Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема за бързи въпроси и отговори - Всичко за нашите деца - Училищен блиц

  • 15 721
  • 446
# 150
Разбира се, че е възможно.
Виж целия пост
# 151
Аз преди години си взех и двете матури с 5+ без никави уроци. Даже в 12ти клас работех и ми се налагаше поне 2 дни седмично да отсъствам. Матурите не са толкова страшни. С добра самоподготовка може и 5.50+ да си изкара без проблеми. Уча се и някое помагало от книжарницата са също толкова сполучливи, че и повече от частни уроци. В интернет има и пробни матури почти по всеки предмет, пробвайте ги и поне ще ви стане ясно начина на оформление и типа на въпросите.
Според мен до 4 си се изкарва само от обща култура ✌
Виж целия пост
# 152
Зависи от детето.Може и още как. Преди години, когато имаше освобождаване от матури, дъщеря ми учеше за кандидатстване в СУ право. Последния клас ходеше по улиците с уокмен, със записани от нея цитати и стихотворения и   ги учеше. Развиваше "теми". Четеше критична литература. Единственото, което направихме, беше да даде на учителка да ги прочете и после за 2-3 часа да ги прокоментират. Не помня точно оценката-нещо между 5,5 и 6 беше. Вярно, че не е също като матурата...
Виж целия пост
# 153
Здравейте! Последно трябват ли в личните здравни карти на учениците, които изискват в училище да присъстват номерата на ваксините? Благодаря!
Виж целия пост
# 154
на  нашата ваксините са само изброени, без номера.
Виж целия пост
# 155
Не, не трябва. Изисква се да са изброени ваксините и датите, на които са поставени.
Това за София, не знам дали има разлика в страната.
Виж целия пост
# 156
Но това ли изискват от МЗ и РУО от сестрите в училищата? Само дата, без номер на ваксината...
Може ли някакъв норматив за доказателство?
Виж целия пост
# 157
Дъщерята е на 18...едно време даже компютър нямаше докторката. Какви номера...11 години изучи само с драснато, че има ваксини...
Виж целия пост
# 158
Ето тук е писмото от РЗИ, не съм търсила има ли подобно и от РУО
Писмо
Виж целия пост
# 159
На сайта на квартално софийско училище, има следното важно съобщение относно ваксините:
Важно съобщение!
Скрит текст:
В срок до 10.10.2019г. учениците следва да предоставят пълен имунизационен статус на медицинските специалисти на 88.СУ, в изпълнение на разпоредбите на Наредба 15/12.05.2005г. за имунизациите в Република България, Наредба 3/27.04.2000г. за здравните кабинети в детските заведения и училищата.
Информацията следва да съдържа приеми на ваксини с дози, серийни номера и дата на поставяне на ваксината във вариант, удобен за ОПЛ.
Изписано "отговаря за възрастта" не се приема за достоверно.
Необходимо е активното съдействие на родителите по събиране на информацията за имунизационното състояние на децата, както и носенето на лична отговорност за предоставянето на  същата от ОПЛ до медицинския специалист в училище.
В случай на отказ на родител да предостави данните на медицинските специалисти, същите ще бъдат подадени на районните епидемиолози в СРЗИ за предприемане на допълнителни действия.
Виж целия пост
# 160
Вероятно не са качили информация за новите изисквания. Първото писмо беше от края на юли, мисля, в сайта на нашето училище го качиха към края на август. А новото писмо е от 29 август.
При нас само на родителската среща класната каза, че няма нужда от серийни номера, на сайта информация няма.
Виж целия пост
# 161
РЗИ са малоумни. Досега спаха, сега се сетиха точно това да събират.
Ще си разпечатам писмото, благодаря!
Виж целия пост
# 162
Вчера взех бележки за двамата. Има само имена на ваксините и дата на поставяне. Вадят разпечатки от компютъра. Кой знае къде или дали изобщо има архив на номерата на ваксините. Над 20 ваксини има всеки. На един лекар се падат стотици деца. Мисля си как ли пък ще тръгнат да ровят да нанесат хиляди серийни номера. И какво ги интересува в училище серийния номер на ваксина сложена преди 13 години.
Виж целия пост
# 163
21-ви век. Електронен.

И РЗИ искат тази информация на хартия, без серийни номера, при условие, че могат да си изтеглят инфото от медицинското досие на всяко дете?

Това е просто за отбиване на номера и за хапване на европейски пари. Нищо повече. Никакъв смисъл, никаква идея.
Виж целия пост
# 164
21-ви век. Електронен.

И РЗИ искат тази информация на хартия, без серийни номера, при условие, че могат да си изтеглят инфото от медицинското досие на всяко дете?

Това е просто за отбиване на номера и за хапване на европейски пари. Нищо повече. Никакъв смисъл, никаква идея.
Не знам дали си проверявала досието на твоето дете, но в това на моето няма н-и-щ-о. Всъщност има - зъболекарката ни е много съвестна и е въвеждала всичко. Иначе е напълно логично да вземат тази информация от там, но като я няма сега ще накарат ЛЛ да я дадат на листО  Laughing
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия