Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 19

  • 86 193
  • 731
# 30
Тайна, мож ли рецептата за витите банички и как правиш тиквичките? На мен не ми се получават.
Виж целия пост
# 31
Тайна, мож ли рецептата за витите банички и как правиш тиквичките? На мен не ми се получават.
Баничките всъщност са нещо като паратха, но с пресен лук.А тиквичките режа  на тънки лентички, сол, олио, овалвам добре и пека на много горещ грил тиган.

Ето информативно клипче. Аз от клипчета гледам.

https://youtu.be/G8BSGywfRMs
Виж целия пост
# 32
Виж целия пост
# 33
Най-накрая и аз да се отчета. 😊
Благодаря за поредната вкусна тема! Heart


Кекс със сметана и какао


Салата от кус-кус, салам Чоризо, кисели краставички, кашкавал и червен боб от консерва


Зеленчукова крем супа със сметана и крутончета със зехтин
Виж целия пост
# 34
Вечерята.

Виж целия пост
# 35
    Петъчна вечер с домашно кино (филм) - по желание на дечко е Тако Вечер 🌮🌮🌮 и зелена салата.







    Има още бок чой на тиган, мариновани репички и печен карфиол.







   И закуската на мъжете за утре е готова - мини печени щруделчета.



    Снощи имах точно пет минути да приготвя вечерята на едно мнооого гладно дете - за това ми стигна времето, а и силите. Беше изядено без възражения 😁😁😁



    Хубави почивни дни !!!
Виж целия пост
# 36
възхищавам ти се на трапезите винаги - направо съм в шаш от енергията и мерака ти!
Виж целия пост
# 37

От вчера


Днешната закуска
Виж целия пост
# 38
Отдавна не съм писала тук, че напоследък правя основно бебешки пюрета Grinning
Репетирам за питка и торта, за сега и двете с не особено успешна визия, но пък добър вкус:




Звездички само че златисти купих от този сайт:
https://sladkatakushta.com/zaharna-dekoracija-zlatni-zvezdichki-70-grama.html

И последно въпрос към YanaDG, много красива е шоколадовата торта, която си направила. С какво е налепена, това бисквитки ли са?
Виж целия пост
# 39
аз имам въпрос за карфиола -моля те кажи как точно си го напраивила- ММ видя снимката и го поиска за довечера /а той го понася само на туршия в минимални количества/
Виж целия пост
# 40
Обожавам летните безмесни манджи Wink
Виж целия пост
# 41
аз имам въпрос за карфиола -моля те кажи как точно си го напраивила- ММ видя снимката и го поиска за довечера /а той го понася само на туршия в минимални количества/

     Измиваш цяла глава карфиол.  Накъсваш на розички и поставяш в голям съд / купа.  Поръсваш обилно, ама наистина обилно с олио, червен и черен пипер (черният е по желание, а ако имаш червен пушен става много ароматно) и сол. Объркваш много хубаво с ръка. Прехвърляш го в тавичка и печеш на 220 градуса. Като се зачерви (покафенее), обръщаш розичките. Печеш до готовност.
    Благодаря за комплимента. Тук е 4 сутринта, а аз си чета през телефона; луда работа 😜.
Виж целия пост
# 42
Честит празник на всички, празнуващи днес. Палачинки с домашни яйца,станаха доста жълти.





Скрит текст:

Виж целия пост
# 43
 Крем-карамел с домашни продукти.
Виж целия пост
# 44
Джамбалая

https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … 0%B8%D1%86%D0%B0#

Вече ни стана любима пицата с блат от тиквички, за радост на ММ, този път с колбас. И добавка млечен сос.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия