Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 19

  • 86 291
  • 731
# 180
Тиквички - на кюфтета.

Сладки.


Може ли рецептата за сладките?
Разбира се - това са ония сладки, продуктите на които се слагат в буркан, а рецептата  - навита  и завързана за капачката   Rolling Eyes За това е и толкова "официална"  Laughing Сушени плодове - използвам ония кутийки с корички които пускат по празниците в Лидл или купувам на кг и нарязвам. Правила съм и само с орехи или орехи и шоколадови капки. Каквото има - долу горе да стане 250 г
Скрит текст:
Продукти
120 г брашно
75 г кафява захар
74 г пудра захар
1 ч.л. бакпулвер
60 г овесени ядки
250 г сушени плодове/орехи

Нужди са ви още:
1 яйце
100 г масло
1 ванилия

Изсипете съдържанието на
буркана в голяма купа.
Добавете 1 яйце, 100 г раз-
топено масло, ванилията.
Разбъркайте добре с лопатка
и след това омесете с ръце.
Оформете топчета колкото
орех и сложете в тава с хар-
тия за печене. Оставете място
между тях около 6-7 см.
Печете в загрята фурна
на 190 градуса по средата,
докато покафенеят крайчетата
на бисквитките.

Да ви е сладко!

Виж целия пост
# 181
............

    Чудно!!! Хайде сега не се крий и сподели какъв е пълнежа, много апетитно изглежда. Тамън днес купих от тези гъбки и се гласях утре да си ги правя както обикновено на тиган.
Готово, голям разкош са тези гъби, обичам ги и взимам винаги когато ги намеря.
https://gotvach.bg/admin/r-125055
Виж целия пост
# 182
............

    Чудно!!! Хайде сега не се крий и сподели какъв е пълнежа, много апетитно изглежда. Тамън днес купих от тези гъбки и се гласях утре да си ги правя както обикновено на тиган.
Готово, голям разкош са тези гъби, обичам ги и взимам винаги когато ги намеря.
https://gotvach.bg/admin/r-125055


    Марчева, не мога да ги видя. Иска ми регистрация в сайта. 🤨
Виж целия пост
# 183

Banana upside-down cake - първи опит.
Виж целия пост
# 184
Ходих до ЛИДЛ за суджук и кой ме би да купя от този Адана кебап... Ужасен беше и нищо общо с аданата. За сметка на това гарнитурата беше чудна и доста се доближаваше до ресторантската Smile

Виж целия пост
# 185
Добър вечер Hug Днес ще хапваме разядка с печени чушки, чесън и магданоз


Пържени картофки и кюфтенца


Печено сиренце във фолио
Виж целия пост
# 186
За който не може без мръФка-свинска плешка с пресни :лук, гъби,
моркови, домати

Тиквички с ориз за мен (нали разбрахте , че обожавам летните безмесни  Wink )

Салатата за днес

Много обичам , когато започнат всякаквите летни зеленчуци-лесни и вкусни похапвания ни чакат!
Виж целия пост
# 187
 Първите пресни рапани за сезона.
И коктейл НВО(Национално външно оценяване след 7-ми клас)Имах нужда да разпусна,а нямах компания за "твърдо".
Виж целия пост
# 188
Първите пресни рапани за сезона.

   Ха-ха, чак и котанка е станала разногледа от тази вкусотия. 😘😘😘
Виж целия пост
# 189

Свински джолан с картофи на фурна


Козе кашкавал


Козе кисело мляко със захар и ягоди
Виж целия пост
# 190
Иланг, нацелувай този сладур от мен Kissing Heart
И от мен : салатки и пиле с гъби, сметана и топено сирене





Виж целия пост
# 191
Пресни картофки с копър и масло.На заден фон чудна "наденица за фурна" от кварталната месарница


Тиквички на фурна с млечен сос и чесън


Пиле върху сол за пръв път. Втори не мисля, че ще има.


Пилешка супа


Зеленчукова супа


Омлетчета

Виж целия пост
# 192
.......................

    Марчева, не мога да ги видя. Иска ми регистрация в сайта. 🤨
ааааа, аха, ще ти го напиша  Simple Smile
Пълнени гъби Портобело
Скрит текст:
2 бр портобело
1 скилида чесън, 4 филийки бекон , 1 капачка бял ром, може и хубаво сухо бяло вино, 1 ч. л . масло , 100 мл. сметана 22 % - тя е за готвене,  40 г настърган пармезан ,   зехтин за готвене около 4 с . л разделени , магданоз - 2 с . л. , 1 бр. малка гл. жълт лук, сол на вкус, черен пипер на вкус.
Гъбите се обелват, никога не се мият под течаща вода, но ти вероятно знаеш , ако нещо те притеснява ги избърсваш с влажна домакинска хартия. По принцип гъби никога не се мият под вода, избърсват се , обелват се, това става много лесно.
Отделя им се пънчето и се нарязва на много ситно, също на много ситно бекона, магданоза, чесъна,  лука. За да не се тормозя всички тези продукти сложих в блендер и ги смлях на 2-3 пулсации, достатъчно е. Загрява се зехтин и маслото в тиган,  такъв който може да се постави във фурната, сместа се поставя в тигана  и се запържва под капак за около 5 мин при периодично разбъркване[. Подправя се със сол и черен пипер. След това се прибавя рома, или виного, нека да изсъска от горещината, разбърква се за 30 сек. колкото да ароматизира и се налива сметаната, разбърква се и се оставя на слаб котлон да редуцира. Сваля се от котлона, изсипва се в чиния, избърсва се тигана с домакинска хартия и се посипва нова  струйка зехтин, поставят се гъбите надолу с гуглата, захлупват се с капак и се запържват до приятна златиста коричка, това е за кратко време. Така както са в тигана отгоре се разпределя сместа, позаглажда се, посипва се пармезан,  и се вкарва във загрята фурна  на 180 градуса за 5 до 7 мин. Край.  Simple Smile/spoiler]
Виж целия пост
# 193
.......................

    Марчева, не мога да ги видя. Иска ми регистрация в сайта. 🤨
ааааа, аха, ще ти го напиша  Simple Smile
Пълнени гъби Портобело
Скрит текст:
2 бр портобело
1 скилида чесън, 4 филийки бекон , 1 капачка бял ром, може и хубаво сухо бяло вино, 1 ч. л . масло , 100 мл. сметана 22 % - тя е за готвене,  40 г настърган пармезан ,   зехтин за готвене около 4 с . л разделени , магданоз - 2 с . л. , 1 бр. малка гл. жълт лук, сол на вкус, черен пипер на вкус.
Гъбите се обелват, никога не се мият под течаща вода, но ти вероятно знаеш , ако нещо те притеснява ги избърсваш с влажна домакинска хартия. По принцип гъби никога не се мият под вода, избърсват се , обелват се, това става много лесно.
Отделя им се пънчето и се нарязва на много ситно, също на много ситно бекона, магданоза, чесъна,  лука. За да не се тормозя всички тези продукти сложих в блендер и ги смлях на 2-3 пулсации, достатъчно е. Загрява се зехтин и маслото в тиган,  такъв който може да се постави във фурната, сместа се поставя в тигана  и се запържва под капак за около 5 мин при периодично разбъркване[. Подправя се със сол и черен пипер. След това се прибавя рома, или виного, нека да изсъска от горещината, разбърква се за 30 сек. колкото да ароматизира и се налива сметаната, разбърква се и се оставя на слаб котлон да редуцира. Сваля се от котлона, изсипва се в чиния, избърсва се тигана с домакинска хартия и се посипва нова  струйка зехтин, поставят се гъбите надолу с гуглата, захлупват се с капак и се запържват до приятна златиста коричка, това е за кратко време. Така както са в тигана отгоре се разпределя сместа, позаглажда се, посипва се пармезан,  и се вкарва във загрята фурна  на 180 градуса за 5 до 7 мин. Край.  Simple Smile/spoiler]
    Благодаря ти от сърце, ще ги направя скоро. 🌺🌺🌺
    Днес - зеленчукова супа и печен карфиол. Към него и един дип с крема сирене, заквасена сметана, царевица и тънко нарязани стръкове селъри.







   За вечеря - свинско месо с чушки и лук в Крок Пот-а, пълнени мини чушлета със сирене и ще направя една зелена салата с репички и краставици.





   И снощната салатка за питието 😝.

Виж целия пост
# 194
И аз обичам лятно, но на салати само не мога
Пълнени чушки със сирене https://pep-4o.blogspot.com/2019/06/blog-post_10.html?m=0
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия