Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

СТОЙНОСТИ НА ЧХГ - тема 10

  • 14 224
  • 368
Седмица от последната
   
Количество на hCG
менструация
   
в mIU/ml
3
   
5 - 50
4
   
4 - 426
5
   
19 - 7,340
6
   
1,080 - 56,500
7 - 8
   
7,650 - 229,000
9 - 12
   
25,700 - 288,000
13 - 16
   
13,300 - 254,000
17 - 24
   
4,060 - 165,400
15 - 40
   
3,640 - 117,000

  • При около 85% от нормално протичащите бременности хормонът ЧХГ удвоява своите стойности на всеки 48-72 часа
  • С напредване на бременността нивата на ЧХГ стават по–високи, като времето за удвояване на стойността може да нарасне до 96 часа
  • Нива на ЧХГ по-ниски от 5mIU/ml се разглеждат като отрицателен тест за бременност, и всяко ниво по-високо от 25mIU/ml се разглежда като положителен тест за бременност.
  • Чрез трансвагиналния ултразвук може да се види най-рано гестационен сак, когато ЧХГ нивата достигнат 1000 - 2000mIU/ml.

Старите теми:
1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8; 9
Виж целия пост
# 1
Ради.....при.моята извънматочна  се видя в тръбата чак при чхг около 1500 и беше "разтроена" бременост.Успяха да го махнат и да направят пластика на тръбата(като при секцио след около година се видя,че не е баш така де,но това е друта тема).Отиди и другаде ако трябва,но не стой така и не чакай.Нека има най-малко физически последици за теб.Иначе стискаш зъби и само напред.Знам колко е тежко,но това е...само напред!!!
 Bonchi...стискам палци!И при мен третия път беше на късмет!
Виж целия пост
# 2
Ради съжелявам ,че трябва да минеш през това . При мен до миналата седмица се съмняваха за ивунматочно ,но аз не стигнах до такива стойности Sad и всичко приключи/приключва явно се чистя сама .
На 13.05 чхг 242 ,всичко си вървеше добре малко бавно нарастваше явно защото това беше на 15 ден след трансфер . Във вторник  на 14.05 почна да ми цапа ,в сряда  доста се засили и отидох в клиниката пуснах чхг беше паднало на 171 и док ми каза да спирам всичко и на 20.05 пак на преглед да отида . В четвъртак изпадна нещо доста голямо от мен , в петъка бях със страхотни контракции и изравних границите ,направо си ми дойде ,даже викнахме бърза помощ биха ми нещо и болките спряха . В понеделник на 20.05 пусках пак чхг и като видях ,че е 214 пак се беше вдигнало лошо ми стана . Влезнах за преглед док никъде нищо не видя ,а почти бях и спряла да кървя ,но каза ,че се съмнява за извънматочна . Естествено от бъркането пак си ми тръгна . В срядата пуснах на ново чхг и за моя “радост “ (донякъде ) беше паднало на 98 . Днес вече беше 43 . Така и не ми казаха какво е било и какво е станало ,но поне изключихме извинматочната и ми подписаха док за фонда да подам . Та така сега си оставам в леко невидение какво се случи .... ,мисля да си дам една хубава почивка и когато съм готова ще опитаме пак . Ние сме с МФ . Още не ми се вярва ,но ....
Та пожелавам ти да е малкото зло поне ❤❤❤ Успех и на другите момичета
Виж целия пост
# 3
Ради, ако трябва отиди и на друго място с добра апаратура за да може проблемът по-бързо да се установи. Имайки предвид, че най-вероятно тази бременност е от април месец, то е минало доста време и трябва да следиш нещата изкъсо, защото доколкото знам при извънматочната може да настъпят внезапни болки и положението да се влоши рязко. От прочетеното във форума за момичета с извънматочни бременности, съм забелязала, че понякога извънматочната може да се открие и доста късно- към 8-9г.с., а растежът на ЧХГ може да е най-различен. Понякога хормонът расте бавно, друг път дори намалява малко и пак се увеличава, а трети път, дори расте съвсем нормално. Така че извънматочната бременност е абсолютно непредвидима. Стискам палци всичко да е наред.

По повод тестовете за овулация, щом като момичето си е проследявало овулацията, предполагам, че е наясно как работят те и знае, че положителен тест са две еднакви черти. Т.е. предполагам че нейните са били наистина положителни. И да, напълно е възможно дни наред да има положителни тестове за О, както казах при наличие на бременност или при поликистозни яйчници. При нея стана ясно защо са били положителни. Ето инфо: https://www.early-pregnancy-tests.com/ovulation-test-as-pregnancy-test

Цитат
An ovulation test works by detecting the surge in luteinizing hormone (LH) that precedes ovulation. Pregnancy tests work by detecting the presence of human chorionic gonadotropin (hCG) in your urine. Interestingly, hCG and LH are both known scientifically as glycoproteins, which simply means that these hormones are made up of a protein with a sugar attached to it. Of even greater interest for this discussion, is the fact that the protein parts of hCG and LH look very similar. So similar, in fact, a standard ovulation test (OPK) is unable to distinguish between LH and hCG in your urine. Therefore, if you have enough of either of the two hormones (LH or hCG) in your urine at the time you test using an OPK, you will get a positive result on the OPK.

В статията още се казва, че тестовете за О не са толкова чувствителни колкото тестовете за бременност и затова биха отчели малко по-късно от тестовете за бременност.
Виж целия пост
# 4
Моята тръба се спука на 7 дни закъснение и ЧХГ 180, а на момиче, което оперираха в същия ден и откриха ембриона в яйчника в 10г.с.- късно, ама просто не е имало какво да се спука по-рано. При извънматочната всичко е възможно!
Виж целия пост
# 5
Да, аз ползвам от доста време тестове за овулация - със сигурност май месец бяха положителни, тестовият участък беше много по-наситен от контролния през всички дни, които го ползвах. Просто след майския цикъл не съм и имала мисъл, че може да съм бременна, а и не съм знаела, че двата хормона са близки и че повишено чхг дава положителен тест за овулация Confused, предполагах киста или хормонален проблем.

За прегледите - уж се следя на място с добра апаратура, но три поредни дни нищо не се вижда. Утре отново ще ходя Sad

Но като цяло това протичане е много коварно, ако случайно не бях направила теста в сряда въобще нямаше да подозирам, че има проблем за проследяване 😔
Виж целия пост
# 6
Последно ми дойде на 26. 04 имах положителен тест още ден преди очаквания цикъл. По мои изчисления съм в 5 г.с Чхг ми е 186.60 как е според вас не е ли ниско?
Виж целия пост
# 7
момичета и аз се включвам в темата.днес ми е 9 ден след ембрио трансфер и днес започнах да кървя,направих си чхг и резултата ми е 0,34.какво мислите дали това е зле...
Виж целия пост
# 8
момичета и аз се включвам в темата.днес ми е 9 ден след ембрио трансфер и днес започнах да кървя,направих си чхг и резултата ми е 0,34.какво мислите дали това е зле...

Тотка на 5 дневен ли ?
Виж целия пост
# 9
Здравей,тестът е отрицателен(ако е на 5 дневни със сигурност). Може би е менструация.
Виж целия пост
# 10
момичета и аз се включвам в темата.днес ми е 9 ден след ембрио трансфер и днес започнах да кървя,направих си чхг и резултата ми е 0,34.какво мислите дали това е зле...
Тестът е отрицателен. Съжалявам.
Виж целия пост
# 11
Здравейте. Последният  ми цикал е на 03.05 и доказано уво на 20.05. Днес на 03.06 ЧХГ 19.5. Според вас нормално ли е или е много ниско?
Виж целия пост
# 12
Това е първи ден от закъснението ви . Малко рано сте си пуснали тест
Здравейте. Последният  ми цикал е на 03.05 и доказано уво на 20.05. Днес на 03.06 ЧХГ 19.5. Според вас нормално ли е или е много ниско?
Виж целия пост
# 13
Аз правих стимулация и тестът ми бе назначен за днес. Ще повторя в сряда.
Виж целия пост
# 14
Това е друга работа . Повторете сряда но ми се струва малко ниска стойноста . Дано се увиличи .
Аз правих стимулация и тестът ми бе назначен за днес. Ще повторя в сряда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия