Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изследване на ХОРМОНИ – 19 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

  • 12 799
  • 437
Добре дошли в новата тема Hug
Стари теми:
Тема 18

Хормоналните изследвания са с давност 6 месеца.
При отклонения, се правят контролни или назначени от специалист, повторни изследвания


Полови хормони на 3 ден от МЦ
LH   Лутеинизиращ хормон
FSH Фоликулостимулиращ хормон
E2   Естрадиол

Пролактин * -  на чист ден  /след М./, най-добре в периода от О. до 7 ден след нея.  
Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие.
Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв.
Да не се масажират гърдите и да не се прави секс 1-2 дни преди теста


Прогестерон  -   на 7 ден след доказана овулация
с фоликулометрия /ФМ/или с тестове за овулация, плюс измерване на базалната температура

Тиреоидни хормони  - Щитовидна жлеза
Не трябва да се консумира кафе, кола и други напитки и храни съдържащи кофеин /или теин и др. стимуланти/ преди изследването.
                
TSH * Тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон -  /на чист ден/
T4 *   Тироксин / или Free Т4/    /на чист ден/
T3 *   Трийодтиронин /или Free Т3/    /на чист ден/
TAT   /Anti-TG/  -  Анти - Тиреоглобулин   /няма значение деня от МЦ/
MAT  /Аnti-TPO/ -  Анти - Тироидно-специфична пероксидаза  /няма значение деня от МЦ/
При отклонения - УЗ / ехография/ на щитовидна жлеза

Надбъбречна жлеза
DHEA-S  /няма значение деня от МЦ/
17ОН Прогестерон  /на 3 ден от МЦ/

Андрогени
Андростендион  / няма значение деня от МЦ /
Тестостерон       / няма значение деня от МЦ /

Яйчников резерв
АМХ /Антимюлеров хормон/ + Инхибин В -  на 3 ден от МЦ
тълкуват се заедно

Взема се: Венозна кръв
Условия за вземане: Сутрин до 9:30ч., на гладно, без кафе, може да се пие само вода
* за някои хормони се спазват определени условия

Графики:




Изследвания на промоционални цени:
За Жената -  общи, вкл. и хормони
Ин Витро
Виж целия пост
# 1
Здравейте, записвам се да следя темата 🙂 От много време имам проблем с  пролактина. Последно ми правиха контролен ЯМР минала година и нямам аденом на хипофизата, но въпреки това пролактина ми е много висок. Пия достинекс по схема, 3 пъти в седмицата. Смених вече няколко ендокринолога, и гинеколози. Омръзна ми да ходя по лекари и проблема да продължава да съществува. Моля, ако има някоя от вас същия проблем, да ми даде съвети за храни или някаква друга алтернативна медицина, която на нея и е помогнала. Ще се радвам да чуя и пробвам нещо различно, тъй като вече 8 години се боря с този проблем и все не става. Заради високия пролактин не мога и да забременея. (Поне според лекарите, няма друга причина)
Виж целия пост
# 2
Здравейте на всички. От около година със съпругът ми се опитваме да станем родители, но безуспешно. На 30 години сме в отлично здраве като изключа моя проблем с пролактина. В тази връзка искам да се съветвам и тук, защото различните доктори ми казват, че нивата на пролактина ми са ниски и нямало нужда от лечение. Имам ужасно болезнен пред менструационен синдром от години. Предоставям ви за коментар последните ми изследвания. Lh 4.5, fsh 6.7, prolactin 530, estradiol 295, progesterone 0.31, testosterone 0.18. Anti muleroviq хормон ми е 1.8. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 3
Здравейте и аз с молба за малко помощ.На 41 год,последна МЦ на 05.05- бях на преглед при АГ на 23.05 и ми каза,че имам задържан фоликул-13 мм и че нямам овулация.Въпреко това ми назначи да изследвам хормони,които пуснах на 28.05.
Прогестерон-22.8 ng.ml-референтни
                                     лут.фаза 1.2-15.9
                                     постмен. 0.1-0.2
 Тостестерон-0.40 ng/ ml- реф.(0.14-0.53)
Пролактин- 20.82ng.ml реф.(5.18-26.53)- но бях под напрежение,защото бях с детето,а тя не се спира две секунди
Моля за мнение,при АГ- то ще ходя чай след две седмици,а ми се иска да пусна другите хормони на трети ден при следващия МЦ
Виж целия пост
# 4
Aresito
Дай рефер. граници

Здравейте и аз с
Скрит текст:
молба за малко помощ.На 41 год,последна МЦ на 05.05- бях на преглед при АГ на 23.05 и ми каза,че имам задържан фоликул-13 мм и че нямам овулация.Въпреко това ми назначи да изследвам хормони,които пуснах на 28.05.
Прогестерон-22.8 ng.ml-референтни
                                     лут.фаза 1.2-15.9
                                     постмен. 0.1-0.2
 Тостестерон-0.40 ng/ ml- реф.(0.14-0.53)
Пролактин- 20.82ng.ml реф.(5.18-26.53)- но бях под напрежение,защото бях с детето,а тя не се спира две секунди
Моля за мнение,при АГ- то ще ходя чай след две седмици,а ми се иска да пусна другите хормони на трети ден при следващия МЦ
Здравей!
Трябвало е да изследваш и Е2, след като има съмнение за ЗФ.
Прогестеронът е добре и показва, че е имало О.
Направи тест за бременност.
Другите хормони са добре.
ПП. Не е изключено да има не ЗФ, а киста на ЖТ, но това лекар трябва да го прецени, след като те види на УЗ.
Дано да е объркал ЖТ със ЗФ и дано чудото да е станало Peace
Ще чакам да пишеш как е минал прегледа


Виж целия пост
# 5
Денис благодаря за отговора,това ми назначи,а досега изобщо не бях се занимавала с хормони.За една седмица ви изчетох половината теми и всички статии,които намерих- та се вкарах във филм.Ще чакам 05.06- и ще пиша дали чудото се е случило
Виж целия пост
# 6
Референтни граници:
Lh- 2.4-12.6
Fsh- 3.5-12.5
Пролактин 102- 496
Естрадиол 46-607
Прогестерон 0.18-2.84
Тестостерон 0.29- 1.67
Амн-01- 10.4
Виж целия пост
# 7
Денис, моля за твоя коментар. На 38 години съм, опитваме от година за второ дете. Засичам овулация с тестове и температурен метод, цикъла ми е редовен, по оскъден последните години. Изследванията са на 2-ти ден от цикъла.
АМХ 1.730 реф. 0.137-7,490
LH 5.92 реф. 2-40 - 12.60
FSH 7 реф. 3.5 - 12.5
Естрадиол 25.67 реф. 12.5 - 166
Пролактин 376 реф. 127 - 496
Тестостерон 1.26 реф. 0.29 - 1.67

Преди имах метаболитни проблеми, отказах цигарите преди 1.5 години и напълнях 8-10 кг. Преди 2 месеца пуснах следните неща:
Глюкоза на гладно 6.33 реф. 2.8-6.10
Гликиран хемоглобин 5.6 реф. 4 - 6
Инсулин 10.8 реф. 2.6 - 24.90
Хома индекс 3.03 реф. 0-2.5
Вит. Д 19.1 ng/ml 
Вит. В12 173.2 реф 145-569
ТСХ 0.67
ТАТ 512 реф 0-115
МАТ 15 реф. 0-34
Холестерол общ 6.62 реф. 3.5-5.20
HDL 1.07
LDL 5.16 реф 0-3.35
Триглицериди 1.49 реф 0-1.70

Правих ехография на щитовидна жлеза, структурата е нормална. ТАТ ми се появява и изчезва следя го. Обременяване съм правила преди 2 години. Следя захарта с глюкомер сутрин е повишена после не е, 2-3 часа след ядене пак е нормална. Сега не ми изписват метфогама, приемам вит Д, В12, добавка за холестерола, пикозитол, оксибио и магнезий.
Скоро ще посетя АГ за профилактични прегледи и незнам как да продължа нататък.
Виж целия пост
# 8
здравейте момичета имам едно въпросче пуснах пролактин на 5ден от цикъла, аг каза така стойностите са /10,23-26,53/.
как са според вас че ми е притеснено.
Виж целия пост
# 9
Цитат
Lh 4.5,
fsh 6.7,
prolactin 530,
estradiol 295,
progesterone 0.31,
testosterone 0.18.
Anti muleroviq хормон ми е 1.8.
Референтни граници:
Lh- 2.4-12.6
Fsh- 3.5-12.5
Пролактин 102- 496
Естрадиол 46-607
Прогестерон 0.18-2.84
Тестостерон 0.29- 1.67
Амн-01- 10.4
ФСХ е висок, показва че нещо пречи, потиска О. или НЯР.
Пролактинът е висок, трябва да е около 250. Консултирай се с Ендокринолог
АМХ е нисък - показва НЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина - не трябва да губите време, при желание за дете.
Тестостеронът е нисък - може да е лабор. грешка, да е от годините (ако си над 40г.), ако си на някаква диета, не консумираш достатъчно месо и т.н.- лекар преценява.

Денис, моля
Скрит текст:
за твоя коментар. На 38 години съм, опитваме от година за второ дете. Засичам овулация с тестове и температурен метод, цикъла ми е редовен, по оскъден последните години. Изследванията са на 2-ти ден от цикъла.
АМХ 1.730 реф. 0.137-7,490
LH 5.92 реф. 2-40 - 12.60
FSH 7 реф. 3.5 - 12.5
Естрадиол 25.67 реф. 12.5 - 166
Пролактин 376 реф. 127 - 496
Тестостерон 1.26 реф. 0.29 - 1.67

Преди имах метаболитни проблеми, отказах цигарите преди 1.5 години и напълнях 8-10 кг. Преди 2 месеца пуснах следните неща:
Глюкоза на гладно 6.33 реф. 2.8-6.10
Гликиран хемоглобин 5.6 реф. 4 - 6
Инсулин 10.8 реф. 2.6 - 24.90
Хома индекс 3.03 реф. 0-2.5
Вит. Д 19.1 ng/ml 
Вит. В12 173.2 реф 145-569
ТСХ 0.67
ТАТ 512 реф 0-115
МАТ 15 реф. 0-34
Холестерол общ 6.62 реф. 3.5-5.20
HDL 1.07
LDL 5.16 реф 0-3.35
Триглицериди 1.49 реф 0-1.70

Правих ехография на щитовидна жлеза, структурата е нормална. ТАТ ми се появява и изчезва следя го. Обременяване съм правила преди 2 години. Следя захарта с глюкомер сутрин е повишена после не е, 2-3 часа след ядене пак е нормална. Сега не ми изписват метфогама, приемам вит Д, В12, добавка за холестерола, пикозитол, оксибио и магнезий.
Скоро ще посетя АГ за профилактични прегледи и незнам как да продължа нататък.

Здравей!
ФСХ е висок, АМХ е нисък - показват НЯР.
Следи Пролактинът да не се повишава много.
Имаш ИР, КЗ е висока на гладно - консултирай се с лекар.
За ИР е важен най-вече режима на хранене, след това е спорт, медикамент и добавки.
Имаш дефицити - В12 и вит.Д. Провери желязо, трансферин, феритин.


здравейте момичета имам едно въпросче пуснах пролактин на 5ден от цикъла, аг каза така стойностите са /10,23-26,53/.
как са според вас че ми е притеснено.
Дай стойността на Пролактина.
Виж целия пост
# 10
Момичета не издържах и днес си взех един тест за бременност + .Не го очаквах,нали на 23.05 доки каза фоликул-13 мм,задържан.Понеделник ще пусна за тромбофелия ,Щ.Ж,ще видя и АГ какво ще препоръча.Имам два миседа в 12 седмица.Абе излях си емоцията,за което ще ме извините.Денис страшна си,ти беше сигурна
Виж целия пост
# 11
Момичета не издържах и днес си взех един тест за бременност + .Не го очаквах,нали на 23.05 доки каза фоликул-13 мм,задържан.Понеделник ще пусна за тромбофелия ,Щ.Ж,ще видя и АГ какво ще препоръча.Имам два миседа в 12 седмица.Абе излях си емоцията,за което ще ме извините.Денис страшна си,ти беше сигурна
Браво! Тихичко, Честито!  Hug
Пусни ЧХГ, Прогестерон, ТСХ, Т3 и Т4, Пролактин, В12, вит. Д
Пожелавам ти да си имаш хубаво и здраво бебче и ще чакаме новини Peace
Виж целия пост
# 12
Може ли мнение
Виж целия пост
# 13
Денис, извинявай... може ли кратко разяснение...попадам на различни мнения за това кога да се изследва Пролактин, т.е на кой ден.Знам тук в нач.на темите какво си постнала, обаче в сайтовете на разл.лаболатории пише, че се изследва до 3-ти ден заедно с др.хормони...
Виж целия пост
# 14
Денис, извинявай... може ли кратко разяснение...попадам на различни мнения за това кога да се изследва Пролактин, т.е на кой ден.Знам тук в нач.на темите какво си постнала, обаче в сайтовете на разл.лаболатории пише, че се изследва до 3-ти ден заедно с др.хормони...
Пикът на Пролактинът е около О. и тъй като високите му нива, потискат синтеза на Прогестерон, за нас е важно да знаем какви са най-високите му стойности.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия