Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 128
  • 913
# 525
SimonaSV, продават капсули за цветя, различни размери, пълнят се с вода, капачето е силиконово и обхваща добре дръжката на цветето.
https://flora-com.com/produkt/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8-%D0%BA%D0 … 1%83%D0%BB%D0%B8/
Много се чудех за такива капсули, но ме достраша да ги слагам за да не по текат в тортата. В крайна сметка оцеляха. Сложих им съвсем малко памук, увих в стреч фолио и после пъхнах в сламка Simple Smile Ето и една снимчица на тортата
Виж целия пост
# 526
Здравейте,
моля за рецепта за крем, с който се работи с руските накрайници за цветя.  Simple Smile
Виж целия пост
# 527
Минавам само да кажа, че си направих експеримент, както предложи nelka Оставих едно от цветята в хладилника за да видя колко ще изкара. Увито е в стреч фолио с 2-3 капки вода и е мушнато в сламка. Тази снимка е от 5тия ден. Доволна съм от резултата Simple Smile
Виж целия пост
# 528
Симона, много хубава новина. И полезна информация за някой друг, който също търси решение на проблема.
Благодаря, че сподели! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 529
Здравейте,
моля за рецепта за крем, с който се работи с руските накрайници за цветя.  Simple Smile
Е хайде, никой ли няма да отговори?! Четох, четох, не намирам информация. Маслен крем ли трябва да е, белтъчен...и още веднъж моля за рецепта.
Виж целия пост
# 530
И маслен крем, и варен белтъчен може да се ползват с тези накрайници. Не се включвам, тъй като никога не съм правила този тип цветя.
Виж целия пост
# 531
Симона, много хубава новина. И полезна информация за някой друг, който също търси решение на проблема.
Благодаря, че сподели! Flowers Hibiscus
Да, реших, че може да е полезно и за някой друг 🤗 Между другото това се оказа много трайно цвете. Бях купила в повече и още стой свежо във вазата. Вече 10 дни 😳

Shadow13, със сигурност ти трябва по-плътен/гъст крем за да се оформят отделните елементи на цветята.
Аз съм ползвала накрайниците само с шоколадов ганаш, обаче беше голяма мъка. Ако е прекалено стегнал кремът, накрайниците ми се вадеха от поша. Ако е по-мек, цветята не ставаха с хубава форма. Ако имаш преходник може би ще се получи добре.
Виж целия пост
# 532
За оползотворяване на едни круши направих домашна торта и си казах, че не е учтиво само да ви чета, а да не пиша 😃. Идеята за комбинацията от продукти заимствах от една френска рецепта.

Получи се торта с 6 слоя - шоколадова и бадемова платка, крем с фъстъчено масло, слой от круши, ганаш м/у слоевете и завърших и измазах с нутела, че ми свърши ганашът и продуктите за него. 😃








Ще ме извините за "домашния" вид - всички твърдят, че нещата, които правя са вкусни, но каквото и да направя, никога не е красиво...

Все пак реших, че ще включа, да не е само воайорстване 😃.
Виж целия пост
# 533
Разкошни творения показвате!

Бих искала да помоля за по-обикновена рецепта за торта или сладкиш, която ще е за колежките по повод предстоящия ми рожден ден. В по-голямата си част са добри в сладкарството и ми се ще да ги изненадам с нещо ново.  Ще съм изключително благодарна за съвети и предложения!
Лек ден!
Виж целия пост
# 534
Разкошни творения показвате!

Бих искала да помоля за по-обикновена рецепта за торта или сладкиш, която ще е за колежките по повод предстоящия ми рожден ден. В по-голямата си част са добри в сладкарството и ми се ще да ги изненадам с нещо ново.  Ще съм изключително благодарна за съвети и предложения!
Лек ден!

Ако искаш погледни този Чийз пудинг тарт със сметана. Правих го за рождения ми ден и всички много харесаха карамеления му вкус. Само че, имай пред вид, че се получава малък сладкиш за 6-8 порции. Ако ти трябват повече, се налага да се увеличи дозировката и да се направи в по-голяма форма.
Виж целия пост
# 535
Разкошни творения показвате!

Бих искала да помоля за по-обикновена рецепта за торта или сладкиш, която ще е за колежките по повод предстоящия ми рожден ден. В по-голямата си част са добри в сладкарството и ми се ще да ги изненадам с нещо ново.  Ще съм изключително благодарна за съвети и предложения!
Лек ден!

Ето това за мен е прекрасна на вкус торта - бисквитки, маскарпоне, нутела.... Друго не ми трябва!

https://m.bg-mamma.com/?topic=329366

В темата не излизат вече картинките, защото е стара, за снимка, трябва в гугъл да напишеш "торта василия" и излизат. Много е вкусна, бърза, винаги става, няма рискови моменти и ако се използват качествени продукти, е супер!

Много икономичен и е този сладкиш на Лабрекс, и много харесван където съм го правила. Може да го оформиш с плодове отгоре, ако живееш в чужбина, тук много често като кажат "торта за рд", нямат предвид точно торта,. а такъв тип сладкиши.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg7586948#msg7586948

Кäse Kuchen Фантазия го е писала Лабрексчето, понеже на тел нещо не ме препраща май към правилния пост, а само към страницата. Аз лично го предпочитам без плодове вътре, опитвала съм с компотени плодове, също и с 2 вида пресни, но моите предпочитания са за чист кухен, а пък отгоре и с шоколад съм заливала, и плодове съм добавяла, и разбита сметана...
Виж целия пост
# 536
Разкошни творения показвате!

Бих искала да помоля за по-обикновена рецепта за торта или сладкиш, която ще е за колежките по повод предстоящия ми рожден ден. В по-голямата си част са добри в сладкарството и ми се ще да ги изненадам с нещо ново.  Ще съм изключително благодарна за съвети и предложения!
Лек ден!

Ако искаш погледни този Чийз пудинг тарт със сметана. Правих го за рождения ми ден и всички много харесаха карамеления му вкус. Само че, имай пред вид, че се получава малък сладкиш за 6-8 порции. Ако ти трябват повече, се налага да се увеличи дозировката и да се направи в по-голяма форма.


Норвежката торта на Нелка .Стана ми любима
Виж целия пост
# 537
шоколадче може ли рецептата за тортата, на първа страница.
Виж целия пост
# 538
Рецепта няма-каквото имаш вкъщи общо взето-бисквитки,напоени с топло мляко.Крема е извара или заквасена сметана+малко сладкарска+маскарпоне и върху крема плодово желе-ягоди(череши,боровинки),пасирани+захар и желатин-като за сладко.Отгоре заливка с кувертюр+сметана и украсено с мента и плодове:)
Виж целия пост
# 539
Здравейте, 🤗
Бихте ли ми препоръчали ванилова есенция? От тези които са на прах не уцелвам хубави, винаги остава един леко странен вкус или пък изобщо не се усеща.
Благодаря ви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия