Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 19

  • 86 288
  • 731
# 705
Merelenda, Благодаря за вкусната идея 😘
Виж целия пост
# 706
Пармиджана с тиквички, картофи,  ориз,



Гулаш върху паста -https://uhaena.blogspot.com/2014/06/blog-post_18.html



Дип от червени чушки - Жак Пепен

Виж целия пост
# 707
Кога ако не сега! Пай и мъфини с череши, бисквиитена торта с къпини, сладкиш със сметана и ягоди и мъфини с боровинки!!! CakeCustardDonut


..............
Никак, ама никак не е хубаво да показвате снимки от интернет за свои. В ерата на съвременните технологии всеки може да си снима печивата и манджите в момента и с телефона.  Останалите тук не са балами, да си вадят телефоните и да снимат къде с набрашнени, къде с блажни ръчичка Simple Smile
Да започнем със сладкиша, наречен при теб пай. Има го на доста места в интернет, едното датира от 2013 год. https://recepti.ezine.bg/r-13240-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%BA% … D0%B5%D1%88%D0%B8
Мъфините ванилия са при Кристина от 2018 год https://boutiquedekristina.com/2018/06/13/%D0%BC%D1%8A%D1%84%D0% … 0%BA%D0%B0%D0%BF/ естествено без грозния надпис, с който си ги присвоявате.  
другите няма да си правя и труда да ги търся.
Според закона за авторското право всяка снимка е на собственика, дори публикувана в интернет.   https://lex.bg/laws/ldoc/2133094401 т. 3  

Иначе влязох да си покажа манджите
любимата ми лятна доматена манджа. http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_20.html

хапки едни със сьомга

свинско бонфиле  а*ла Самурай http://pep-4o.blogspot.com/2017/09/blog-post.html  

с печени картофи с чесън https://pep-4o.blogspot.com/2019/07/blog-post_10.html
Виж целия пост
# 708
.....................
Никак, ама никак не е хубаво да показвате снимки от интернет за свои. В ерата на съвременните технологии всеки може да си снима печивата и манджите в момента и с телефона.  Останалите тук не са балами, да си вадят телефоните и да снимат къде с набрашнени, къде с блажни ръчичка Simple Smile
.............................
Напълно те подкрепям, ненавиждам да се показват чужди снимки, а и не мога да разбера защо се прави, след като повечето кулинари са наясно кое на кого е, та ние, и аз в това число,  въртим кулинарните блогове ден през ден и всичко се запомня и знае.

Боровинки, казваш, че си правила,  chef  завиждам ти, тук, в София, боровинки няма, или ако има те са на безбожна цена от 10-15 лв даже и нагоре и сладко няма да направя на тази цена.  `Айде ще пратиш едно бурканче, ама да е по-големшо, за една боровинкова селско-френска торта... Joy Joy

От мен едно руло, Шарено руло с маскарпоне и сметана и нутела, забравих го  в хладилника от вчера е. Joy



Виж целия пост
# 709
У нас пържена херинга

Ципура на скара

Скрит текст:
Да питам, тия които имат нашумялата в последно време подложка за печене на скара.Как я ползвате - върху студена/гореща скара? Макар че ако е на барбекю ще е в/у горещо  Thinking Ползвахме я снощи върху чисто новичка скара за рибата - добре.Измих я и решихме да печем чушки.Опекоха се, но подложката се накъса на местата където е била върху реотаните  ooooh!
Виж целия пост
# 710
.....................
Никак, ама никак не е хубаво да показвате снимки от интернет за свои. В ерата на съвременните технологии всеки може да си снима печивата и манджите в момента и с телефона.  Останалите тук не са балами, да си вадят телефоните и да снимат къде с набрашнени, къде с блажни ръчичка Simple Smile
.............................
Напълно те подкрепям, ненавиждам да се показват чужди снимки, а и не мога да разбера защо се прави, след като повечето кулинари са наясно кое на кого е, та ние, и аз в това число,  въртим кулинарните блогове ден през ден и всичко се запомня и знае.

Боровинки, казваш, че си правила,  chef  завиждам ти, тук, в София, боровинки няма, или ако има те са на безбожна цена от 10-15 лв даже и нагоре и сладко няма да направя на тази цена.  `Айде ще пратиш едно бурканче, ама да е по-големшо, за една боровинкова селско-френска торта... Joy Joy

От мен едно руло, Шарено руло с маскарпоне и сметана и нутела, забравих го  в хладилника от вчера е. Joy




Може ли рецептата за рулото ?
Виж целия пост
# 711
Трюфели с крема сирене и филирани бадеми
Виж целия пост
# 712
Привет мили дами и господа, много от вас знаят че поради здравословни причини не мога да чета/пиша и затова предадох временно темата на АлаБала. Но..... пост 707 на пеп-4о ме кара да реагирам. Благодаря ти Пепи за намесата. Аз също в тези 5-6 месеца докато ме "няма" забелязвам много пъти чужди снимки да се представят за свои.
ЗАТОВА като съставител на темата предупреждавам: ВСЕКИ ПОСТ съдържащ чужди снимки ще бъде премахван!.
Скрит текст:
Много моля нека уважаваме труда на другите; а това е уважение първо към самите нас. Искренно се надявам този ми пост да не създаде полемика, затова го и пиша сега - в последната страница. Не бих искала НАШАТА тема да става както другите - с много условности и предупреждения на първа страница. Затова и тях ги няма там. Аз винаги се надявам и вярвам в чувството за мярка и толерантност на пишещите. Но явно за някои взаимното уважение не е приоритет.

И за да не е спам - нещичко приготвено от сина (аз все още стоя далеч от печката).

кашкавалено-сиренени принцеси

и една салата (толкоз си може чадото)

Пожелавам на всички прекрасни почивни дни.Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 713
Първи опит за домашно пречистено масло (ghee). Видно е, че има утайка в бурканчето с остатъка. Това значи не добре прецедено или недостатъчно варено?  Thinking


Виж целия пост
# 714
Скрит текст:
Така като го гледам: не е готово. Това бялото трябва да се превърне в топчета, а те да започнат да покафеняват. И аз не успяавам да го прецедя добре, но не е страшно, но при мен остават малки кафеникафи частички, като песъчинки, ръжда, не знам как да ги опиша.
Виж целия пост
# 715
Благодаря!
Притеснявах се да не го прегоря, че съм с газов котлон и дори на най-намалената сила на котлона, вреше доста интензивно.
Колко време горе-долу трябва да ври?
Виж целия пост
# 716
Скрит текст:
Знам ли, никога не съм засичала. Правя по 1кг и може би около 45 мин, ориентировъчно.
Лятна манджа, която не успях да снимам добре, но пък е много вкусна:



Виж целия пост
# 717
 bouquet ще варя повечко следващия път.
Това беше малка порция, че се притеснявах да не съсипя маслото като за първи опит. Ще си го изядем де. Хич ме няма по готвенето  Crazy
Виж целия пост
# 718
Скрит текст:
Ще правя скоро, нашето свърши и ще направя снимки, и ще засека време.
Лаврак на скара:
Виж целия пост
# 719
Супер, ще ти бъда много благодарна.
И още един въпрос, в хладилника стяга ли се като масло или остава сравнително течно?
Тези които съм купувала преди ставаха твърди, а малкото бурканче стои течно все още. В хладилника е от 20-тина минути. Сложих го изстинало разбира се.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия