Суши

  • 42 123
  • 111
# 45
Сушито на Sissy изглежда страхотно и изключително професионално направено!!! Поздравления! Аз само се каня, защото съм му любителка, но все не мога да събера смелост да се пробвам да го направя в домашни условия. Просто ми се струва много пипкава работа. Иначе с подходящите продукти би трябвало да стане.
Някой питаше дали може да се направи с пушена с!омга - може!!! И става страхотно! Тя е изключително подходяща точно за суши и това е един от най-популярните видове суши. Обикновено се прави в съчетание с резенче авокадо. Другото много популярно суши е с риба тон (от консерва или прясна като двете са с абсолютно различен вкус). Може и вегетарианско суши - с резенче прясна краставица и сурова тиквичка). Прави се суши и с пилешко месо. Варианти има много! Соевият сос обаче е задължителен! Успех на експериментиращите и приятен апетит!  Peace
Виж целия пост
# 46
След като не намерих ориз за суши, а исках да опитам все пак аджаба какво е това суши и го направих с българкски ориз, съм направила ОГРОМНА грешка , така ли ? Не предлагаш ли да отида до Япония да си купя оригинално суши? Защото то така или иначе това, което бих направила ЕСТЕСТВЕНО- няма да има нищо общо с оригиналното суши. Най-малкото защото сурова риба - не ям. Пък ако те дразни моето суши, нямам нищо против да ми пратиш оригинални продукти за суши. hahaha
Да не мислиш, че повечето български рецепти са оригинални извън България. Айде стига де...

Джема, не zнам zащо толкова се впрегна на Вероника, но момичето ти дава препоръки с най добри чуства. И аz бих ти каzала, намери си истински суши ориz и оцет и пробвай пак, след като един път ти е харесало. Тогава ще се влЮбиш в сушито...
Виж целия пост
# 47
След като не намерих ориз за суши, а исках да опитам все пак аджаба какво е това суши и го направих с българкски ориз, съм направила ОГРОМНА грешка , така ли ? Не предлагаш ли да отида до Япония да си купя оригинално суши? Защото то така или иначе това, което бих направила ЕСТЕСТВЕНО- няма да има нищо общо с оригиналното суши. Най-малкото защото сурова риба - не ям. Пък ако те дразни моето суши, нямам нищо против да ми пратиш оригинални продукти за суши. hahaha
Да не мислиш, че повечето български рецепти са оригинални извън България. Айде стига де...

Джема, не zнам zащо толкова се впрегна на Вероника, но момичето ти дава препоръки с най добри чуства. И аz бих ти каzала, намери си истински суши ориz и оцет и пробвай пак, след като един път ти е харесало. Тогава ще се влЮбиш в сушито...

Оцетът си беше оригинален. Вече съм писала, че само ориз не намерих.
Виж целия пост
# 48
Mili46,благодаря ти за комплиментите относно моето творение.Както вече споменах в нашето семейство поне1-2 пъти седмично се яде суши и смея да твърдя,че вече съм му намерила цаката,както на ориза така и на навиването и всичко останало.

Не знам защо така реагирате като Виктория,само споделя мнение.Аз също като нея мисля,че японския суши ориз просто не може и да се сравнява с всякакъв друг ориз.Може и да стане на вид,но на вкус не е същото.Това се отнася и за оцета.

.......Какво е това уасами?

Ерика,по-напред в темата съм дала снимка на Уасабито.То се слага в соевия сос и се топи сушито и се яде.
Лично аз ако няма уасаби,не ми се ослажда толкоз сушито,точно и за това питах дали го има в България.
Казаха ми момичетата,че го има,но много скъпичко там.Тук е мнооого по-евтино и като си ходим живот и здраве,че си занеса поне 2 тубички.

Хайде поздрави на всички и не спорете излишно за глупости  Hug
Виж целия пост
# 49
Здравейте! Grinning
Не се карайте- аз си купих японски ориз за суши, но е скъп за честа употреба- 500гр. са близо 9 лв., като сложиш и другите продукти излиза, че е по- рентабилно да отскоча до р-нт Тамбукту и да си поръчам сушито Laughing.
Ето и моето първо суши и пълен размер на фотото
Хубаво стана, само че прекарих с оцета Confused, но за следващия път ще знам.
Виж целия пост
# 50
Катюша,поздравления.Като за първи път си се справила.  bouquet  Как така си прекалила с ориза?Как направи пропорциите и какъв оцет използва?

Момичета,а вие как увивате сушито?Нали знаете че се увива ето така,на такава бамбукова подложка и става страшно лесно:

А иначе суши с хайвер се прави ето така и се казва Калифорния рол:
На два пласта се прави т.е след водораслото пак се слага ориз и след това се овалва в хайвер.
Виж целия пост
# 51
Ето още малко интересно за видовете суши. Grinning
Виж целия пост
# 52
Аз искам Катюша да ме покани на гости.  eat

Виж целия пост
# 53
Аз искам Катюша да ме покани на гости.  eat



Заповядай Hug! Само се обади предварително за да мога да го направя   chef.
Виж целия пост
# 54
Да се похваля с нещо много нетрадиционно за мен, но се оказа, че е много вкусно. И макар да го приготвих не с кори "Нори", а с листа от водорасли Хай-дай (морско зеле), мисля, че вкуса сигурно е аналогичен, защото прочетох, че Нори се правят точно от тези водорасли. Рецептата за ориза е на Наталина. Плънката ми е скумрия, маринована в соев сос и краставица:



Тук рулцата са нарязани:



Отблизо:

Виж целия пост
# 55
Много са апетитни, браво.
Виж целия пост
# 56
И аз си купих продукти за суши, но водораслите ми се виждат доста сухи и сякаш ще се начупят, когато започна да ги навивам. Трябва ли предварително да се киснат във вода например? newsm78
Виж целия пост
# 57
И аз си купих продукти за суши, но водораслите ми се виждат доста сухи и сякаш ще се начупят, когато започна да ги навивам. Трябва ли предварително да се киснат във вода например? newsm78

Не, омекват от ориза.
Виж целия пост
# 58
Какво слагате като плънка, за да стане по-шарено? Аз съм слагала краставичка, сьомга, маслини, червено цвекло, рулца от раци, обаче не ми е достатъчно цветно.
Виж целия пост
# 59
http://www.teilor.snimka.bg/album.php?album_id=259909   

Eто идеи за различни видове суши,повечето съм ги правила,но тогава нямах фото,затова снимките са от книгата.Целия албум е за сушито...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия