Ninja CREAMi някой има ли тази машина?

  • 453
  • 12
Здравейте, питам се, има ли хора тук, които си приготвят домашен сладолед с Ninja CREAMi?
Поръчах я и имам две седмици доставка, проучвам за български рецепти и продукти, които мога да използвам за различни видове сладолед?
Виж целия пост
# 1
Здравейте, питам се, има ли хора тук, които си приготвят домашен сладолед с Ninja CREAMi?
Поръчах я и имам две седмици доставка, проучвам за български рецепти и продукти, които мога да използвам за различни видове сладолед?
Това е в списъка ми. Но все още не съм си я взела. Колежката ми си взе и прави по рецептите в книжката .
Виж целия пост
# 2
Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.
Виж целия пост
# 3
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?
Виж целия пост
# 4
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?

Да, машината реално разбива вече замразена смес.
Виж целия пост
# 5
Как е? Предварително ли се замразяват продуктите?
Има клипче в сайта на Ninja можете да го изгледате и да добиете представа как действа машинката .
Виж целия пост
# 6
Да, вече повече от година си правя почти ежедневно сладолед. Не правя обаче класически сладолед, а разни мои си измишльотини с повече протеин и с малко калории. Ако мога да помогна за нещо конкретно, насреща съм.

Можете ли да споделите някоя рецепта Simple Smile ?
Точно такива измишльотини търся с повече протеин и малко въглехидрати Grinning Точно с тази цел съм я взел и ще се радвам на по-голям набор от рецепти. Нямам вече търпение за моята машина да пристигне. Купих контейнери в повече и те пристигнаха по-бързо от машината, замразих вече няколко 'бъркоча' и нямам търпение да я изпробвам Simple Smile
Всеки съвет би бил полезен на този етап!
Виж целия пост
# 7
Ох, все се каня да започна да записвам рецептите и така и не съм го направила. В моите сладоледи винаги има някакво ядково мляко, протеин на прах, подсладител - обикновено еритритол, а също и гума гуар или ксантанова гума за сгъстяване и по-добра консистенция, мъничко сол също. Оттам - нататък импровизирам според това какво имам под ръка. Понякога слагам протеинов шейк. Друг път протеинов пудинг - 30 - 40 грама. Една - две лъжици котидж или кремообразна извара.

Скоро си взех инулин и започнах да добавям 5 грама от него, но още не мога да преценя какво точно се променя.

Добавяла съм и плодове, но, честно казано, не ми допада сладоледа с тях - сякаш става по-воднист и не толкова кремообразен.

В сладоледа вчера сложих:
120 мл. ядково мляко
35 гр. протеинов пудинг с вкус на карамел
15 гр. протеин с вкус на мока
25 гр. котидж сирене
На око сложих еритритол, ксантанова гума, инулин и щипка сол.
Виж целия пост
# 8
Между този модел и машина със замразяване на купата, например Cuisinart ICE-70C, коя дава по-добри резултати? Става дума най-вече за класически сладолед, но може и джелато или сорбет. Някой има ли впечатления от двете?
Виж целия пост
# 9
Полезно видео по темата:

Виж целия пост
# 10
Полезно видео по темата:



Гледал съм го, и наистина е добра отправна точка.
Чакам малината да пристигне всеки момент и нямам търпение


С какви плодове сте пробвали?
Ох, все се каня да започна да записвам рецептите и така и не съм го направила. В моите сладоледи винаги има някакво ядково мляко, протеин на прах, подсладител - обикновено еритритол, а също и гума гуар или ксантанова гума за сгъстяване и по-добра консистенция, мъничко сол също. Оттам - нататък импровизирам според това какво имам под ръка. Понякога слагам протеинов шейк. Друг път протеинов пудинг - 30 - 40 грама. Една - две лъжици котидж или кремообразна извара.

Скоро си взех инулин и започнах да добавям 5 грама от него, но още не мога да преценя какво точно се променя.

Добавяла съм и плодове, но, честно казано, не ми допада сладоледа с тях - сякаш става по-воднист и не толкова кремообразен.

В сладоледа вчера сложих:
120 мл. ядково мляко
35 гр. протеинов пудинг с вкус на карамел
15 гр. протеин с вкус на мока
25 гр. котидж сирене
На око сложих еритритол, ксантанова гума, инулин и щипка сол.
Виж целия пост
# 11
С какви плодове сте пробвали?
Тъй като експериментирах през зимата - тези, които се продават обичайно:
- замразени горски плодове.
- замразени ягоди.
- замразени вишни.

Мисля, че сладоледът се получи добре, когато пробвах веднъж с домашно замразени смокини. Явно е нужна повече захарност и плътност на плода за добра консистенция.

Харесвам банани, но не и в сладолед. Почти съм сигурна, че ще се получи, но не съм тествала.

Сега съм си взела компота от ананас без захар, препоръчан в клипа, и ще пробвам и с него.
Виж целия пост
# 12
Между този модел и машина със замразяване на купата, например Cuisinart ICE-70C, коя дава по-добри резултати? Става дума най-вече за класически сладолед, но може и джелато или сорбет. Някой има ли впечатления от двете?

И двете могат да дадат много приличен резултат ако се сложат правилните продукти, замразени са на достатъчно ниска температура за достатъчно дълго време. Яла съм вкусотии и от двата уреда.

Ако искаш резултат, който да се доближава до професионалния сладолед и сорбет, които са с много въздух, който се впръсква докато се бъркат е по-удачно да си вземеш машина с компресор, която замразява сама. На Cuisinart моделът е ICE-100. За да получиш добър резултат в ICE-70, купата трябва да се замрази на поне минус 23°С и за поне 22 часа. -23°С до -26°С е оптималната температура, при която не се образуват големи кристали лед. Моят фризер няма толкова ниски температури и след половин час, сорбетът беше все още течен. Важно е да имаш голям фризер, в който купата да се побира и да сваля под -23°С. Ако нямаш такъв, покупката е безсмислена. Приятелка беше ми го дала едно лято и се оказа, че у нас едвам се побира във фризера купата и сладоледът не става като този, който тя прави. Thermomix ми правеше 10 пъти по-хубави и въздушни сорбети, защото ги разбива на висока скорост и накрая се слага пеперудата за 30 сек и влиза много въздух. Също продуктите трябва да са добре изстудени и/или замразени ако искаш хубав резултат. В ICE-100 направо ги мяташ изстудени и не търсиш място за купа във фризера. Италианският сладолед и в двата уреда няма да стане точно като професионален, защото вкарват до 11% въздух, а в професионалния влиза 20-40%, но с хубава рецепта ще имаш вкусен резултат. Същото със сорбет. 

С високоскоростен блендер от тип Vitamix се постига подобен резултат. С готвещ блендер от тип Thermomix е даже още по-въздушен с пеперудата. Ако имаш нещо такова, пробвай да замразиш каната 2 часа и продуктите 22ч и да направиш сладоледа вътре!

Въпросните Ninja са ужасно шумни. Всичките модели, без изключение.

Cuisinart заемат много място на плота и турбината (с компресор) е много тежка, така че му трябва място на плота.

Често правя замразени банани с един белтък и ванилия. Добавям какао понякога. Много добре се получава, но трябва да са леко презрели.

Успешно и вкусно лято на всички пожелавам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия