Клафути - започва сезонът на черешите!

  • 3 543
  • 37
# 15

Поредната изкушаваща рецепта! Благодаря!
Виж целия пост
# 16
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.
Виж целия пост
# 17
despicable, дояде ми се! Yum Тази година още не съм ги започнала черешите. Нямам търпение!
Виж целия пост
# 18
В коледната тема пише една сърфоумка Наталина, мисля че живее в Чехия и е страхотна кулинарка. Питайте я нея за този десерт мисля, че може да помогне.
Благодаря за идеята. Между другото, колкото повече чета тук, толкова повече си мисля, че това  една и съща рецепта. Защото и клафути от френски и надевайно от чешки означава едно и също нещо.  bouquet
Виж целия пост
# 19
Снощи го опитахме-допадна ми, но другия път ще махна костилките, че така от плюенето им, си нарушавам удоволствието Grinning
Хареса ми една идея повече като е току-що изваден от хладилника Simple Smile
Виж целия пост
# 20
Тогава ще ти трябва задължително бадемова есенция, ако искаш да се получи вкуса на френския сладкиш.
Виж целия пост
# 21
Пробвах го, но вътре ми остана глетаво, а отгоре хвана коричка. Така ли трябва да е?
Или трябваше да го пека от начало само на долен реотан, а не горен + долен от началото?
Виж целия пост
# 22
Според мен има прекалено много брашно в рецептата и затова става глетаво-при мен също стана така.В повечето други рецепти в интернет,брашното е символично като количество.Следващия път даже изобщо няма да слагам,само ще поръся с малко царевично нишесте.
Виж целия пост
# 23
шоколадче, не е много брашното, съвсем точно си е в съотношение с останалите продукти. А, това какво си решила да импровизираш, си решаваш ти.

borisova.v, не знам какво разбираш под глетаво, но такъв е типът на тестото. Може, както казваш, следващия път първо да печеш само отдолу.
Виж целия пост
# 24
При мене не стана глетаво, пекох едновременно и отгоре и отдолу, на 175 градуса, че фурната ми е малко по-силна, за 30 минути, в една правоъгълна керамична тавичка. Следващия път ще е на отделни порции, може би за по-кратко време ще станат.
Освен ако някой очаква пухкаво като кекс тесто - не става такова, консистенцията е като крем.
Виж целия пост
# 25
Vanja77, течната сметана сладка ли е?
Виж целия пост
# 26
Не.
Виж целия пост
# 27
Чудесна тема, точно вчера ей така се сетих за този десерт и го направих за първи път. Толкова вкусен, че сега чистих пак череши за двойна доза, заради дребното ги чистя иначе щях с костилките да ги оставя. Малко ме притесни малкото количество брашно, даже лекичко го увеличих вчера, но като чета тук не е трябвало.
Виж целия пост
# 28
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking
Виж целия пост
# 29
А когато се използва бадемово брашно, количеството същото ли е? Thinking

Който е правил с бадемово брашно да каже, аз не съм.

Добавям снимки от вчера:



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия