Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Херния при новородено

  • 187
  • 3
Здравейте мамчета
Бебо е на месец, има херния на слабините ходихме на детски хирург и ни каза като направи 2месеца трябва да се оперира защото има риск от заклещване.Преди ден почна да плаче и не можахме да го успокоим с нищо ходихме пак при доктора каза че се е появил и от другата страна и се е заклещил леко,той го натисна и хернията се прибра(подува се ужасно много става като орех) а и почна да повръща след всяко хранене кърмя го и има захранване НАН 1 първоначално беше не фризолак помислих си чи повръща от НАН'а но отидохме в детското отделение и ни приеха сега сме в болницата и сме на система.Тука го прегледа друг хирург и каза че трябва да стане на 6м. И така да се оперира. МНОГО съм объркана не ми се дава толкова мъничко да го оперират искаме да изчакаме ..някой сблъсквал ли се е подобен проблем?  Моля за мнения може ли толкова малко дете да се оперира 😥😥😥
Виж целия пост
# 1
По правило плановите операции за ингвинална херния се извършват след 6-ия месец. По-рано може да се оперира ако има чести заклещвания на хернията, а не поради презумцията че може да се заклещи. Често хернията стои постоянно навън, но това не означава, че е заклещена - тя само причинява дискомфорт. Иначе операцията е рутинна, упойката е съобразена с теглото и възрастта на бебето. Тези малки пациенти се лекуват в кърмаческо отделение (неонатална хирургия), където началник е д-р Георгиев а заместникът му е д-р Димитров.
Ако желаете да консултирам аз детето може да го доведете в Детския център на Токуда - запишете се за проф.Бранков.
Виж целия пост
# 2
Извинявам, че ползвам вашият пост, но искам и аз да попитам нещо.
Моето дете е на 1месец и има пъпна херния , казаха ни че може да мине до 2г от само себе си.
Но съм много притеснена от както му е подуто пъпчето много се напъва за да се изходи.
Възможно ли е да е от хернията. На кърма е, консинстенцията на акото му е едно и също.
Започна и да повръща често, но установихме, че наддава на килограми...
Виж целия пост
# 3
Здравейте,
вярно е че пъпната херния има тенденция постепенно да се затваря. Добре е да се прилагат лепенки - техниката е особена и трябва да се направи от лекар, поне в началото.
Хернията не предизвиква напъването при изхождане, а обратното - когато детето се напъва хернията изпъква. Трябва да се консултирате относно храненето за да се регулират изхожданията.
Колкото до  повръщанията, много зависи от обема и честотата им, но щом наддава на тегло, не е проблем. Все пак всички бебета повръщат по малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия