Vitix гел и Vitix таблетки са антиоксидантни продукти на френската фирма ACM.  
Te съдържат ензимите супероксид дисмутаза и каталаза, които понижават нивото на свободните радикали в клетките. Според ензимната теория за витилигото високото ниво на свободните радикали води до потискане на производството на меланин.

Целта на Vitix гел е да стимулира „заспалите" меланоцити, които да започнат да произвеждат отново меланин.
Vitix таблетките също имат антиоксидантно действие и увеличават с около 30% действието на гела.
Обикновено първите репигментации се наблюдават към трети-четвърти месец от началото на лечението, като то трябва да продължи минимум 9 – 12 месеца.
За тези витилигинозно болни, при които депигментните петна обхващат големи площи на кожата, съществуват продукти, които са с камуфлажен ефект. Такъв продукт е Viticolor гел, който съдържа пигменти и автобронзанти и само с едно намазване петната успешно могат да се прикрият за около 7 – 10 дни.Каква е разликата между Vitix гел и Vitiskin хидрогел?
Двата продукта са сходни, като във Vitiskin няма каталаза, но концентрацията на супероксид дисмутаза е много висока.Vitiskin е много по-ефективен при деца, а Vitix – при възрастни! Разбира се, възможни са и обратните варианти. При различни клинични проучвания във Франция е доказано, че ефективността на тези продукти силно се увеличава при комбинирането им с теснолентови UV лъчи.

През последните няколко години като ефективен се доказа и един нов продукт за болни с витилиго. Това е Ecomer на шведската компания Natumin Pharma. Ecomer съдържа високопречистено масло от черен дроб на акула и има над 170 клинични изследвания. Ефектът му от трайното засилване на имунитета има пряко отношение върху възстановяването на цвета на кожата!
Заповядайте в консултативната ни тема, за да зададете своите въпроси към специалист и да имате възможност да спечелите страхотни награди!

Какво представлява витилигото и кои са най-честите симптоми, прочетете в първата част на материала - Витилиго - симптоми и методи на лечение. Част 1 .