Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Майка ми тормози мен и семейството ми!

  • 3 097
  • 55
Здравейте!
Бих искала да споделя нещо, което от доста време вече тормози мен и семейството ми и ако някой е минал през нещо подобно нека сподели, или просто да изкаже мнение, съвет.
Ще се опитам да бъда по-кратка. Преди 2 години (когато се събрах с мъжа си), запознах естествено и майка си с него. В началото тя го харесваше и се държеше добре с него, както и обратното - той я уважаваше като моя майка. Това обаче не продължи дълго. В един момент тя започна да опитва да ни настройва един срещу друг, но ние се усетихме какво цели и в крайна сметка аз ограничих контактите си с нея, защото това щеше да е поредната ми връзка, в която майка ми се е намесила и съответно връзката щеше да се окаже неуспешна.
Та мина още месец, два и аз забременях с первото си детенце. От този момент до ден днешен тази жена не спря! То не бяха заплахи към мен и мъжа ми, то не бяха обиди, правеше фалшиви профили и пишеше на мъжа ми, че съм к*рва, че той е наркоман и какво ли още не (а само да кажа мъжа ми е 130кг. мускули, незнам как така е наркоман). Аз и се обадих една вечер, разплаках се и я помолих да спре, защото нося живот и не съм заслужила подобно отношение, а тя се държеше неадекватно и каза, че и да умра не я интересува. Тогава мъжа ми запали колата и отиде да говори като човек с нея, тази глупост да спре.. е освен да слуша каквъв "боклук" съм, друго не е слушал. А за финал му е сервирала, че си е станала приятелка във фейсбук с бившата жена на мъжа ми и вече са си първи дружки. Аз и мъжа ми преценихме, че тази жена не е с всичкия си и решихме просто да траем, пък тя все някога ще се откаже.. да, да, ама не! Майка ми подучи бившата жена на мъжа ми да го съди за издръжка за детето им (първото дете на мъжа ми), хубаво, няма лошо, ние и без друго плащахме, купувахме дрехи, играчки, е да ама идва призовка и в нея.. изненада.. мъжа ми описан като наркоман, наркодилър (явно се беше сдобил с нова професия, без да знае) и какво ли не, а накрая пишеше, че моята майка се била свъзрала с въпросната жена, защото била притеснена съпруга ми да не ме вкара в някоя далавера... през това време пък майка ми всеки ден подаваше жалби в местното РПУ, твърдеейки, че тормозиме нея и семейството и, а ние дори не сме се чували с никой от тях!
Е и за това замълчахме.. последваха заплахи, че щяло да ни се роди недъгаво дете, че двете ни правели магии, че щяли да ни убият, заколят, застрелят... накрая аз получих контракции в 6ти месец, минах на хапчета, които пих до края на бременността и реших да подам жалба в районна прокуратура срещу майка ми. Обясних всичко, казах, че ме е страх да се разхождам сама дори до магазина, показах чатовете и всичко което имах и резултата беше.. НИКАКЪВ!
Отказахме се да се надяваме нещо да се случи и продължихме да си мълчим! Мина ни сватбата, роди ни се жива и здрава принцеса и сякаш всичко се беше потушило. Е да, ама не! Отново ни преследват тези две жени. Майка ми ходи и разпитва хората къде сме, какво правиме, знае ни номерата на колите (а ние сменихме 3 коли), знае, че отново съм бременна и отгоре на всичко разправя по хората, че мъжа ми е измамник, да се пазят от него. Разправяла също как мъжа ми не плаща за първото му дете (с което той няма контакт, детето дори не го познава, защото майката му казва, че няма баща, а има чичо от село), та майка ми му била гледала детето.. от къде на къде?!
Та след тази върховна тъпотия, на мен му писна и написах един хубав публичен пост във фейсбук, питайки какво по дяволите искат тези жени от нас и кога ще ни оставят и ще се откажат.. е, едва 7 часа по-късно майка ми вече беше създала поредния фалшив профил и започнаха едни обиди, подигравки с детето ми (бебе на 7 месеца), което е нейно първо внуче.. започна да пише каква съм к*рва,.. ние нищо не отговорихме и тя явно се вбеси и започна да пише и на една жена, която беше коментирала статуса.. написа и и на нея че е боклук, обясни аз какъв боклук съм... накрая след като никой не и отговори, тя писа отново на нас цитирам : "къде си бе боклук, е*еш ли бе 🤣🤣🤣.. чакай да го роди и тва, че няма място в тая фурна бе 🤣🤣🤣"....
Е, срам ме е! Срам ме е, че ме е родил такъв човек и вече съм безсилна.. незнам какво да направя, тази агония явно няма да приключи скоро! Кажете Вие какво да направим, че да се отървем от тази лепка и кажете ми нормално ли е всичко това?!
И аз съм майка, и аз съм човек, и аз мисля, чувствам.. не ме интересува какво говори и пише, но ме заболя, че се подиграва с невинното ми детенце и с бебето, което нося.. и двете ми деца са направени с толкова много любов! Боли ме, и не мога да си представя да причиня нещо подобно на някое от тях някой ден! Що за човек е това, има ли душа и сърце?!
Виж целия пост
# 1
А какви са били взаимоотношенията ви преди да срещнеш мъжа си, имаш ли баща, братя, сестри, други роднини и как реагират те на тази ситуация?
Виж целия пост
# 2
Ужасена съм.
Ако това е истина, мисля, че майка ти е луда. Тотално.
Не би трябвало да общуваш с нея.
Чудно е само защо ти си позволявала преди тя да ти се бърка във връзките.
Приключи с нея.
Виж целия пост
# 3
Разбирам те. За моя баща цял живот аз и сестра ми сме тъпи и прости.
Виж целия пост
# 4
Много съжалявам!
Моята майка алкохиличка ми се струва ангел пред това чудовище. Дано скоро всичко спре.
Виж целия пост
# 5
Дали не е време за разговор с психиатър за освидетелстване?

Поговорете с адвокат за ограничителна заповед и какви мерки да вземете.

Представете си, че това е трети незнаен за вас човек и подходете така, както да се оттървете от него.

Приемете и кротко споделяйте с хората, които ви казват какви ги говори, че е психически зле.
Виж целия пост
# 6
Според мен, майка ти има сериозни психични проблеми. Това не е поведение на нормален човек. Може би е редно да се посъветваш с психиатър.
Виж целия пост
# 7
И аз съм ужасена ... от цветущия разказ. Като изключим майката, на 21 с две деца от мъж с дете, което даже не вижда, още по-красиво става. Ще следя темата, интересна се очертава.
Виж целия пост
# 8
А какви са били взаимоотношенията ви преди да срещнеш мъжа си, имаш ли баща, братя, сестри, други роднини и как реагират те на тази ситуация?
От дете майка ми ме тормози, биеше ме, наказваше ме жестоко, обиждаше ме (бях на 10г., когато ми каза, че съм к*ва), по това време изневери на баща ми и го остави, събра се с мъж 9 г. по-малък от нея. Позволи и на него да посяга на мен и брат ми и да ни обижда. Когато станах на 15г. отиде заедно с баща ми и се отказаха от мен, искаха да ме вкарат в дом, но държавата изпрати запитване до всички родни и по първа линия дали някой ще полага грижи за мен. Тогава леля (сестра и) и лелинчо ме взеха и те ме отгледаха до навършване на на пълнолетие. През това време тя роди на онзи мъж дете. Аз бях намразила майка си, но леля ме учеше да не мразя, да простя, и да не държа лоши емоции в себе си. Тогава майка ми започна да ми се извинява, да плаче, казваше, че съжалява.. аз опитах да и простя и започнах да общувам с нея.. тук е и моята грешка! Няма и година след това тя започна да се бърка в отношенията ми с приятелки, гаджето ми, баба ми и т.н. и накрая ето какво стана.
А баща ми.. той си е в чужбина, никога не се е интересувал от мен и брат ми, някак винаги си е бил човек за приятели, но не и за семейство, особенно след като се разделиха
Виж целия пост
# 9
Дали не е време за разговор с психолог за освидетелстване?

Поговорете с адвокат за ограничителна заповед и какви мерки да вземете.

Представете си, че това е трети незнаен за вас човек и подходете така, както да се оттървете от него.

Приемете и кротко споделяйте с хората, които ви казват какви ги говори, че е психически зле.
когато подадох жалба в районна прокуратура разказах всичко, казах и че е заплашвала със самоубойства преди време, казах, че според мен не е здрава психически и помолих това да бъде проверено, защото тази жена очевидно е опасна за себе си и околните.. ее нищо не стана. Бяха я викали да даде показания, но доколкото знам това е било.
Виж целия пост
# 10
Не е нужно да съм специалист, за да си извадя накои изводи.
Баща ви и майка ви никога не са се грижили за вас с брат ви. Те самите очевидно не са се обичали и след раждането на второто дете, нещата са се влошили, което е довело и до раздялата им.
Просто разсъждавам...
В такава среда, когато си огорчен от живота (майката визирам) е донякъде нормално да изперка. Тя явно не си е поживяла, или поне не си е изживяла живота, такъв, какъвто ѝ се е искало да бъде, затова и по този начин се опитва да съсипе и вашият живот. Усещам голяма завист в майката. Завист, че вие сте щастлива. И не може да преживее мисълта, че въпреки че ви е тъпчела, вие сте създали семейството, което тя не е имала. Имате мъж до себе си, какъвто не е имала.
Моето скромно мнение е, че е най-добре да бягате далеч от нея, колкото се може по-далеч.
Най-вероятно ще ви е трудно, все пак ви е майка, каквато и да е, но единствено разстоянието ще ви спаси.
Ако пък имате нерви, направете всичко възможно тя да се лекува, защото наистина е болна. Но първо се погрижете да карате по-спокойно бременността си. Избягвайте стреса за момента, защото бебето е най-важно в момента.
Успех в тази трудна борба.
Виж целия пост
# 11
E, колко да и е майка. Хич не мисля, че е такава.
Тормозила я е от дете, после я изоставя.
Груба грешка е била прошката.
Прошка впрочем авторке не означа да продължиш общуване с даден човек. Можеш да простиш, но да не общуваш.
И не се пише убижда, а обижда.
Нямаш никаква адекватна причина да общуваш с тази жена. Ама никаква.
Виж целия пост
# 12
Леле... Мислех, че такива казуси има само в Съдебен спор.

Много зло това женище, да не е някаква пияница...
Виж целия пост
# 13
Не е нужно да съм специалист, за да си извадя накои изводи.
Баща ви и майка ви никога не са се грижили за вас с брат ви. Те самите очевидно не са се обичали и след раждането на второто дете, нещата са се влошили, което е довело и до раздялата им.
Просто разсъждавам...
В такава среда, когато си огорчен от живота (майката визирам) е донякъде нормално да изперка. Тя явно не си е поживяла, или поне не си е изживяла живота, такъв, какъвто ѝ се е искало да бъде, затова и по този начин се опитва да съсипе и вашият живот. Усещам голяма завист в майката. Завист, че вие сте щастлива. И не може да преживее мисълта, че въпреки че ви е тъпчела, вие сте създали семейството, което тя не е имала. Имате мъж до себе си, какъвто не е имала.
Моето скромно мнение е, че е най-добре да бягате далеч от нея, колкото се може по-далеч.
Най-вероятно ще ви е трудно, все пак ви е майка, каквато и да е, но единствено разстоянието ще ви спаси.
Ако пък имате нерви, направете всичко възможно тя да се лекува, защото наистина е болна. Но първо се погрижете да карате по-спокойно бременността си. Избягвайте стреса за момента, защото бебето е най-важно в момента.
Успех в тази трудна борба.
Благодаря за съвета! И да, за много неща сте права, без дори да сте запозната с цялата история. Родителите ми и двамата не са се наживяли, защото са били още твърде малки (майка ми непълнолетна), когато съм се родила. И общо взето през целия им семеен живот моята баба ни издържаше.. сметки, дрехи за мен и брат ми и т.н...
В крайна сметка в момента и брат ми е изхвърлен, той е още на 13г., майка ми го изпрати при баща ми в чужбина, с уговорката там баба ми да се грижи за него, а майка ми си остана щастлива млада майка с новото си семейство. Настройва брат ми, заплашва баба ми и баща ми, че ако общуват с мен ще си го вземе и ей такива работи.. няма значение, брат ми поне ще изучи там, а някой ден, когато е независим нещата ще се променят.
Колкото до майка ми.. стоя далеч от нея. Нямам желание да и помагам, имам си семейство и след всичко, не мисля, че заслужава от мен каквото и да било.
Виж целия пост
# 14
Леле... Мислех, че такива казуси има само в Съдебен спор.

Много зло това женище, да не е някаква пияница...
ами няма проблем с алкохола, поне докато общувах с нея не е имала подобен проблем. Просто явно си има някакъв друг проблем..
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия