Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 202
  • 913
# 105

Рози и листа от фондан, оказа се че боите на слай комерс оцветяват много по добре и по лесно фондан, отколкото айсинг. И турски маслен крем които изпробвах, но не е подходящ за пълнеж, между бисквити въобще не се личи че има крем, е но то беше и на по тънък слой де, и по малко количество, но знам ли . Харесаха ми кремовете от торта магнетен на Йоли, но обаче не смея да ги правя, защото прочетох коментари че на много хора не им се е получило.
Виж целия пост
# 106
За да не съм без хич и да не изчезвам за толкова много време, имах рд тази седмица и моят приятел ми направи торта. 😃 Единият крем е с черен шоколад и банан, т.е. беше, другият с млечен шоколад и ягоди (нямаше в никой магазин, та се наложи да ползва сладко). Беше ми забранено да пипам каквото и да е, сам си е мислил кремове и украси, сам си е бъркал.

Картинките на птички изглеждат може би неугледни, но ги свързваме с много спомени, затова са такива. Иначе предполагам е могъл да вземе и други контури да повтори.

В негова защита следва да кажа, че торти прави веднъж годишно - за моя рд.





Виж целия пост
# 107
sunny-n, виж това клипче. Кремът е маскарпоне, сметана и захар. Според мен ще е бетон. А как ще е на вкус е друг въпрос.
Виж целия пост
# 108
Здравейте,

Боите на слайс комерс съм ползвала само за оцветяване на фондан и останах впечатлена, доста добре оцветяват. Кремове и айсинг не съм пробвала.

Нанди, правила съм такава торта. Правих я с блатове от маслено тесто с бадеми и крем с крема сирене. Мога да кажа, че като цяло не е играчка, разпечатваш си шаблон за цифрата или буквата и няма много играчка. Ако ти трябва рецепта, ще споделя каква ползвах.
Виж целия пост
# 109
Криси, я каква хубава изненада! Heart Eyes
Няма нужда от никакви обяснения и защити, самият факт, че ти е поднесен такъв сюрприз, е вече един скъп подарък. Това нещо на мен никога няма как да ми се случи.  Joy

Честити Рожден Ден, множество хубави пожеланияbouquet

И аз имах повод, но с обратен адрес.
Та и у нас имаше торта:




Виж целия пост
# 110



Кремат от торта магнете на Йоли. Реших да го пробвам, много е вкусен но само че не сложих шоколад и лимон, защото в момента нямах налични в хладилника, мързеше ме в тази жега да ходя до магазина, но пък нямах търпение да го пробвам. Стана ми малко по гъст, защото намалих количеството от продуктите, но май прекалих с брашното, а добавих и нишесте. Използвах течна готварска сметана хопла, супер гъста и плътна   . Досега не бях правил десерти с готварска сметана, и мислех че няма да се получи, но уви то взе че стана много добре. Определено този ще е крема за тортата за рождения ми ден другия месец
Виж целия пост
# 111
chrissy, браво на твоя приятел, много хубав жест и доста добре се е справил! Честит празник и от мен! Flowers Bouquet

Нелка, без думи оставам като видя творенията ти! Парчето е много апетитно, макар че не знам кой и как е имал сърце да да я разреже.
Какъв е кремът?
Виж целия пост
# 112
Нанди, правила съм такава торта. Правих я с блатове от маслено тесто с бадеми и крем с крема сирене. Мога да кажа, че като цяло не е играчка, разпечатваш си шаблон за цифрата или буквата и няма много играчка. Ако ти трябва рецепта, ще споделя каква ползвах.
Може ли рецептата  Hug Hug

Нелка, Нелка, както винаги чудесия. Ама то не само на външен вид, ами и в разрез, прелест просто. Дай повече инфо за блатовете и вкусовете на кремчетата??  Hug Heart Eyes
Виж целия пост
# 113
Ани, заповядай:

300гр брашно
75гр бадемово брашно
75гр пудра захар
200гр студено масло
1 яйце
ванилия
щипка сол

Първо смесвам брашната, захарта, солта и маслото, да стане на трохи, после добавям яйцето и ванилията до получаването на тесто. Прибирам готовото тесто за около час в хладилник. Разточвам тестото върху хартия за печене, изрязвам с шаблон целаната цифра/буква, прибирам във фризер за 10 минути и пека в предварително загрята фурна на 180градуса за 10-12 минути.
Виж целия пост
# 114
Маймунче, Ани, голяма, голяма благодарност, другарчета добрички!  Hug Hug
Сърцето за рязането все е едно и също - моето. Blush

Да обясня малко и за кремчетата  Heart Eyes

Най-набързо казано, тортата е „Опера“.
Но съм чувала да казват, че по нея има много варианти, затова да допълня как е при мен.

Блатът е следният:
Пиша в мл, нали не е сложно да се премерят продуктите в мензурата  Praynig

7 яйца
250 мл захар (или малко по-малко)
250 мл брашно
200 мл бадеми (смлени, но не съвсем на прах) - ок. 130-135г.
3 с. л. разтопено чисто масло
ванилия
175*C, 30 мин.

Мока крем:
10 г нес кафе + 2 с.л. вода ---> на силно кафе
100 г захар
30 г вода
1 яйце + 1 жълтък
200 г чисто масло
Приготвя се швейцарско меренге, към което след това се добавя кафе-екстрактът + ванилия


Ганаш:
300 мл млечна сметана
200 г шоколад

кафе за напояване на блатовете.
-----------

Според рецептата, последното е 125 мл. Аз ползвам поне двойно.
Към масления крем също може да се добави повечеко екстракт, зависи кой как обича.
Самия маслен крем правя с минимално масло; слагам само толкова, че да се стегне кремът.
Яйце+жълтък го тълкувам така, както ми е по-удобно в дадената ситуация.  Flutter Ако имам повече свободни жълтъци, слагам от тях, за сметка на цялото яйце. Слагам по две цели яйца също...абе както дойде. Вода също добавям според случая, понякога правя съвсем без нея.
Подреждането блатове - крем, си има своите правила, според създателя на тортата, но на тези високите неща, които ние събираме, порядъкът минава малко на заден план... Simple Smile

Виж целия пост
# 115
Нелка, напълни ми се устата със слюнка. Може да си опитам да я направя за рождения ми ден през юли. Мноооого обичам кафе Simple Smile
Scrye, много благодаря. От тази доза дали ще излязат 3 платки с 24см диаметър??
Виж целия пост
# 116
Ани, и аз така. Тази ми е особено любима и доста често я правя. Успех и приятни занимания с предстоящото...  Hug
Виж целия пост
# 117
scrye , много благодаря за рецептата Hug



Нелка,прекрасна торта,очите ми останаха в това парченце  Hug

Виж целия пост
# 118
Майсторско изпълнение и на тортата и на снимката на Нелка!
Виж целия пост
# 119
Ани, мисля че ще излязат, аз правих във формата на цифри, но ми остана.
Нелка, забравих да спомена твоето творение, прекрасно както винаги. Запазвам си рецептата и ще пробвам задължително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия