Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 922
  • 913
# 510
На мен ми прилича на сметана със стягащ агент,  макар много-много да ме няма по тортите. Ясно, че може да се добави и маскарпоне, и крема сирене, тип филаделфия, понеже ще улесни създаването на пяната като е по-твърдо, но това вече зависи и от сметаната в съответната държава  и ккаъв вид добива като се разбие и тук не се наемам да давам препоръка за България.
Виж целия пост
# 511
Ако тортата е покрита с фондан, сметаната няма да свърши дора работа, защото ще го размекне. Бих заложила на италиански или швейцарски меренг, защото при тях има топлинна обработка на белтъците.
Виж целия пост
# 512
Ако тортата е покрита с фондан, сметаната няма да свърши дора работа, защото ще го размекне. Бих заложила на италиански или швейцарски меренг, защото при тях има топлинна обработка на белтъците.
Ако тортата е покрита с фондан, сметаната няма да свърши добра работа, защото ще го размекне. Бих заложила на италиански или швейцарски меренг, защото при тях има топлинна обработка на белтъците.

Да, абсолютно, но аз представях по-скоро домашно тържество, при което може да доукрасиш преди финала, а не такава, която трябва да пренасяш надалече и да издържи много време в този вид. И предложих така, понеже меренгът ми се струва по-труден от това да разбиеш сметана с или без добавка на маскарпоне, а пък тя пише, че е начинаеща.
Виж целия пост
# 513
Здравейте, искам да украся торта с живи цветя. Мога ли да сложа цветята един ден по-рано? Ще издържат ли да не увяхнат? За една позната е и няма как да ги поставя непосредствено преди вадене то на тортата.
Виж целия пост
# 514
Може ли сполучлива рецепта за такъв тип бисквитки?
Виж целия пост
# 515
Може ли сполучлива рецепта за такъв тип бисквитки?

Темата е за торти Simple Smile
Виж целия пост
# 516
Може ли сполучлива рецепта за такъв тип бисквитки?
аз правя тези
По следната рецепта:200гр меко масло, 200гр захар, едно яйце, есенция по желание, 400грбрашно.Разбивам леко, омесвам, разделям на две топки и в хладилника да стегне.  Пече не повече о 5-7 мин
Виж целия пост
# 517
kroki_kk,
http://fedorcka.blogspot.com/2016/12/Cookies-with-Cookie-Stamp.html?m=1
Виж целия пост
# 518
Здравейте, искам да украся торта с живи цветя. Мога ли да сложа цветята един ден по-рано? Ще издържат ли да не увяхнат? За една позната е и няма как да ги поставя непосредствено преди вадене то на тортата.

Според мен няма да стане. 2-3 часа макс.
Виж целия пост
# 519
Яни, благодарност от предния път. HugHug


Симона, за живите цветя, ако решите, zenata е отговорила правилно.
Друг вариант е да опитате предварително, примерно вземате няколко цветя от типа, който ще ползвате и ги поставяте за денонощие в подобни условия на тези с реалната торта.

Аз с една малко закъсняла торта...

Виж целия пост
# 520
Вариант, при който евентуално цветята може и да издържат, е дръжките да се увият в мокра салфетка или памук, после в алуминиево фолио, за да задържа влагата и накрая в свежо фолио, за да няма алуминият допир с тортата, когато се аранжират върху нея.

Нелка, много сладурска торта Hands V.
Виж целия пост
# 521
Много благодаря момичета 🤗 може би ще пробвам с памук и после добре ще изолирам с фолио и в сламка.
Виж целия пост
# 522
SimonaSV, продават капсули за цветя, различни размери, пълнят се с вода, капачето е силиконово и обхваща добре дръжката на цветето.
https://flora-com.com/produkt/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0 … 1%83%D0%BB%D0%B8/
Виж целия пост
# 523
Още две набързо спретнати  тортички от мен.
И двете не успях да ги снимам в къщи. 😁



Виж целия пост
# 524
Веселушке, благодаря ти много! Gift Heart
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия