Камък за пица

  • 6 747
  • 34
Може ли някой да ме светне как се ползва това чудо. Пробвах 3-4 пъти и всеки път е пълен провал.
Основният проблем е как да загребеш вече гарнираното тесто от масата с лопатката че после и да го прехвърлиш на вече загрятия камък без да се разпадне заготовката. Имам 2 камъка но на тях трябва да направя 5 пици за 5 човека. Отделно че докато се пече се разтича по камъка и после трудно се отлепва пицата. И върху тоя омазан камък трябва да сложиш следващата пица, да я опечеш и да я отлепиш.
Предполагам има някаква техника ама не мога да я уцеля.
Имаме пещ за пици и там доста съм се учила как да загребвам тестото и да го мятам в пещта. Е  не се научих и накрая започнах да правя всяка отделна пица на хартия за печене. Така много по лесно се  загребва с лопатата
Виж целия пост
# 1
използвай артия за печене  hahaha
тестото в/у хартията, киприш го отгоре с каквото си искаш, после лопатката пъхваш под хартията с пицата и след това слагаш в/у предварително горещия камък
Виж целия пост
# 2
именно - друг начин не виждам. Но в пицариите не ползват хартия, а меткат направо в пещта. Явно има начин да се прави без хартия
Виж целия пост
# 3
именно - друг начин не виждам. Но в пицариите не ползват хартия, а меткат направо в пещта. Явно има начин да се прави без хартия

да, ама пещта има по-голяма площ и не трябва толкова да се целиш  Wink
Виж целия пост
# 4
Насипваш царевично брашно върху плоска метална чиния (специално си я изрязахме от Стара тава), отгоре разточваш, гарнираш, и благодарение на царевичното брашно , което е на миниатюрни топченца, супер лесно се "изхлузва" блата върху плочата
Виж целия пост
# 5
Насипваш царевично брашно върху плоска метална чиния (специално си я изрязахме от Стара тава), отгоре разточваш, гарнираш, и благодарение на царевичното брашно , което е на миниатюрни топченца, супер лесно се "изхлузва" блата върху плочата

ще се пробва
Виж целия пост
# 6
с царевичното брашно няма как да спреш разтичането. аз го разбирам , че изтича гарнираното от пицата. за това ти казах
да използваш хартията. аз също я използвам и не е проблем нито качването на пицата в/у лопатката, нито поставянето в/у камъка. ако нещо изтече то остава в/у хартията.
в пицариите не използват хартия, но не използват и цар.брашно. там не обръщат внимание, че нещо е потекло по камъка. в края на раб.време може и да го изстържат, а може и веднъж седмично/месечно да го правят. дреме им. ако не ти прави впечатление загорялото по камъка спокойно може да не използваш хартия.  Laughing
Виж целия пост
# 7
Разтичането е в следвие на грешно гарниран блат. След 2-3 опита макс би станало ясно, че прекаляваш с нещо, или със соса, или с продуктите отгоре.
Виж целия пост
# 8
Разтичането е в следвие на грешно гарниран блат. След 2-3 опита макс би станало ясно, че прекаляваш с нещо, или със соса, или с продуктите отгоре.

Сигурно прекалявам със сиренето щото то тече. И всичко разпределям до ръба, а в пицариите май оставят разстояние поне 2 см до ръба.

ако не ти прави впечатление загорялото по камъка спокойно може да не използваш хартия.  Laughing[/color]

не ми дразни окото - ще си го измия. Проблемът е че следващата пица залепва за разтеклото се. Знам, че с хартия ще стане, но ме интересуваше как става БЕЗ хартия - щото явно става щом по пицариите го правят. Сигурна съм че има трик как да гребнеш пицата с лопатата без да се съсипе
Виж целия пост
# 9


Сигурно прекалявам със сиренето щото то тече. И всичко разпределям до ръба

Оо , да, голяма грешка. Краищата леко надигнати и нищо по тях, евентуално малко близнати със соса
Виж целия пост
# 10
А от къде да си купя такъв камък за пица и става ли за вградена фурна Горение ?
Виж целия пост
# 11
А от къде да си купя такъв камък за пица и става ли за вградена фурна Горение ?
от магазина  Laughing
питаш чичкото и ще видиш къде, какво се предлага.
вземи размерите на фурната и по тях търсиш камъка
Виж целия пост
# 12
Благодаря за конкретния отговор   Naughty Wink Grinning
Аз и сама се сетих за "чичкото", но питах за физически магазин. Пък и очаквах мнение от някой, който вече е купил камък.
Виж целия пост
# 13
аз съм си купил. от Германия.
със сигурност и тук ги има.
Виж целия пост
# 14
Аз камък нямам, но имам плоча за барбекю , която ползвам и във фурната (но лятото правим пиците на барбекюто).
Просто си намери някаква чугунена плоча, идеални са за пици във фурна! Simple Smile Печем ги около 5 Мин
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия