Рецепти за Airfryer фритюрник - четвърта тема

  • 12 732
  • 120
Добре дошли в новата тема! Тук е мястото за споделяне на рецепти, хитринки при готвене с уреда, начин на поддръжка и... каквото ви интересува по темата. 

         

Полезни линкове с рецепти:
https://www.pinterest.com/explore/air-fryer-recipes/

Видео рецепти:
https://www.youtube.com/watch?v=Mfm7wsZ4xCw&list=PL152bjytsM … 831xaiY9xFMFXzD9m
https://www.youtube.com/watch?v=GXYKj9ZAITE&list=PLbS3TV-T6n … 7QA8qwaDz46OwrfA-

Линк към тема №3
https://www.bg-mamma.com/?topic=1403656
Виж целия пост
# 1
Ами “запис”, както се казва. 😀
Търся си подложка за моя фрайър, Ninja A160, че леко се е надраскала (от миялната предполагам) и искам да я сменя. В сайта им са изчерпани обаче. Засега си я мия на ръка.
Виж целия пост
# 2
Срам, не срам и аз се записвам за рецепти. Вортекса отиде за  коледен подарък, за мен си взех Нинджа. Правих картофи и кюфтета, горе долу биват. Надявам се с времето да се справям по-добре.
Благодаря за темата.
Виж целия пост
# 3
Аз си взех инстант пот верса, с двете зони и я мия на ръка. Много лесно пада зацапаното, дано не се прецака покритието, но не смятам да слагам кошницата в съдомиялна. На Филипс покритието започна да се прецаква след време, дано на този удържи, харесва ми колко лесно се чисти (и въпреки това засега Филипс ми е фаворит)..
И да не съм голословна - едни пилешки крилца (овкусени със соев сос, мед, червен пипер, лимонов сок и сол). На 180 гр., 20 мин. Последните минути (пет) обърнах и увеличих на 200 градуса.


Мини пици от замразените лидълски питки. За 3 мин., 200 градуса.
Виж целия пост
# 4
Кошницата (то при Нинджата нямам друго) в миялната няма проблем, но не я слагам често, в повечето случаи минаване с хартия е достатъчно за почистване. Само тази решетка, дето е вътре, се надраска.
Виж целия пост
# 5
Дами, днес ще сефтосам моята нова придобиивка ИП комбиниран. Приготвила съм пилешки филета, моля за едно рамо с рецепта и инструкция. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 6
Записвам се в темата с един въпрос - ползвате ли хартиени или силиконови подложки и от кои сте доволни? Откъде ги купувате? Излизат ми само някакви съмнителни сайтове.
Виж целия пост
# 7
Ползвала съм от алуминиевите форми, които се водят за еднократна употреба, но може да се ползват повече пъти. Силиконова не бих ползвала, защото пекох кекс в такава форма (в обикновената фурна) и не само се пече по-дълго, но и не беше хубаво изпечен. Та по-добре хартиени.

Пилешко филе не съм готвила, не мога да дам рецепта. Обаче чичко Гугъл се грижи за всичко.

https://ehype.bg/article/recepta-za-pileshki-gardi-na-ear-frayar

https://air-fryer.eu/recipe/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA … 1%80%D0%B4%D0%B8/

https://edin.bg/recepti/r-218787-%D0%9F%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%80% … D0%B9%D1%8A%D1%80
Виж целия пост
# 8
Записвам се в темата с един въпрос - ползвате ли хартиени или силиконови подложки и от кои сте доволни? Откъде ги купувате? Излизат ми само някакви съмнителни сайтове.
Във фурничката кавото искаш, ако е с кошница по-добре без тях, пречат на циркулацията. Като са съмнителни от сайтове иди във стандартен магазин и виж на място.
Виж целия пост
# 9
Аз хартиени си поръчах от Алиекспрес, евтини бяха и много. Силиконови също. Но да, пречат и не става добре, мазнината остава, докато без него се оттича под решетката и храната става хрупкава. Но пък за "омлети" е супер решение, така че си им намирам приложение.
Виж целия пост
# 10
Давайте идеи за риба, че в другиден е Никулден. Нямам предвид шаран, а всякаква риба, която сте опитали и сте останали доволни.
Виж целия пост
# 11
И аз се включвам с питане за стек от риба тон някой дали е правил? На тиганчето около 3 минути на страна го правя, но на  фраера не съм пробвала и не знам колко време и на какви градуси би следвало да се направи?
Виж целия пост
# 12
Благодаря за новата тема 🤗 Аз само запис, нямам опит все още. Ползвам я разбира се, моят фрайер е фурничка, но по-скоро спорадично.
Виж целия пост
# 13
Само сьомга съм правила, за 8-12мин зависи колко е дебело парчето, на AF, 200гр.
Виж целия пост
# 14
Някой има ли опит с пуешки филета?
Овкусяване, градуси, програма...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия