилизирах съвсеем леко с минимум количество желатин😇та може би ще имам леки диги.
Светла,колкото и фина да ми е пудрата, да досмилам и пресявам, винаги ми е усещането за  прах между зъбите със суров маслен крем🤔
Виж целия пост
# 39
Ама че работа! Изгубих си всичко написано. Хайде отначало.  Close

Глухарче, хубаво е, че нямаш голям преход до залата.
Може би ще ти се получи да сглобиш тортата там, на място, като предварително си подготвиш нещата, за да не губиш време, така: приготвяш двата етажа и ги оставяш да се стегнат както си му е редът.
Преди да положиш втория върху основата, го изолираш с найлон (примерно разрязана прозрачана торбичка за плодове). Обвиваш тази част от етажа, където ще има декорации, както и (част от) дъното.
Правиш си заливките и налепяш декорацията, изчакваш всичко да се захване добре и след това просто отстраняваш внимателно горния етаж. Отстраняваш и найлона.
Пренасяш нещата на части, а вече в заведението само приплъзваш горния етаж на място, което е работа за минутка.
Дали се разбра?  newsm78

Светле, с пудра захар го правим, но има разлика. Такова сравнение ми идва на ум: разликата между пясъчно тесто и пандишпан. Първото стои точно като пясък, докато другото е гладко и нежно. А и на вкус е по-благороден другият крем, с топлинната обработка.
Виж целия пост
# 40
Здравейте, мъжа ми поръча да му приготвя сиропирана торта със сметана Simple Smile) Та, бихте ли ми споделили рецепта за много сиропирана торта или да направя пандишпан със сметана и да сглобявам 😊
Виж целия пост
# 41
Здравейте, мъжа ми поръча да му приготвя сиропирана торта със сметана Simple Smile) Та, бихте ли ми споделили рецепта за много сиропирана торта или да направя пандишпан със сметана и да сглобявам 😊

Аз си сиропирам всички торти, защото аз също ги обичам много напоени. Просто добавяш повече захарен сироп. А ако искаш да е по свежа вместо захарен сироп, използвай компот от праскови, сок от банан, праскова, манго. Ако са ти кафеви блатовете може да използваш и сокове и компоти в по тъмни цветове, съответно червени, лилави
Виж целия пост
# 42
Нелка ами и аз последната торта я направих с швейцарският маслен крем с топлинна обработка и наистина кремчето стана по- пухкаво и по лекичко ,но обикновенният маслен не ми е скърцал никога между зъбите Heart Blush
Дами,искам да ви питам дали може да направя cup cake и отгоре да им сложа детски картинки но без да ползвам маслен крем или шоколади .Просто на чистото изпечено кексче да лепна картинките (които са от оризова хартия ) ,искам да направя на децата за денят на детето но ми се иска да няма шоколади,маслени кремове. Мислите ли че ще стане или ако може  да ми дадете идеи за някакъв  по-здравословен  вариянт от маслен крем,шоколад и подобни .Благодаря ви много
Виж целия пост
# 43
Светле, за да лепнеш вафлената хартия на кексчето ти трябва най-малкото влага.. от нея хартията ще стане прозрачна и няма да стои добре върху кексчетата.Препоръчва се ползване на кристалина или светъл мармалад за зарепването и. На ванилови кексчета може евентуално да върже с някакво сладко от кайсии, но не мога да гарантирам как ще изглежда
Виж целия пост
# 44
Светле Hug, е то по-скоро думата е такава, че скърца. Просто стои по-груб крем, в сравнение с швейцарския. Заедно с парченце от тортата, вкусът и консистенцията се смесват, но аз поне, когато опитвам само него, усещам едно такова...абе такова едно.  Laughing
Но това е само, защото си говорим по темата. Иначе ползвам и суров и не ми пречи, дори съм си въобразила, че държи по-здраво от другия. То със сигурност е така, защото там мога да се увлека с пудрата докато стане почти невъзможно за разнасяне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия