Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ясла стара загора

  • 515
  • 2
Добър ден, намерих по стари теми по въпроса с яслите. Та искам да питам за частни ясли в Стара Загора. Имам дете на 1 година и 8 месеца и искам да я запиша на ясла, но имам проблем с храната, желая аз да я осигурявам. Имате ли мнение къде има такива ясли из града в които може да се случи това?
Виж целия пост
# 1
Здравейте,

Виждам, че не е писано по темата за Ясли в Стара Загора от доста време, а смятам, че избора на ясла е доста важен момент за всеки млад родител.

Нашата дъщеричка е още малка - на годинка и месец, но вече от няколко месеца се информираме относно яслите в Стара Загора.

Ето до какви заключения стигнахме:

Първо от голямо значение са критериите на родителите и типа възпитание, което са възприели. За едни родители една храна може да бъде прекрасна, докато за други непростимо престъпление към малкия наследник. Нашият списък с критерии включва:

    -
качествена храна, която да изключва пакетирани стоки, съдържащи синтетични добавки, оцветители, овкусители, подобрители и хидрогенизирани мазнини. Най-добре е да се готви на място (а не да бъде кетъринг) и да включва много плодове.
- активно възпитание на малките деца, което да изключва часове пред телевизор или игра с твърде стимулиращи играчки.
- време за игра извън сградата на яслата през всички сезони.
- внимателно и грижовно включване на детето в ясленската среда.
- локация сред природата.
- съобразяване с развитието на детето и стимулиране на уменията.[/list]

Разгледахме и частни и държавни ясли в Стара Загора.
Следното открихме за частните:

"Академия Бобче Топче", освен с впечатляващи по размерите си такси може да се похвали с малко друго. Да, сайта е впечатляващ и персонала изключително любезен. Насреща обаче родителите получават възпитани чрез супер интерактивни и свръх-стимулиращи играчки деца, които не излизат на въздух. До колкото знаем и храната не е възхитителна.

Частна ясла "Ян Бибиян" изглежда не се отличава с нищо спрямо държавните, освен по-голямата такса. Менюто, което е публикувано в сайта е под всякаква критика. Доколкото разбрахме предлагат възможността да се изключи храната от месечната такса и родителите сами да я предоставят. Друг е въпроса, когато вашето малко и любопитно дете види останалите деца да хапват нещо как и дали ще бъде спряно да опита.

Монтесори центъра, който не предлага целодневни грижи изглежда сравнително добре, но това, че децата играят с дървени играчки, не означава, че биват възпитавани по метода Монтесори. Това определено не е линцензирано по метода Монтесори детско заведение. Също няма как да предостави на работещите родители целодневни грижи.

Валдорфската ясла и детска градина "Слънчогледите" се котира доста добре измежду алтернативните родители. Храната е горе-долу хубава, като не се готви на място и се предлагат доста плодове. Групите са малки и донякъде се предлага индивидуално отношение към децата, в зависимост от възпитателя на смяна. Персонала не е ззадължително с подходящо образование или опит. Децата се извеждат често на Малкото Аязмо. Това е подходящо място за деца, които не биха били приети в държавна ясла.

Ако наистина държите на строго определени критерии за храна, възпитание или брой на децата в група може би за вас е Кооператив. Такъв знам, че има в Хрищени, но не пречи да създадете.

Всяка държавна ясла има собствена политика и родителите рядко биват приветсвани да се информират по-обстойно.

Виждам, че в други теми 2 ясла "Синчец" и 12 ясла "Боровец" са доста обсъждани. Бяхме на място и в двете ясли и на нас 12 ясла "Боровец" определено ни допадна повече. Но всичко зависи от вашите предпочитания.
Виж целия пост
# 2
Предстои ни класиране за детска ясла! Изключително възмутена съм от повечето . За сега сме се насочили към " Боровец", но разбрах че им давали пакетирани стоки и им разрешавали да гледат детски филмчета ! Не знам колко е вярно не съм го видяла с очите си ,но така чух! Притеснявам се много и за възпитанието на детето ! Той е много своенравен и страшно мрънкало .Опитали сме какво ли не ,но методите ни удрят на камък . Та за това се чудя страшно много за тези ясли ! Моля споделете мнения .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия