Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нотариални заверки в САЩ

  • 159
  • 5
Здравейте, четох на няколко места, но не ми стана съвсем ясно как може да се подпише декларация с нотариална заверка в САЩ. Става дума за отказ от наследство. Трябва да се подпише заявление, че наследникът се отказва от наследство и пълномощно за сестра му в бг да подаде заявлението в Софийския районен съд. В консулствата ми е ясно, че може на български и все едно си пред български нотариус, но всичките са далеч от Алабама. Може ли да се свърши работа с местен нотариус? На английски ли се съставят документите и после се превеждат? Как се изпращат оригиналите до България? На домашния адрес и после получателите си ги превеждат и легализират във Външно министерство? Моля обяснете практически как става процедурата.
Виж целия пост
# 1
Не ми се е налагало да правя декларация, но съм писала пълномощно. За декларация за отказ може да има други правила, НО за пълномощно - заверих го пред нотариус тук (в банката) и му поставих апостил (различни правила за всеки щат, при нас се прави при secretary of state офиса и струваше $3 + пощенските разноски) *но отне време*.
После с нотариалната заверка и апостила - превод в България и така. Беше пълномощно за продажба на автомобил + пред КАТ
Виж целия пост
# 2
Значи документът се съставя на английски, праща се в оригинал с апостил до България до човека, на който му трябва и там си го превеждат?
Виж целия пост
# 3
Най-добре текстът от бг на английски да се преведе от агенцията, която впоследствие ще легализира документа, за да гарантират, че ще съответства на оригинала.
След това нотариална заверка и апостил в САЩ, връщане в БГ към човека, който ще организира преводачите да го легализират.
Това е схемата, по която съм действала досега с важни документи.
Виж целия пост
# 4
Да, точно така. Аз си го писах оригинално на английски, но милинка дава добра идея, ако искаш да ти е спокойно
Виж целия пост
# 5
Много ви благодаря! Ще накарам да ги изготвят на английски в България в агенцията.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия