Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Опитаха се да отровят кучето ми

  • 344
  • 10
Преди два дни, кучето ми (5 годишен красавец - хъски) започна да повръща. Малко след това спря и да се движи. Извиках ветеринаря и му би някаква противоотрова (и аз не знам каква) и каза, че ако има подобрение, значи наистина е отровено. Той се съвзе, слава на Бога, вече се храни и играе, но още е като болен.
Защо ветеринарят подходи веднага към противоотрова, а не бори настинка, например - преди 2 години и половина ми отровиха половинката на това куче. Поне аз още така си мисля. Тя беше станала майка точно 1 месец преди да умре. Заведох я веднаха в клиника, правиха ѝ изследвания и казаха, че не е натровена. Изчакахме цветната снимка и се оказа, че органите ѝ отказват и има чужд предмет. Издъхна в клиниката. Много трудно го преживяхме и Зевс (сегашното ми куче) също си търсеше половинката, затова му взехме нова приятелка - да са си другарчета.
Те са пуснати свободно на двора. Не знаят какво е синджир и живеят щастливо. Когато ги извеждаме са винаги с повод и никога в квартала, а нагоре по хълма. Споменавам го, за да дам яснота, че не пречат на никого. Обаче имам един съсед, който си е психически болен - всичко ми пречи и лесно може да хвърли нещо в моя двор, когато си поиска. Не мога да се боря с него. Не общуваме, въобще. И семейството му не общува с него, защото винаги правят скандали от нищото.
Под психично болен, имам предвид наистина такъв. Беше разправял, че има милиони, държани при водещия на Сделка или не и само трябва да отиде и да си ги вземе 😂. Смея се, ама не ми е смешно.
Обмислям да монтирам камери, но това как ще ми помогне, когато кучетата ми умрат. Как да съдя болен човек и какво ще ми помогне на мен да не страдам. Просто ще имам доказателство, че е той - нищо повече. И това няма с нищо да ме успокои.
Ясно е, че докато е жив (на около 80 е ) няма да взимам друг любимец, но как да опазя тези, които толкова много обичам?
Виж целия пост
# 1
Освен да държиш кучето вътре, докато не сте "свободни", да го държите пак навън, друго не знам какво да те посъветвам.
И да го пускате в двора, само когато и вие сте там и можете да го наблюдавате.
Виж целия пост
# 2
Това си е наказание! В собствения ми двор да не мога да бъда спокойна.
Тъкмо бях писала в темата за кучетата-убийци и това ми се стовари на главата. Още повече се ядосах.
Виж целия пост
# 3
Ами какво друго ти остава, след като дори нямаш доказателства кой е извършителят?
Виж целия пост
# 4
Наказание е, но какво можеш да направиш реално? Подавай жалби срещу него, но какъв ефект ще има? Той като не е добре, може дори да стане по-агресивен.

Сигурни ли сте, че е той?
Виж целия пост
# 5
Сигурна съм. Многократно е заявявал, че му пречат и ще им види сметката.
Виж целия пост
# 6
Имаш ли вариант да преградиш двора там, където има излаз на улица, за да нямат достъп кучетата там? Аз го обмислям, но при нас е възможно, защото дворът е дълъг и успореден на къщата, ако имаш възможност-направи го.
Камерите могат да го уплашат, кажи му следващия път, че са монтирани и следиш какво се случва. Ако е чалнат, наистина пък може да му подейства.
Виж целия пост
# 7
Сложете камери, не е зле тази идея. А дали не е по-разумно да научите кучетата да ядат по команда? Тоест да не поглъщат нищо, което намерят вън? Мисля, че имаше в групите за възпитание на кучета такива уроци. Или говорете с възпитател. Това ще е от полза.
Виж целия пост
# 8
Някакво обучение на кучетата за да не приемат храна без твое разрешение примерно?

Евентуално да сложиш една (дори бутафорна) камера, може пък да се постресне...
Виж целия пост
# 9
Вдигнете високи зидове.
Виж целия пост
# 10
Колко трябва да са високи тези зидове, че да не е възможно вече да се хвърля вътре в двора? 10 метра?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия