Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 936
  • 913
# 495
Когато се слага фондан, тортата се измазва с маслен крем или ганаш. След това се покрива с фондан.
Иначе вътре кремът може да е сметанов, важното е отвън и отгоре да не е измазана с него.
Виж целия пост
# 496
Когато се слага фондан, тортата се измазва с маслен крем или ганаш. След това се покрива с фондан.
Иначе вътре кремът може да е сметанов, важното е отвън и отгоре да не е измазана с него.

Гледах такъв маслен крем, ама се зачудих дали ще е подходящ за сметанова торта...следния път ще направя с него. Благодаря!
Виж целия пост
# 497
Да допълня -  след като се измаже тортата, трябва да се изчака кремът да стегне и тогава се покрива с фондан.
Виж целия пост
# 498
Днеска получих гела ,много съм щастлива.Дано ми стигне брашното за една торта ,че в магазините няма никакво брашно от 1 месец .AngryДа ви питам тези edible картинки дали могат да се залепят върху всякакъв крем или трябва да е маслен ?
Виж целия пост
# 499
Здравейте,
искам да попитам какъв крем за пълнеж и какъв за отгоре е подходящ за блатове Дяволска торта /освен ганаш/?
Правих наскоро Дяволската торта с ганаш както е по рецепта. Ама ми идва шоколадово.
Обаче тези сравнително тежки блатове ми се струва, че няма да паснат с какъв да е крем? Нещо сметанено, или с плодове също...

Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 500
Здравейте,
искам да попитам какъв крем за пълнеж и какъв за отгоре е подходящ за блатове Дяволска торта /освен ганаш/?
Правих наскоро Дяволската торта с ганаш както е по рецепта. Ама ми идва шоколадово.
Обаче тези сравнително тежки блатове ми се струва, че няма да паснат с какъв да е крем? Нещо сметанено, или с плодове също...

Благодаря ви предварително!
Дяволските блатове са ми много любими, но и на мен ми идва дяволски шоколадова. Любимата ми комбинация е с маскарпоне и заквасена сметана 1:1, ванилия и ягодово сладко. Дори захар не добавям. Може и с пресни ягоди, но тогава може малко пудра захар в крема.
Виж целия пост
# 501
И аз да попитам по повод маскарпонето, с какво да го смеся така, че кремът да е гъст и стабилен, но все пак да се усеща предимно маскарпонето. Ако разбият 50:50 маскарпоне и течна сметана ще се получи ли? Искам да го ползвам както за торти, така и за френски макарони, а при тях ако кремът е по-течен, започват да се пързалят черупките и това ме влудява 😖
Виж целия пост
# 502
И аз да попитам по повод маскарпонето, с какво да го смеся така, че кремът да е гъст и стабилен, но все пак да се усеща предимно маскарпонето. Ако разбият 50:50 маскарпоне и течна сметана ще се получи ли? Искам да го ползвам както за торти, така и за френски макарони, а при тях ако кремът е по-течен, започват да се пързалят черупките и това ме влудява 😖
Здравейте! Кремовете, които използвам за френските си макарони са:
1. Маскарпоне с разтопен шоколад/бял, млечен, черен/;
2. Лимонов кърд с лъжица маскарпоне(ако е по-рядък);
3. Всякакви кремове, чиято основа е от паста от шам фъстък. Тук особено обичам да добавям ананас.
4. Цитрусово сладко току що правено + сметана.
5. Нуга крем с печени лешници.
Винаги преди да слепя изчаквам да ми стегне кремът, какъвто и да е. Никога не използвам топъл крем, но не го слагам в хладилника, понеже маскарпонето стяга бързо.
Не съм фен на сладкарската сметана, понеже не ми дава вкус.
Но с маскарпоне само всичко стои доста стегнато.
Понякога добавям заквасена сметана.
Не зная дали са подходящи за торти, освен за чийзкейк без печене.
Извинете ме за излизането от темата.
Хубав ден на всички Simple Smile
Виж целия пост
# 503
Още две тортички от мен Simple Smile





Виж целия пост
# 504
Благодаря chochi, ще пробвам някой от твоите варианти. Аз уж оставям крема да стегне преди да го използвам, но явно не е достатъчно 🤔
Виж целия пост
# 505
Здравейте ,групичка Blush
Ето тортата за РД на моята щерка .Много съм разочарована получих скъсана рисунка .Cold Sweat ,но както и да е ...
Имам няколко въпроса ,покрих я с американски маслен крем .Искам да ви питам как постигате бял цвят на крема ?Винаги крема ми е жълт защото маслото е жълто ,тука няма в магазините бяло масло ,поне аз не съм намирала а и по принцип маслото е жълто а не бяло ..
Второ покрих  я с масления крем с голям крайник номер 201 гледах и от клипа който мисля Ивелина ми беше пуснала преди време ами не става гладък крема и това е .Как да се науча да правя гладък крема ?нищо,че е жълт Grinning После я сложих малко в хладилника да стегне и заглаждах с хартия за печене отгоре ,ами да ама не .. хартията почна да лепне по тортата .
С пайпинг гела намазах само отдолу картинката ако я бях намазала и отгоре нямаше ли да се вижда гела .
Колко маслен крем ви отнема за направата на такива рози ?Направих 250 гр масло ,500 гр пудра захар и 150 гр крема сирене ами едва ми стигна за розите ... нормално ли е това или нещо бъркам

Благодаря ви ,бъдете здрави !
Виж целия пост
# 506
Светленце, разбирам, че си имала проблеми, но от показаното това не се вижда.
Напротив, много приятно изглежда тортата за момиченцето ти, да ти е живо и здраво, а също и ти така, да го радваш и по-нататък с хубави изненади. Gift Heart

Някога, особено в Щатите, ползваха много „Криско“ (shortening). Продукт с много предимства, пр. бял и носещ на по-висока температура. И...разбира се, противен.
Но с него проблем с цвета няма.
Иначе би могла сигурно да изсипеш известно количество бяла боя в крема, но аз винаги се възпирам от точно това, защото все още помня какъв фондан ми бяха изпратили веднъж. Той едва можеше да се обработва, толкова бяло имаше в него Sad  

Не знам защо не ти се е получило да загладиш повърхността. С една широка шпатула става стъкло!
Можеш да затопляш шпатулата в гореща вода (избърсваш капките) и с топлото да заглаждаш. Пак - в горещо и пак заглаждаш и така. Това, след като вече си заравнила по-грубичко и кремът/тортата е охладена.

Колкото до  крема за рози....говорим за порядъчни количества масло. Anguished Все още се подочуват вопли срещу маслените соц-торти, които бяха едва-едва омазани с масло, а сегашните, в сравнение с онези, са буквално купчина масло с нещо за ядене сред нея. Joy Вярно, сега освен маслен, се ползват и други кремове.

За монтирането на картинка нищичко не знам...другите момиченца да кажат.

Още веднъж, поздрави! Flowers Tulip
Виж целия пост
# 507
В студения влажен ден се вдъхнових да направя торта.Харесах си националната норвежка торта,споделена от swеtla99 по рецепта на nelka.nelka,но не успях да я открия.Малко помощ моля!
Виж целия пост
# 508
В студения влажен ден се вдъхнових да направя торта.Харесах си националната норвежка торта,споделена от swеtla99 по рецепта на nelka.nelka,но не успях да я открия.Малко помощ моля!

Ето рецептата

Националната торта на Норвегия - вариант Нелка
Продукти:
Маслен блат:
100 г чисто масло
100 г захар
4 жълтъка
100 г брашно
3-4 с.л. мляко
бакпулвер
ванилия
Белтъчен блат:
4 белтъка
200 г захар
Пълнеж:
800-900 г ябълки (Грани Смит)
1-2 с.л. захар
60-70 г стафиди
настръгана кора от лимон
канела
330 мл сметана за разбиване (38%)
печени, натрошени бадеми
Приготвяне: Разбий маслото и захарта. Добави 1х1 жълтъците. Прибави брашното и млякото, и бакпулвера и ванилията. Разстели по равно в две тортени форми, дъната на които предварително са облечени с фолио. Разбий белтъците, добави постепенно захарта. Разпредели върху първата смес във формите (поравно).Печи на 175 гр.Ц приблизително 30 мин. Остави да се охлади. От опит знам че фолиото се отделя най-лесно, когато блатовете са добре изстудени, затова ги оставям за известно време в хладилника да се стегнат и след това отстранявам алуминия. Междувременно почистваш и нарязваш ябълките на парченца, добавяш останалите съставки и задушаваш на умерен/слаб огън до поомекване. Без добавка на вода. Котлона от 9 степени слагам на 3 или 4. Разбърквам сравнително често. Гледам ябълките да останат "ал денте", а не да омекнат изцяло. Тъкмо затова предлагам "Грани", защото те не стават на каша както някои други видове .Остави ябълките да се отцедят и изстинат.
Сглобяване: Поставяш единия блат с целувчената страна надолу. Разстели върху него половината разбита сметана. Пръсни малко бадеми, разпредели ябълките, отново бадеми и завърши с останалата част от сметаната.Постави най-отгоре втория блат, с целувчената страна нагоре. Притисни леко за да улегне; целувченият слой неизбежно се напуква, но това не е фатално нито за вида, ното за вкуса на тортата. При сглобяването на тортата ползвам обръча от формата, който след това отстранявам.
Забележка: Правят я пълнена с яйчен /млечен крем и бита сметана, аз си измислих една комбинация с ябълки и ви предлагам нея, а ако вие решите да я направите и изберете примерно ягоди, предполагам че също би станало вкусно.

От личен опит: Застилам формите за печене с хартия, а не с алуминиево фолио. Отлепя се без проблем. За пълнежа с ябълките понякога съм ползвала кафява захар. Когато съм ползвала млечна сметана съм добавяла по малко захар при разбиването ѝ, защото в къщи обичат по-сладки торти. При липса на млечна сметана съм ползвала и сладкарска такава.

Нелка благодаря ти много,ами рожденичката я хареса тортата ,това е най-важното .Пи нас продават vegetables fat spread ,никога не съм купувала дали е подходящ за направата на маслен крем.? heart:Hug
Виж целия пост
# 509
Здравейте! Искам да се посъветвам за една торта, която съм се заканила да направя сама. По принцип бих я поръчала, но пък реших да се пробвам. Отдавна искам да направя нещо по необичайно. Слагам снимка. Ще ми дадете ли идеи за пяната с какво да я направя? Също кремчета, които бихте използвали за този тортичка. И изобщо съвети като за начинаещ. Blush Предварително благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия