Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добри квартали за живот в Бургас

  • 3 259
  • 9
Здравейте, родители от Бургас! Не намерих подобна тема, затова задавам тук своите въпроси?
Живеем от 4ри години в Берлин, но имаме голямо желание да се приберем в България. Насочили сме се към Бургас. Мъжът ми е фризьор и тук упражнява своята професия с успех! Просто стана доста пренаселено, все повече хора, различни по националности и манталитет.
 Та въпросите ми са:
Кои са добрите квартали в Бургас? Това, което аз открих е само за Братя Миладинови ...
С каква месечна заплата може да се поддържа добър стандарт, става въпрос за четиричленно семейство? Естествено това е разтегливо понятие, но все пак. Храната е може би най-скъпото перо в едно семейство, а в сравнение с тук в Германия, цените в България винаги ми се струват страшно надути... Дрешките за деца също не са от най-евтините ...
Аз съм библиотекар по професия. Тук съм изкарал практика, имам завършени нива на немски. Заплатите на библиотекарите в България не са изобщо високи, но се надявам да си намеря някаква работа имено с немски.
Децата ни са на 6 и 1 години.
Целта ми е сина ни да започне през септември първи клас в България.
Благодаря на всички, които ще се отзоват!
Виж целия пост
# 1
Славейков е хубав квартал - има няколко училища, големи супермаркети, мол, близо е до немска езикова гимназия ако си намериш работа там и има повече паркоместа отколкото в Братя Миладинови. Малко по-далеч е от центъра, морската градина и гарата, но градският транспорт е доста удобен.
Виж целия пост
# 2
Благодаря ти, Ellie, че се включи. Всъщност за Славейков четох, че май е доста замърсено, особено вечер.
Септември се прибираме за кратко и ще си отделим поне ден да се разходим по-обстойно в града. Този път не като туристи 😎
Виж целия пост
# 3
Вярно е, че е замърсено Disappointed Лазур е по-чист и е най-развитият квартал в момента, но май са малко по-скъпи жилищата там.
Виж целия пост
# 4
Купете си къща в някой квартал, има градски транспорт и детски градина във всички квартали било то и по крайните. Просто дали ще е апартамент в Центъра или Братя Миладинови като цена е същото, но удобствата и преимуществата са неоспорими.
Виж целия пост
# 5
Бургас е икономически загинал град, младите хора избягаха в София и в чужбина. С немски език може би ще си намериш добре платена работа в кол център, но не и като библиотекарка, там е пълна мизерия. За мен добър квартал за живеене е
 Сарафово.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ти за мнението, Кристис. Мизерия може би имаш предвид ниското заплащане ...
Сарафово не се ли слави също с лош въздух?
Виж целия пост
# 7
Славейков не е особено близо до Немската гимназия, която е в Зорница , на околовръстното. Цените на жилищата в Лазур и Братя Миладинови са почти идентични, близо са до Морската градина. Тук фризьори има под път и над път, но често се отдават работни места в салони. С немски може да се вадят прилични пари в кол центъра на Съдърланд, но там са смени , не знам колко би било удобно с две малки деца. По отношение на бюджета е относително, зависи как сте свикнали и какви очаквания имате, но тук храната и режийните са скъпи, минимум 2500 на месец, според мен,  за да живеете нормално.
Виж целия пост
# 8
В някой от централните квартали е най-добре - Възраждане, Братя Миладинови, Лазур, но е по-скъпо като цяло. Има много фактори, които може да влияят на избора - апартамент ли смятате да купувате или да сте под наем, имате ли кола и смятате ли да карате децата до училище/детска градина или искате да са ви наблизо, да си ходите пеша? В Славейков си има магазини, молове, но са предимно панелки. В Меден Рудник е най-евтино и пак може да си намерите хубави места, ново строителство на доста ниски цени, има си пак всичко - големи магазини, училища, детски градини, но е доста отдалечено, транспортът там е важен фактор, и няма много-много къде да се разхождаш - друго си е да си на 15тина минути от морската или главната.
Виж целия пост
# 9
Ако желаеш спокойствие - Ветрен или Банево, но трябва да имате личен автомобил.
Лазур е чудесен квартал, но жилищата са по-скъпи.
Славейков също има много предимства, стратегическо и комуникативно място е (там е новата спортна зала, Mall Galleria Burgas, Кауфланд, Практикер, строи се Central Park)… Минус е мръсният въздух, за който спомена - ако се спреш на този квартал, търси в близост до парк "Изгрев", по-далеч е от Кроношпан.

В Sutherland има работни позиции, стартовата заплата е над 1000 лв чисто, което за Бургас е сравнително добра сума.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия