Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бал в България или в чужбина

  • 402
  • 6
Здравейте на всички,
Ако темата ми не е за тук може да я изтриете.
И такааа, аз съм момиче на 18 години и от 1 година и 2 месеца не живея в България. Та въпросът ми е има ли смисъл да празнувам бала си, който е догодина, със старият ми клас в България? Доколкото съм запозната, тук няма балове (Франция), или поне не са такива като в България, а както знаете бал се прави веднъж в живота. Благодаря предварително, на всички, за (евентуалните) отговорите! 🤗
Виж целия пост
# 1
Според мен няма смисъл. Във Франция няма балове, а ти нали завършваш там.
Виж целия пост
# 2
Има смисъл разбира се.Била си с този клас повечето време от гимназията, не е като да си се преместила в 9ти клас.
За едно година няма да те забравят и много ще се радват да се присъединиш.
Бала макар и комерсиален, пресилен и скъпоструващ е щастлив миг веднъж в живота, който някак за последно те кара да се чувстваш свободен, малък и безгрижен.После вече се скапваш от отговорности, крайни срокове за какво ли не и житейски проблеми.
Наслади му се по български Hug
Виж целия пост
# 3
Ако имаш възможност, защо не? За мен има смисъл. Забавлявай си, виж се с приятелите ти.
Виж целия пост
# 4
Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 5
Дали има смисъл решаваш ти. След като питаш значи ти се иска да отидеш. Аз съм завършила гимназия в България и съм имала бал там и това е едно от най-стресиралите ме събития в живота ми. Другото е сватбата във Франция, хаха.

Не зная доколко е разумно да пътуваш до България в период, в който ще се подготвяш за матури във Франция и по принцип ще трябва да ходиш на училище, защото май месец е учебен във Франция и юни също и точно тогава са изпитите за матура. Дори балът ти да е в събота или неделя ще трябва да пътуваш още в четвъртък или петък за Бг и да се върнеш в понеделник, може би. Ако във Франция живееш далече от парижките летища и в България балът ти е в отдалечен град става дълга и широка. Ако е около 1 или 8ми май във Франция има почивен ден, но те май бяха в края на май. Моят беше около 24 май. Тази година има среща на моя випуск, защото се навършват 30г от завършването и аз няма да ида, както не отидох на 5, 10, 15, 20 и 25 годишнината.

Отсега се замисли за самолетен билет и допълнителен куфар, защото в нискобюджетните полети от Бове не можеш да вкараш много течности като лосиони, парфюми. Ако ще носиш дрехите от тук трябва да предвидиш парочистачка, та да не са намачкани.

Тук също правят балове в гимназиите, при това всяка година на някои места и баловете по модел на американските пром навлизат в употреба, но без да достигат балканската цигания. Дъщеря ми преди 2 седмици ходи на бал с класа си. Тя е в първата година на гимназията (2ра тук, догодина ще е в 1ва и после терминал). Купувахме рокля, обувки, слагах е гел-лак на крака, рисунки с къна. Удължавахме нокти, изправяхме коси, прически, грим, скубане. Чак на мене ми се изправи косата. Треперехме от ужас с баща и докато се прибере в 1 през нощта, с къса рокля, без яке в студа. Отказа баща и да иде да я прибере. Синът ще е в терминал догодина и в неговата гимназия нямат балове, а и той не си харесва особено съученичките.

Ако все пак не успееш да отидеш може да се прибереш за един уикенд и да събереш класа си у вас. Моя съученичка, която учеше в чужбина така направи. Имаше ядене, пиене и даже диджей с по-хубав музика отколкото на самия бал. Понеже бяхме само нашия клас, а не целия випуск и бяхме без дами и кавалери се видяхме на спокойствие. Успех и радост ти желая. И да ни пуснеш снимки.
Виж целия пост
# 6
Абсолютно не. Отиди на пътешествие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия