Идеи за предястие

  • 2 581
  • 34
# 15
Благодаря! Не съм виждала досега, но според гугъл има в големите магазини, та утре ще потърся. И определено ще го пробвам за закваска следващия път като правя кисело мляко. Simple Smile

Това мляко обаче също има сметана в него... наистина ли става за снежанка и катък? Пише че има "само" 5% мазнини, а аз съм пробвала с "гръцко" мляко с 10% и снежанката можеше да се яде само с лъжица от купичка.
Виж целия пост
# 16
Това с 0% няма, аз него купувам. Направи дупка, т.е. изяж или махни малко и за един ден в хладилника ще се изтече каквото има. Simple Smile Но е хубаво на вкус и със сигурност ще ти трябва много по-малко от с нормално кисело мляко. А и не знам при вас как е, но аз тукашния йогурт без захар хич не го харесвам, липсва ми киселата жилка. Това е хубаво според мен.
Виж целия пост
# 17
А защо ще правиш "Снежанка", след като не харесват чесън?
Виж целия пост
# 18
Не съм казала че не харесват чесън... а че не знам дали няма нещо което не харесват. Чесънът беше само пример. Много хора не харесват чесън, други като мен го слагат във всичко. Познавам и хора които не ядат патладжани или тиквички или варени моркови...
Виж целия пост
# 19
тип снежанка спокойно може да се направи и без чесън /аз така я правя заради децата/.
за млякото - нищо че има сметана, даже още по-добре. не се мятай на нискомаслени продукти, не са добре. гледай да не повтаряш и продукти /например катък с печени чушки и салата от печени чушки, твърде  много млечни салати и т.н./.
и не прекалявай с количествата. според мен са ти много млечните салати, че и тежки /руска, снежанка, катък, тиквички със сос, яйчената евентуално.../.
Виж целия пост
# 20
Предлагам ти една рецепта за Лучен хляб, а като допълнение към него този
Домашен пастет от пилешки дробчета - нещо по-различно.
Виж целия пост
# 21
Нищо им няма на нискомаслените продукти, за едно са по-добри, за друго - по-малко полезни, но като гледам менюто точно мазнини няма да липсват, хич. Simple Smile Просто за мен конкретното кисело мляко с 0% е по-добро от това с 5%. Редовен потребител съм им от поне 3 години, затова го твърдя. И е горе-долу еднаква гъстотата, на практика няма нужда от цедене.
Виж целия пост
# 22
Нищо им няма на нискомаслените продукти, за едно са по-добри, за друго - по-малко полезни, но като гледам менюто точно мазнини няма да липсват, хич. Simple Smile Просто за мен конкретното кисело мляко с 0% е по-добро от това с 5%. Редовен потребител съм им от поне 3 години, затова го твърдя. И е горе-долу еднаква гъстотата, на практика няма нужда от цедене.

има им, но да не спамим темата. как ще има нужда от цедене, като е бъкано кой знае с какво. но те хората и кока кола 0 пият, та какво се учудвам....
все е свободен да постъпва както намери за добре.
Виж целия пост
# 23
 Има си етикети за целта, за разлика от Данон и подобни, които направиха уж гръцки йогурт, но е нещо съвсем различно, точно в 0% си е само мляко и жива закваска, просто млякото есе обезмаслено. В пълномаслените им има и сметана. В момента имам в хладилника, та мога да прочета със сигурност. Wink Знам какво пише из интернет, но специално съм се интересувала и има ли нАучна основа, отговорът е не точно и не за всичко. Но не това е въпросът, а че на конкретната марка това е най-добрият вариант, а най-вероятно и доста по-подходящ от местния йогурт, колкото ии да го цедиш.
Виж целия пост
# 24
Мисля да пробвам да направя руска, снежанка, яйчена салата,

немската е много по-хубава, има ли смисъл да я предлагаш? newsm78

аз снежанка в Де правя с Quark 20% не цедя нищо. краставицата пуска достатъчно вода после.
може и с magerquark, аз понякога ги смесвам двете.
ама знаеш тцатцики има навсякъде, някои хора сравняват и ми обясняват как това или онова липсвало Twisted Evil

катъкът го правя с Quark и Frischkäse или Quark и Schmand. чушки купувам от дългите (в момента ги има от Мароко) и ги пека директно на стъклокерамичния плот. не ги мариновам, така ги слагам.
Виж целия пост
# 25
Благодаря ви!! Толкова много идеи и съвети... Hug

Млякото 0% наистина е страхотно!! Купих си днес и веднага си направих пробно снежанка. Получи се чудесно, определено не е нужно допълнително цедене. Simple Smile

За млечните заместители не се бях замисляла... Ползвам ги за торти и сладкиши, но в салата ми се струва че ще стане тежко... Ще пробвам обаче някой път.

Не харесвам тукашната яйчена и цацики, но наистина не е зле да се замисля за такива сравнения когато съкращавам списъка. Яйчената така или иначе вече отпадна защото е твърде тежка.

Дълги чушки почти винаги има в Пени и то обикновено унгарски и много вкусни. Ако няма там, в турските магазини има. Редовно си купувам за пълнене със сирене или ориз. Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Моята мащеха е германка и най-много харесва пълнените яйца-твърдо сварени,режа ги на две половини,изваждам жълтъците ,докато са топли ,разбивам ги с краве масло ,посолявам.
Шприцовам жълтъка в белтъците да се получи нещо като роза.Поръсвам с малко червен пипер.

И рулцата по чешки-с шунка и руска салата.

Тя пък прави предястие -кръгчета домати и върху всяко кръгче по една топка сирене моцарела.Поръсено с малко  риган.
Виж целия пост
# 27
салата с оцет и зехтин ако ще е то да са печени червени чушки, червен лук на кръгчета, магданоз, ябълки, черни маслини и сол. оцета балсамико. това го преглъщат.
чушки бюрек обичат.
но нашата великденска зелена салата с ракийка преди ядене може да ги хврли в чуденка.
Салатата я ядат след ядене.
Виж целия пост
# 28

Салатата я ядат след ядене.

 newsm78
не всички. обикновено я сервират с яденето, ако е Beilagesalat.
иначе има и салата за наяждане  Wink

до сега никога не са ми сервирали салата след ядене, освен, ако не е плодова... Whistling
Виж целия пост
# 29
Всеки раб. ден вече 18 години подред обядвам с колеги и да, взимат си салатата към яденето и си я изяждат накрая с хлебчето, освен ако не са изяли хлебчето с яденето. Но салатата ако е в отделна чиния се яде накрая. Освен наистина ако не е към яденето като гарнитура в една чиния.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия