Старите български рецепти

  • 26 606
  • 153
# 150
От Якоруда :

https://mariana.queenmab.eu/meatless/item/56-shopla-from-yakoruda.html
Виж целия пост
# 151
Според мен трябва да се ползват и същите сортове чушки и домати, иначе дори и да се спази рецептата, вкусът ще е друг.

Обожавам лютеница с кимион!

и аз! баба ми от Асеновград, Бог да я прости, правеше такава. слагаше само чушки и домати с преобладаващи чушки. чудесна беше! и аз така я харесвам и така я правя. друго нeйно любимо нещо беше кьопоолуто. казвам рецептата, защото всеки си има своя - пече патладжаните на котлон или огън, бели веднага, намачква с вилица /важно е, с пасирани патладжани не става/, добавя олио /ясно вече ние ползваме зехтин/, оцет, сол, магданоз и орехи. и ядеш и ревеш!
Виж целия пост
# 152
В Гърция слагат на това и натрошено сирене и чесън. Опитайте, ние го предпочитаме като разядка.
Виж целия пост
# 153
В Гърция слагат на това и натрошено сирене и чесън. Опитайте, ние го предпочитаме като разядка.

забравих чесъна, да. слага се и чесън, разбира се. иначе аз патладжанени неща със сирене много обичам и си правя.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия