Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Котката ми не иска да яде нищо друго освен гранули

  • 1 129
  • 66
# 15
а, аз готвя специално за кучето, не му давам от нашата храна разбира се. никакви подправки и овкусяване. сурови зеленчуци категорично отказва Wink кой би давал захар, шоколад, сурово месо??
Виж целия пост
# 16
Само гранули не е ОК, защото котките специално усвояват много по-добре водата от храната, отколкото чистата вода. И ако се хранят само с гранули просто се дехидратират. И аз не го знаех това нещо и смятах, че гранулите са по-добрият вариант. Обаче не е така. Само че мократа храна не трябва да е човешки супи, кюфтета и прочее, а специална котешка храна или вие да готвите специално за котката, съобразявайки се с нуждите ѝ, без сол, подправки и т.н.
Виж целия пост
# 17
Права е Месечинката, но едно от моите котета-Олга на 11 години не разпознава никаква друга храна освен гранули. Дори не я помирисва каквато и да е. Живичка и здрава е (да даде Господ още дълги години) и досега не сме имали здравословни проблеми. Цял живот е само на суха храна. Пробвала съм всичко.
Виж целия пост
# 18
Ерика ..., не я карай да яде човешка храна щом не иска. Всяка котка е с характер, навици и предпочитания.
Ако е здрава, игрива, няма проблем с козината, няма други здравословни проблеми - остави я сама да избира какво да яде.


На мен храненето ми е болна тема в момента защото битката е да яде каквото и да е. Прекалено стар е и ...
  
От моя опит - всяка котка е различна, с изградени навици и характер и обикновено тя решава какво ще яде.

Виж целия пост
# 19
Не иска нито ориз,нито консерви.Само гранули.Ветеринари през годините ми казваха различно,затова се притесних.
Виж целия пост
# 20
Е, то като не ще, насила не може да му сложиш в устата.

Хубаво е да има мокра храна в купичка и суха такава.
Виж целия пост
# 21
Никакъв проблем!

Навремето имахме котка, която не поглеждаше нищо друго, освен гранули.
Живя 18 години.
Виж целия пост
# 22
Ох, и нашия вет ми каза само гранули. Но от темите тук разбрах, че не е хубаво само на гранули да бъде, заради влагата в храната и усвояването на водата от мократа храна. И затова и давам и мокра храна размита с водичка, за да поема повече течности. Но ... не беше капризно коте и всичко ядеше, обаче свикна с ниския клас храни и не ще и не ще хубава качествена храна. Сега я мъча с един пастет към среден клас, ухае страхотно, на вид е чуден, фино смлян, изобщо много добро изпълнение, ама ... ударих на камък - души, назландисва се, направо ме побърква. Не искам да го хвърлям, ама май, май ще иде в кофата. Пфуу. Инак пастета на Пурина го изяжда за норматив.
Аз знам, че проблема с гранулите е най вече при мъжките котараци заради натоварването на бъбреците и не е добре да се хранят само с гранули, за женските в болшинството от случаите няма проблем с гранулите.
Та, така, ние нагъваме основно храна от типа - феликс, уискас, пурина, ките кат и всякакви боклуци от този вид, каквото и по хубаво да купя не се яде и се хвърля. И спрях да опитвам. Е, не съвсем, още не се отказвам да я пробвам с поне среден клас храни, но и там работата отива на удряне на камък. Но тя нашата от бебе е захранена с гранулите на кучето и с всякакви евтини гранули и храни(в цеха където работи мъжо и където я гледаха първоначално само мъже, не съм и очаквала нещо друго) и сега не мога да я отуча.

Опитай да предложиш малко мокра храна, размита с повече водичка. Нашата така се лъже и си изцоква течното и после си хапва и остатъка. Не давай готвени човешки манджи и супи. Може да опиташ със сварено без сол месце или към мократа храна да добавиш мъничко някое саламче, за да и замирише на нещо вкусно и да се излъже, ама малко, колкото да даде аромат.
Виж целия пост
# 23
За да се избегне обезводняването, животното трябва да има постоянно достъп до вода. Вкъщи държим няколко постоянно пълни купички с вода за кучетата, а навън носим бурканчета и им даваме през половин час, особено сега в жегите. Куче ми е припадало от дехочидратация в една солунска жега и после я хидратирахме цяла седмица.
Виж целия пост
# 24
Нашата котка 8 години яде не просто само гранули, ами само един единствен вид от една марка. Нищо друго. Скоро пак раздаваха някаква мокра храна, дадохме...изяде я, и я повърна. Здравословни проблеми не е имал никога, пу пу. Ветеринарът също се изненада от това какво яде, но аз пък мисля, че щом яде само това и се чувства добре, значи всичко е ок. Гранули получава два пъти дневно, в определено количество. Не оставяме храна постоянно. Достъп до вода има постоянно.
От човешката храна обича да си играе с царевица и маслини, но не яде нищо.
Виж целия пост
# 25
Нека си яде гранули, стига да са среден или висок клас, т.е. без царевица, ориз, и зърнени култури. Аз давам и паучове и консерви, за хидратация. Гранулите съдържат всичко необходимо, освен вода.
Виж целия пост
# 26
Моят съвет е да не рискувате с гранулите, първо - не са качествени, второ - много от тях съдържат зърнени продукти(освен минималното съдържание на месо), трето - котките са еволюирали така, че да набавят вода от плячката си, сухата храна не им предоставя никаква вода, от друга страна пък самата котка рядко пие вода и по този начин има опасност от болести на уринарния тракт, образуване на кристали в пикочния мехур и т.н.
За съжаление говоря от личен опит, старият ни котарак, след 2 години хранене с гранули, започна да уринира кръв, беше опериран 3 пъти и сега изцяло са му отстранени половите органи, добре че вет-а беше добър и успя да го спаси. Оттогава го храня само с консервирана храна, или понякога пилешки дробчета(само термично обработени) и варени яйца, смлени в блендер и поляти с пилешки бульон.
Реално и човекът много обича вредна храна и би живял доста време само на бургери и чипсове, но се замислете - дали това е правилният начин?
Виж целия пост
# 27
Да храниш мъжка котка САМО с гранули е все едно да я обречеш на сигурна смърт. За кратко преди години гледахме мъжкар на преклонна възраст, още не мога да се отърва от мисълта, че го уморихме от незнание, той нямаше да живее с орлите, но незнанието е страшна работа. Осиновители на мъжки котета - НЕ ХРАНЕТЕ КОТАРАЦИТЕ СИ С ГРАНУЛИ. ПОНЕ НЕ ОСНОВНО!!!
Виж целия пост
# 28
И без никаква риба - допълвам Джаста Праста.
Виж целия пост
# 29
А защо без риба?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия